Répa jelenti

Szinkron-bloggoló segítségével irok:
Az Andrássy úton szinte rendőri felügyelet nélkül, nagyon békés és szép, fáklyás felvonulás van. Az emberek a Székely Himnuszt éneklik halkan, és mindenki nagyon csöndben van. Árpádsávos zászlók nincsenek.

22 válasz: “Répa jelenti”

  1. Répa

    Bajcsy-Andrássy sarok. Itt állok. Most fog ideérkezni a felvonulás eleje. Semmilyen rendbontás nem tapasztalható. A szemerkélő eső ellenére is sokan kint vannak az utcán.

  2. Répa

    Szabadság tér.
    Szerintem pár száz vagy maximum ezer főnyi tömeg. Itt szónokol vki egy tribünről, még nem tudom ki. Itt van hangoskodás, füttyögés, és szerény számban árpádsávos lobogók.

  3. Répa

    Gyetvay beszél, és békésen fejeződik be a tüntetés itt is. Nagyon szolid a vége, a legtöbben a Széchenyi kávézó előtt forró csokoládét szorongatnak a kezükben. Most a Szózatot fogják énekelni…

  4. Répa

    A Kossuth téren egy tucat rendőr unatkozik.

  5. Répa

    A Bazilika hátsó frontján állok. A szervezők szerint húsz ezret is meghaladó tömeg még mindig özönlik az Andrássy útról, békében és fáklyával. De a Szabadság térről idáig hallatszik a Ria-Ria-Hungária kiabálás.

  6. Répa

    Tévedtem: a Szabdság tér üres. Valószínűleg tüntetők kis csoportját hallottam csak.

  7. Répa

    A Gödör előtt ahol 5 perce még békés felvonulók voltak, most megszaporodtak a rendőrök és a kiabálók, de remélem ez csak átmeneti hangoskodás.

  8. Répa

    Madách tér: Kisebb csoport “Vesszen Trianon” jelszavakat skandál. Fontosnak tartom még: nincs semmi szemét az utcán, se eldobott papírok, se felszedett utcakő.

  9. Répa

    A Madách téren az egyik oszlop mellett, ahol tegnap az otóber 23-i rendőri brutalitás ellen, rendőrcsizmát formázó kis emlékművet avattak, nagy a tömeg most. Rengeteg gyertya és fáklya ég.

  10. Répa

    A Fidesz tüntetésnek hivatalosan vége van. A Károly körúton is rengetegen vannak. Az út szélén nagyon sok gyertya ég a rendőri brutalitás emlékére.

  11. Répa

    Az Astoriánál vagyok. A maradék keménymagos tüntető rákanyarodott a Rákóczi útra. Azt hiszem balhé lesz. Eddig járt a 7 busz, de most hogy a tüntetők az úton vannak, elzárják az utat.

  12. Répa

    Átengedték a buszokat a tüntetők. De egyre hangosabbak. A Blaha Lujza tér felé tartanák.

  13. Répa

    Ez csak egy kicsi, de hangos csoport. Az Uránia mozi előtt járnak. Rendőrök nincsenek.

  14. Répa

    Balha Lujza téren vagyok. Most már szirénázva megjelentek a rendőrök. Leállt a forgalom . Kiváncsian várom a fejleményeket.

  15. Répa

    “Táncolj Feri – búcsu buli!” – kiabálja a tömeg. A Keleti pálya udvar felé tartanak.

  16. Répa

    Balra kanyarodtunk – a Köztársaság tér a végcél. Itt most már jönnek a rendőrök.

  17. Répa

    Rosszul mondtam. Balra nem a Köztársaság tér van. Balra, a Szövetség utca fele bekanyarodtak egy páran. Most itt állunk a Luther utca és a Rákóczi sarkán. Sok rendőr van már itt.

  18. Répa

    Nagyon úgy tűnik, hogy a Szövetség utca és a Rákoczi út sarkán oszlik a tömeg, és hazamennek a legények.

  19. Kőkúti József

    Korrekt beszámoló! Gratulálok! +

  20. Répa

    A pontosság kedvéért, én a magyarországi idő szerint úgy negyed öttől nem egészen hét óráig voltam az utcán. Itt rosszak az időpontok.

  21. Kozár László

    Engem ez jobban megdöbbentett mintha lángokba állna Budapest.

  22. batman

    Már az is hír, hogy nincs árpádsávos zászló???

Válasz