Szexszel kelsz

„Szexszel kelsz és szexszel fekszel
Így a fiúknak is tetszel.
Szexszel kelsz és szexszel fekszel
Így a fiúknak is, a lányoknak is tetszel.”

Tetszem a lányoknak, tudom. Odajönnek hozzám, idegenek, és azt mondják: milyen szép a fülbevalód. Pedig nem is a fülbevalóm tetszik nekik. Vagy hívnak, hogy menjek táncolni, s közben átölelnek. Szitkozódom is magamban: miért vagyok ilyen megveszekedett heteró?
A múltkor csókolóztam is egy lánnyal, megkapóan csúnya zsidó nő volt, azóta sem merek a könyvesboltba menni, amit vezet, pedig azt hiszem, neki is csak rákendroll volt, jó móka pár pohár ital után. Piros tollpihéket tűzött a hajamba, s egy Paloma Picasso parfümöt csempészett a táskámba, amit megdicsértem, és ettől reggel, mikor megtaláltam, még jobban zavarba estem. Férfiaktól ritkán kapok ajándékot. Igaz, el sem fogadnám. (Na jó, azért meg lehet próbálni…)
Ezt a parfümöt viszont örömmel használom, és közben szeretném megtalálni a vágyat magamban, ami egy nőhöz vezetne – de nem lelem.
Pedig a város férfifelhozatala olyan silány, hogy üdvözítőbb lenne leszbikusnak lenni.

(Idézet: Neurotic)

63 válasz: “Szexszel kelsz”

  1. Huba

    Hej Répa, szóval lepalomapicassoztak téged ?!

    :)

  2. Huba

    Még egy poén még, mert eszembe jutott dédnagyanyám egy mondása: róka rókával, csóka csókával !

    Akkor ez adaptálva a szitu magánhangzóira és, hogy a rím is meglegyen akkor: Réka Rékával, Répa Répával !

  3. Répa

    :-) ) Na, ezért használom a Répát.

  4. ildiko

    helló Répa!
    Nem vagyok leszbi,-sajnos!!Sokszor nekem is eszembejutott,hogy tán jobb lenne,a sok hülye,silány hapsi után.Nagyon jól látod!
    Mellesleg az én kedvenc parfümöm a Paloma Picasso,isteni illata van,de már k..va drága lett.
    szia

  5. ShalomAlechem

    Drága RépaRéka!

    Először is utólag :) gratu a névnapodra……..!

    Másoccor meg mi az hogy silány a felhozatal? Eztet csak azér mondod, mer még nem találkoztál velem!!! :)

    Harmaccor mond, miért tartod fontosnak leírni a zsidó jelzőt? Leszbiszinten van valami különbség?

    Egy uffantás a leszbikus témáról. A létező legszenvedélyesebb népség. Ha egy pasinak sikerül visszabillenteni (csak időlegesen, vagy párhuzamosan, mert egy igazi leszbi soha nem lesz újra hetero), akkor annak földöntúli élményekben lesz része! Nem csak az ágyban! Elképzelhetetlen érzelmi viharok, mit viharok, ciklonok, hurrikánok sorozata csak egy leszbi nővel érhető el egy pasi számára.
    De ebben rejlik a hátrány is. Apró problémák gigantizálása, a folyamatos igény az izzó érzelmi és érzéki megnyilvánulásokra,…stb. Hű, ez egy idő után fárasztó tud lenni.
    Nincs ám ebben semmi baj, mert egy ilyen kapcsolat elég rövid lélegzetű szokott lenni.
    Leszbiknél, egymás között, igen ritka az 5 éven túli. Tapasztalatom szerint inkább a 2 év a jellemző.
    Leszbi – pasi kapcsolatban pedig jobban járunk, ha hónapokban kalkulálunk…!

    Bocsi a szószaporításért, de én a helyedben kipróbálnám! Összehozni könnyű lesz, befejezni annál nehezebb….

  6. peszter

    szia!
    Teljesen offtopic (bár “akiért lennék leszbikus” – talán mégis idevág), DE
    Tegnap voltam egy Emigrante koncerten (ne szarj be, Párizsban), és Erika Serre hangjától lenyűgözve, hazatérvén rákerestem a neten. A gugli egy, azaz egy darab oldalt sem adott ki róla franciául. Első helyen viszont a te blogodat. És mivel akartam írni róla valami igazán megkapó bejegyzést az enyimébe (mármint blogomba), de ezek után nem tudtam, hát odalinkeltem a nevéhez azt a májusi bejegyzésedet, utólagos engedelmeddel…

  7. Répa

    Peszter, most irigykedem, de nagyon :-) ) Örülök, hogy téged is elvarázsolt, szerintem egészen döbbenetes hangja van. Én még pár dolgot tudok róla, Zsigó Jenő mondta, hogy Máramarosszigetről deportálták a nagymamáját, édesanyja Pásztón él, de mivel örökbe adta Erikát, ezért most kezdik egymást megismerni. Erika magyarul sem beszél. Az Amaro Dromban készült vele interjú is.

    Shalom, rátartiságban Ignotusszal vetekszel, nem is tudom, melyikőtöknek drukkoljak :-) ) A zsidó jelzőt nem a leszbikussággal kapcsolatban írtam, hanem a csúnyaságával, van egy jellegzetessége.

    Ildikó, nekem azt mondta ez a lány, hogy már nem forgalmazzák Magyarországon, és egyébként tényleg finom az illata. (Tényleg drága? Pedig gondolkozom rajta…)

  8. ShalomAlechem

    Na most paff vagyok. Eddig még sose fordult elő velem, hogy nem értem, mit – miért ír a másik. Most igen. Úgy látszik, hülyülök…

    Kifejtenéd ezt a “rátartiság” minősítést???

    Mert a zsidó jelző okára korrekt, érthető választ kaptam.

    Akkor hogy jön ide a rátartiság?

    Amit a leszbikről írtam, sztem cseppet se negatív. Sőt! Életem legérzékibb óráit köszönhetem nekik, aminek külön fűszere, hogy pasi létemre….

    Vagy a felhozali kritikára adott válaszom bőszített fel….? :) :) :)

    Ha igen, ennek nagyon – nagyon örülök!!!!

    Csiklandós orgazmusokkal teli, kellemetes hetet kívánok Neked!

  9. batman

    Aki nem talál Pesten egy magánakvaló csávót, az magára vessen.

  10. Huba

    Az van ildikó, hogy elegem ven nekem is a nők hisztijéből néha, de azért mégsem kacsintozok össze a postás bácsival …

    Nem azért na, de snassz volna, mégisz na oan gusztusztalan lenne….;)

  11. kesztió

    Ónagyerekekhogyisvanez?

    Ha valakinek nem fexik a sok hülye, silány hapsi, valószínűleg feküdni fog az egy normális, minőségi hapsi. Persze, nem olyan könnyű a dolog, meg is kell keresni az illetőt! :P

    Természetesen semmi kifogásom nincs a leszbikusok ellen (sőt, Sahalomtól eltérően nemi preferenciájukat is annyira tiszteletben tartom, hogy eszembe se jut szexuális síkon közelíteni hozzájuk :) ), de aki csupán a sok hülye, silány hapsi miatt keresi az alternatívát, annak borítékolom, hogy legnagyobb meglepetésére ugyancsak sok hülye, silány csajba fog botlani a keresése során.

    Emmánilyen.

  12. Huba

    Hej kesztió, néha még egyet is értünk ! Jó, jó …, mikor mejünk söözni ? :)

  13. ShalomAlechem

    Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem én kezdtem a közeledést!!! :)

    Viszont töredelmesen beismerem, hogy aktívan hagytam magam… :)

    Mindazonáltal azóta még jobban tisztelem nemi preferenciájukat, beleértve azt is, hogy szerény személyemmel kivételt tettek. Ezt most véletlenül komolyan gondolom!

    Ezzel együtt zűrösebb népséget még életemben nem láttam. Néha mulattatott, néha ellenkezőleg. De összességében pozitív a mérleg…

    Ja, el ne felejtsem, nemi toleranciám nem terjed ki a homo pasikra! (Na most lehet feltenni az ilyenkor szokásos szadeszes gramofonlemezt!)

    Azaz soha nincsenek homoerotikus vágyaim, de még gondolataim sem. (Pfúj, szemét hetero, ósdi, elavult gondolkodás!)

    És nem is venném szívesen ha a postás “úgy” nézne rám! (Rohatt, antiszemita, rasszista kirekesztő!)

    Énmiattam ellehetnek, nem zavarnak, csak ne zavarjanak! (Ezt csak azér irja, hogy így titkolja, hogy legszívesebben koncentrációs táborba zárna mindannyiunkat!)

    A zárójelbe tettekkel csak meg akartam kímélni az esetlegesen, több szempontból is érintett személy idejét és energiáját! :) :) :)

    Aztán az a személy esetleg ideírhatná, mi a véleménye a Kolozsváron agyonvert egyetemista esetéről. Mo-n is volt egy ilyen, de ott bűnözők voltak a tettesek és áldozatok, nem pedig értelmes, tanult fiatalemberek!

  14. kesztió

    Kedves Shalom,

    az a személy esetleg ide is írja, hogy bűnözőnek, ill. értelmes, tanult fiatalembernek lenni nem zárják ki egymást… sajnos. És még egyszer, akárhányszor kihangsúlyoznám, hogy egy társadalom nem attól működik rosszul, ha elítélendő bűnesetek történnek, hanem attól, ha ezek a bűnesetek nem ítéltetnek el – a közvélemény ÉS az igazságszolgáltatás részéről.
    Amúgy Shalom, a zárójeleiden legalább annyira szórakoztam, mint te, és bizisten, ezt az ironikus–önironikus arcodat sokkal jobban szeretem, mint amelyikkel pedáns rendszerességgel leszellemitoprongyozol meg lezsebdiktátorozol… :) Elképzelhető, hogy a dolgok ilyetén állása mellett még haverek is lehetnénk idővel? :P

    Kedves Huba,
    Ezt elszúrtad, mert a sörözési meghívásokat megtisztetletésnek (ezátlal nagyon komolyan) szoktam venni. Hétközben tevődik fel a dolog, hétvégeken 1 db személy kizárólagos használati jogának kell hogy eleget tegyek… :)

  15. Huba

    Kedves Kesztió,

    Hát szándékosan írtam és komolyan is gondoltam…, de én itt Pesten te meg hol vagy?
    Maradjunk akkor annyiban, hogy mindegyikünk iszik a másik egészségére is a legközelebbi sörnél ! :)

    “nazdarovje kesztió ! “

  16. kesztió

    Kolozsvár.
    Holnap ugyan Mo., de csak Szeged, és ott is átrohanóban, alkatrészért.
    Pestre legközelebb talán január derekán fogok jutni. De addig még van egy kevés.

    Noroc! :D

  17. peszter

    Köszi Répa!
    Elolvastam az Amaro Drom interjút. Érdekes volt. Ha legközelebb lesz koncert, majd szólok, és ha errefelé jársz, mindenképpen ugorj be!
    :-)

  18. ShalomAlechem

    Te! Ne hízelegj! Mondtam már, hogy csont hetero vagyok! Nekem a lila hajú démon sokkal jobban bejön (-ne)! Neked esélyed sincs!!! :) :) :)

    Bűnesetek. A társadalom meghatározó része lázadozik, sűrűn követeli a büntetési tételek szigorítását, sőt, a halálbüntetés újbóli bevezetését.

    De itt is érvényes a farok csóválja a kutyát effektus. A szadesznek aránytalanul óriási túlsúlya van e téren (is), s a liberalizmus általuk propagált elvei nem teszik lehetővé az ereményes igazságszolgáltatási tevékenységet.

    Egyébként nem egyszer kiderült, hogy rendőr. ügyész, bíró megvehető, csak az árat kell tudni.

    Akkor mit várunk?

    De ezek szerint Kolozsváron sincs másként…

    Apropó, Ignotus, visszajöttél már? Nagyon csendben vagy…

  19. Ignotus Pál

    Üdv mindenkinek!

    Igen, ilyenkor eltöpreng az ember az élet dolgain.

    A temetés mindig valami szembenézés önmagunk jelentéktelen kicsinységével, még akkor is, ha tudjuk, hogy ilyen semmi porszemekből áll össze világunk.
    Sok mindent elért az emberiség, tán még többet a jövőben, de az Idő Nagyúr, és hű szolgája, a Halál, örökre legyőzhetetlen marad.
    Vígasztalhatjuk magunkat Menyországgal, Paradicsommal, Nirvánával, vagy bármi hasonlóval, ettől még mindig az Öreg Kaszás a győztes.

    Furcsán viselkedett a két morc kutya a szertartás alatt. Az egyik, a szelídebbik meg se nyikkant, feküdt a földön, feje mancsai közt. A másik, a vad, halkan, de folyamatosan sírt. Hallottatok már kutyát sírni? Szívszaggató. Megrendítő. Könnyek nélkül nehéz hallani…

    Mert az ember tudja. Véli érteni a halált. De az állat fájdalma vajon honnan jön? Mondják nincs tudatuk, csak ösztönük. Biztos…?

    A temetés a maga fenséges feketeségében gyönyörű volt. Hol gyémántosan szikrázó vad napsugarak, hol kaotikusan kavargó hóvihar. Pontosan olyan változatosan, mint az ember élete folyása….

    És a világ legszörnyűbb hangja: a koporsóra zuhanó rögök dübbenése….

    Legyen neki könnyű a föld!

    Tisztelettel:

    Ignotus

  20. Huba

    …ezen a földön mindannyian csak látogatók vagyunk !

    Aszem Bródytól van, nem ?

  21. kesztió

    Sírni nem hallottam a kutyát tegnap éjjel. Csak csattanni…
    100 km/h sebességnél. Esélye se volt. Az öcsém nem tudott már mit tenni.
    20 percig nem tudtam magamhoz térni, csak reszkettem.
    Pedig ő „csak” egy kutya volt. És a „gyilkosain” kívül nem siratta meg senki…

  22. kesztió

    Kedves Shalom,

    A halálbüntetést hál’istennek már mind akarhatják, ez aztán tényleg nem a szadeszen múlik. Civilizált országokban (= EU, és != USA, Izrael, Kína, Észak-Korea, Irán, stb.) szerencsére esély sincs már ennek a barbár büntetési módnak a visszaállítására, akkor se, hogyha fejére áll a közvélemény. Én elvi alapon nem is költöznék olyan országba, ahol valakit akarata ellenére, intézményesen meg lehet ölni, így pl. az USA-ba sem.
    Ismétlem, kizárólag elvi alapon.

  23. ShalomAlechem

    “És még egyszer, akárhányszor kihangsúlyoznám, hogy egy társadalom nem attól működik rosszul, ha elítélendő bűnesetek történnek, hanem attól, ha ezek a bűnesetek nem ítéltetnek el – a közvélemény ÉS az igazságszolgáltatás részéről.”

    “Civilizált országokban (= EU, és != USA, Izrael, Kína, Észak-Korea, Irán, stb.) szerencsére esély sincs már ennek a barbár büntetési módnak a visszaállítására, akkor se, hogyha fejére áll a közvélemény. Én elvi alapon nem is költöznék olyan országba, ahol valakit akarata ellenére, intézményesen meg lehet ölni, így pl. az USA-ba sem.
    Ismétlem, kizárólag elvi alapon. ”

    Akkor gyakorlati alapon hogyan csökkentenéd a bűnözést, ill. a legsúlyosabbat, az emberölések számát?

    “…ha ezek a bűnesetek nem ítéltetnek el – a közvélemény…”
    vs.
    “…akkor se, hogyha fejére áll a közvélemény…”

    Ha demagógia, legalább legyen következetes! Vagy csak az a fontos, hogy lökjük a sódert?

  24. Huba

    Ott ahol a népnek a kezében fegyver van, a hatalom sem pattog úgy mint 23 án !!!

  25. kesztió

    „Akkor gyakorlati alapon hogyan csökkentenéd a bűnözést, ill. a legsúlyosabbat, az emberölések számát?”

    Ó, na, Shalom, ezt a logikát azért tényleg nem vártam volna tőled.
    Szerinted pl. az Egyesült Államokban az egy főre eső emberölések száma alacsonyabb, mint az EU-ban? Már a kérdésfelvetésen is csak röhögni tudok, nemhogy a válaszon, hiszen tudjuk, hogy halálbüntetés ide vagy oda, az USA az ún. civilizált világ országai közt toronymagasan vezet az erőszakos bűncselekmények tekintetében.
    Ezt nem csak én mondom, ismert tény, olvass utána: nemhogy nem pozitív, de egyenesen negatív korelláció figyelhető meg a halálbüntetés és a kevesebb erőszakos bűncselekmények között.

    Amúgy most rendes voltam veled és EU-s átlagot, nem pedig bizonyos tagállamokat, mint pl. Finnországot hoztam fel példának, pedig a válasz amúgy az EU civilizációs csúcsa körül keresendő.

    Bűnözés megfékezése:
    – minőségi oktatás, ill. nevelés
    – általános jólét
    – megfelelő védőháló a peremre szorultakért
    – civilizációs szint (végül, de nem utolsósorban)

    A fentieket légyszi nem üres dumának tekinteni, mert Finnországnban, Svájcban, Dániában, Norvégiában stb. tényleg MŰKÖDIK a dolog!

    Egyébként furcsa és ijesztő számomra, hogy pont ti, jobboldalibb gondolkozásúak, akik életében kulcsszerepet játszik a vallásosság, csuklás nélkül elfogadjátok az erőszakot, mint megoldási alternatívát, ha valami ún. nemesebb cél érdekében kell bevetni. Hogy is van ez? Mit is mond a keresztény tanítás az erőszakról, főleg az intézményesítettről? :(

  26. Kunce

    Ki vagy, te agyalágyult? Drogozol, hogy ilyen tömény hülyeségek jönnek ki belőled? Láttam már a neten pár hülyét, de eddig te vagy a csúcs!

  27. Kunce

    Ja, látom már. Te voltál Funar egyik köcsögje. Mi a fenének nem költözöl Bukarestbe, vagy Tel Avivba? Ott lenne a helyed. Habár az ortodoxok ott se szeretik a buzikat.

  28. b

    Én a magam részéről pár éve esküdözöm, hogy beállok buzinak. De tényleg. Tudom, hogy mit szeretnek, meg minden. Meg a forma1-en sem vesznénk össze. Csak hát nem nagyon csípem a pasikat. Majd jövőre talán…

  29. Trafó

    El vagyok hűlve, Kesztió, hogy te mekkora hülye vagy.

  30. ShalomAlechem

    Kunce, lehet hogy neked van igazad. Összefüggéstelen vagdalkozás, amit konkrét válasz helyett produkál, most már nem először. Lehet, hogy a drog…

    Arra bezzeg eszébe se jutott válaszolni, miért írt ugyanazon bejegyzésébe két, egymásnak ellentmondó állítást.

    A pöffeszkedő nagyképűséget, a leereszkedő, kioktató stílust meg tudjuk be az aranyborjú-imádók megszokott jellemébe!

    b: Te tudod! Én maradok a nőknél, még akkor is, ha RékaRépa nem akar szóbaállni velem. Pedig úgy igyekeznék javítani a pasik reputációján nála… :)

  31. Ignotus Pál

    Azért legalább a halászlevet, mint egyetlen pozitívumot, írjátok a javára!

    És ha szabad beleszólni a vitába, szvsz a bűnözést nem lehet a büntetési tételek kiszabásának változtatásával csökkenteni.
    Ahol ilyen mértékű a kriminalitás, mint nálunk, ott a társadalom szerveződése, struktúrája a hibás.
    Egy egészséges, életerős társadalom a bűnözés alapvető okait szünteti meg, de legalábbis minimális szintre csökkenti.

    Magyarországon ellenben egy szétrohadt, bűzlő, korrupt szerkezet, alaptól a felépítményig. Olyan vezetőkkel, akiknek a börtönben lenne a helyük a kormány helyett, akiknek semmi érdekük nem fűződik a társadalmi rend és béke megteremtéséhez.
    Gátlástalanul alkalmazzák az “oszd meg és uralkodj” ősi elvét.
    A zavarosban pedig jól lehet halászni…

    Shalom, az aranyborjú-imádó jelző nagyon találó!

  32. Ignotus Pál

    Olvassátok el, mi a véleményük rólunk, magyarokról! Érdemes!!!

    Izraeli diákok Budapesten: Félelemben élünk

    A Zsidó Ügynökség jelentése szerint a világon, de leginkább Kelet-Európában ugrásszerűen megnövekedett az antiszemita incidensek száma. A múlt hét végén a budapesti metrón három izraeli fiatalt támadott meg egy ellenőr csupán azért, mert egymás között héberül beszéltek – írja a Jediot Aharonot című izraeli zsidó lap.

    Míri Hászon cikke

    Szomorú mérleg, hogy az elmúlt időszakban Kelet-Európában jelentősen megnövekedett az antiszemita jellegű incidensek száma. A Budapesten tanuló izraeli orvostanhallgatók szerint a szélsőjobboldal által két hónappal ezelőtt elkezdett kormányellenes tüntetések következtében kialakult belpolitikai bizonytalanság miatt legutóbb igen fölerősödött az idegengyűlölet Magyarországon (a lap nem foglalkozik a zsidók körében fölerősödött magyargyűlölettel – a szerk.)

    A múlt hét végén a budapesti földalattin egy ellenőr megtámadta Éti Lávi izraeli orvostanhallgatót. „Mentem hazafelé a konditeremből a barátnőmmel és a barátommal a földalattin”, nyilatkozza a YNET-nek a 28 esztendős Lávi. „Amikor a metróellenőr meghallotta a héber nyelvű beszédünket, megkérdezte tőlünk, hogy miért beszélünk héberül és nem magyarul. S azt is tudakolta, hogy izraeliek vagyunk-e. Az utóbbi kérdésre igennel válaszoltunk, mire az ellenőr elkezdett kiabálni: Takarodjatok innen, itt senki nem kíváncsi rátok! Persze mi sem hagytuk annyiban, s a szavakat rövidesen lökdösődés váltotta föl.”
    Éti Lávit az ellenőr agresszivitásánál is jobban elkeserítette a járókelők közönye. „Mindenki megállt és figyelt, de nem tettek semmit, senki nem segített. Nem kérdezték, hogy mi történt, s arra nem is gondoltak, hogy esetleg nincs valami rendjén. Valójában ez a közöny az aggasztó.”
    Slomo Mola, a Zsidó Ügynökség igazgatósági tagja, s az antiszemitizmus elleni küzdelem irányításával megbízott munkatársa a múlt héten tért haza Magyarországról, ahol nemzetközi kongresszust rendeztek az antiszemitizmusról. „Aggodalommal töltenek el bennünket a világon, de leginkább Kelet-Európában egyre erősödő antiszemita megnyilvánulások. Szerintem Izraelben nincsenek eléggé tudatában annak, hogy a világon milyen erőteljesen terjed az antiszemitizmus rákfenéje. Nem csak Iránban, hanem Európában is gyűlölnek bennünket. Félelmetes dolgok, így például az antiszemita karikatúrák, a vandalizmus és a kipát hordó vagy héberül beszélő zsidók elleni támadások tanúi lehetünk”, mondja Slomo Mola, aki hozzáfűzi, hogy ezekben a napokban a Zsidó Ügynökségen a világ zsidó hitközségei vezetőségének támogatására irányuló programon dolgoznak.

    Már kikészítettük az útlevelet

    Magyarországon mintegy 100 ezer zsidó él, s közülük 80 ezren Budapesten. Éti Láví szerint az elmúlt hetek belpolitikai eseményei miatt Magyarországon fokozódott az idegengyűlölet, amely leginkább a helyi és az izraeli zsidók ellen irányul. „Már öt esztendeje élek Magyarországon, de amióta a szélsőjobboldali pártok elkezdték a kormányellenes zavargásokat, a zsidók szörnyen félnek. Helyi zsidó barátaink egyenesen azt ajánlották, hogy ne hagyjuk el a lakásunkat, mert már nem lehet olyan biztonságban járkálni az utcákon, mint korábban. Az utóbbi időben valóban egyre több erőszakos cselekményről hallunk. Nagy itt a hajlandóság a nacionalizmusra. Szerintem ettől a jelenségtől nem csak mi, hanem minden itt élő idegen szenved. Néhány héttel ezelőtt, a zavargások idején félelem töltött el sok zsidót és már elő is készítették az útlevelüket, hogy elhagyják Magyarországot”, mondja Éti Lávi.
    Magyarországon mintegy ezer izraeli fiatal tanul. Lávi és barátai a tanulmányaik befejezése után semmiképpen nem kívánnak Magyarországon maradni. „Ha most kezdeném a tanulmányaimat, akkor nem ide iratkoznék be, de nekem már ez az utolsó évem. Magyarországon régebben szinte élvezet volt tanulni, de mostanra az egyre erősödő magyar rasszizmus miatt minden megváltozott”, vélekedik Éti Lávi.
    Tamír Glázer izraeli orvostanhallgató osztja Lávi véleményét. „Egy hónappal ezelőtt horogkeresztet és az SS jelét mázolták rá valamire a lakásom közelében, de senki nem távolította el onnan. A velünk együtt tanuló helybeli zsidó fiatalok mesélik, hogy Magyarországon mindig volt antiszemitizmus, de mostanában egyértelműen fokozódik a gyűlölet. Bennünk, izraeliekben csak az tartja a lelket, hogy nemsokára hazamegyünk Izraelbe”, mondja Tamír Glázer.
    „Az egyik, velem egyidős magyarországi zsidó fiatal barátom most fejezte be a tanulmányait és azt mondja, egyre kevesebb értelmét látja annak, hogy továbbra is Magyarországon éljen. Semmilyen kötődést nem érez Magyarországhoz, s ez az érzés csak erősödik benne”, mondja Tamír Glázer, aki szerint a magyarországi zsidó közösség idősebb tagjai nem ennyire szkeptikusok, s azt sem gondolják, hogy Izraelben sokkal jobb a helyzet.

    (A fenti cikk megjelent a Jediot Áháronot című izraeli héber nyelvű napilap Y-NET nevű világhálós változatában 2006. november 14-én)

    Az olvasói véleményekből:

    1. Az itt élő zsidók ritka kivételektől eltekintve nem tapasztalnak semmiféle antiszemitizmust. Másrészt viszont a magyarok mindig is antiszemiták voltak, de azért lassan ők is fejlődnek, primitív emberekből felvilágosultakká válnak.
    (Magyarországon tanuló diák)

    2. A magyarok 62 esztendővel ezelőtt mindössze hét hét leforgása alatt 450 ezer zsidót küldtek a halálba. Az auschwitzi krematóriumok nem győzték befogadni a magyarok által deportált zsidókat, ezért a németek utasítására gödrökbe hajították és ott égették el a holttesteket. Vannak még illúzióitok Magyarországgal kapcsolatban? Azt hiszitek, hogy mindez véget ért, a múlté?
    (Én, Izrael)

    3. Lieberman Magyarországra is megérkezett? A hétszázát, ezt nem tudtam.
    (Jehodijá)

    4. Ötödik éve tanulok zenét Budapesten, s az utóbbi időben egyértelműen megromlott itt a helyzet. Leginkább az itt élő zsidók jövője aggaszt. Talán ők észre sem veszik, hogy még az utcán járni-kelni is veszélyes. Már én sem teszem a nyakamba a Dávid csillagos nyakláncomat, mert nem akarom, hogy megverjenek…
    (Sáj Berman, Budapest, Magyarország)

    5. A politikai fejlemények következtében Magyarországon, de főleg Budapesten nagyon megromlott a helyzet. A veszély minden eddiginél nagyobb, s nem tévedek, ha azt állítom, hogy a közeljövőben súlyos támadás érheti az itteni zsidókat vagy az izraelieket. Éppen ezért ne gyertek erre a szörnyű helyre.
    (Magyarországon tanuló diák)

    6. Mit keresnek ott a zsidók? Vándoroljanak ki Izraelbe. Magyarország a magyaroké, s nem szeretik ott az idegeneket, mint ahogyan Izraelben mi sem szeretjük az arabokat, mert ez itt egy zsidó állam. Más szóval, minden nép éljen a saját hazájában, s akkor nem lesznek rasszista megnyilvánulások, idegengyűlölet, hanem béke lesz a világon.
    (Ávi)

    7. A magyarok a második világháború idején is a német nácik leghűségesebb kiszolgálói voltak. Ezért senki ne várjon tőlük túl sokat.
    (Magyarországon tanuló diák)

    A magyarok antiszemiták, s eredetileg Oroszország ázsiai területeiről érkezett barbárok. A második világháborúban a magyarok végezték el a piszkos munkát a német nácik helyett, amiért az oroszok keményen megbüntették őket, s úgy látszik, megérdemelték.
    (Jehudá, Haifa)

    8. Az antiszemitizmus Magyarországon elsősorban a rossz belpolitikai helyzet következménye, s mint mindig, ezúttal is a zsidók a bűnbakok. Az ELTE liftjeinek ablakára horogkereszteket mázoltak, s a dékán többszöri kérésem ellenére sem hajlandó eltávolíttatni azokat. Mostanában mindennaposak a neonáci tüntetések, s a levegőben lóg a gyilkosság. Szerény véleményem szerint az áldozat a miniszterelnök lesz. Anyuka, ha olvasod ezt az újságcikket, ne aggódj. Gázában túléltük a terroristákat, s ezért ezt a magyarnak nevezett emberi trágyát is túléljük.
    (Omer Dár, Budapesten tanuló diák)

    9. Beszélek magyarul, de többet nem utazom Magyarországra. Fulladjanak csak bele a gulyáslevesükbe!
    (Zoltán)

    10. Gyertek át ide, mert itt nincs antiszemitizmus.
    (Diák Romániából)

    11. Ha manapság is lennének gázkamrák, akkor a magyarok ismét örömest oda küldenének bennünket. Persze nem mindenki, csak azok, akik megtehetnék. A magyarok sokban hasonlítanak az arabokra, akik ahelyett, hogy saját maguk oldanák meg a problémáikat – lásd a palesztin menekültek ügyét -, mindig másban keresik a bűnöst. S teszik ezt azért, hogy saját magukról elhárítsák a felelősséget a szegénység, a műveletlenség és a fejetlenség miatt. A magyarok lényege a gyűlölet és a gyilkolási vágy, s ezért számukra a kultúra sem jelent elrettentő erőt.
    (Alexa, Magyarországon tevékenykedő üzletasszony)

    12. Várható volt, hogy ez történik. A zsidók Magyarországon felvásárolták a lakásokat, sok üzletágon eluralkodtak, (bevásárlóközpontokat építettek stb.), s ezzel felverték az árakat. Nem csoda, hogy ez az ott amúgy is létező antiszemitizmus növekedését eredményezi.
    (Sosi)

    13. Családommal együtt Magyarországra akartam utazni, de miután olvastam az újságcikket, útirányt változtattunk. Nem félek, csak egyetlen eurót sem akarok betenni ezeknek a szaroknak a kasszájába.
    (Juvál)

    14. A magyarok a nácikkal lelkesen együttműködő undorító nép.
    (Magyarországról származó, Tel-Aviv)

    15. Úgy látszik, hogy a magyarok akkor szeretik a Dunát igazán, ha az vérvörös.
    (Micsinász)

    16. Hagyjátok a magyar nácikat, hadd rohadjanak meg a saját levükben az arab bevándorlókkal együtt. Ti pedig gyertek haza, mert kelletek itthon, hogy föl tudjuk venni a küzdelmet az elválasztó falon túl élő kedves szomszédainkkal.
    (Jotám)

    17. Budapesten tanulok, s ezért tanúsíthatom, hogy a legtöbb magyar enyhén szólva nem rokonszenves, vagy erősebb megfogalmazásban úgy is mondhatnám, hogy a magyarok trágyaemberek.
    (Diák)

  33. Huba

    én elolvastam.

  34. kesztió

    Shalom, mostmár azért ne vidd túlzásba, lécci.

    „Ja, látom már. Te voltál Funar egyik köcsögje. Mi a fenének nem költözöl Bukarestbe, vagy Tel Avivba? Ott lenne a helyed. Habár az ortodoxok ott se szeretik a buzikat.”

    A fenti, Kunce-féle megjegyzés persze nem (összefüggéstelen) vagdalkozás, ugye, nagyon a témánál volt és minden személyeskedést elkerült, nem?

    Ami pedig a közvéleményes „bakimat” illeti: itt igazad van, elismerem, tényleg ott a logikai hiba; azért a dolgot enyhítendő, igazán észreveheted volna, hogy a közvélemény a két kontextusban némileg mást jelent, ahogy romániában „közvélemény” az is, hogy a magyarok menjenek vissza ázsiába, de „közvélemény” ma már (szerencsére!) az is, hogy Magyarország volt és lesz a legfontosabb szövetségesü(n)k az EU-s integráció során. Egyik a bunkóbb, másik pedig a kulturálisabb, szalonképesebb, vállalhatóbb réteg véleménye.

  35. kesztió

    Ignotus,

    Lehet, hogy nem nézed ki belőlem, de én a „filoszemitizmusom” ellenére pont úgy elítélem az általad idézett olvasói vélemények döntő többségét (amik durva, bunkó általánosítások), mint te. Várhatom akkor, hogy a (szélső)jobb primitíven agresszív megnyilvánulásait pont úgy elítéld?
    Pl. kezdhetnéd azzal, hogy megródd Kuncét, mert becsületsértést súroló kijelentéseket tesz egy nyilvános blogban.

    Hogyhogy Funar köcsögje? K ő, hogy ilyet állítson egy számára ismeretlen emberről, és főleg, mire alapozza ezt a marhaságot? És mirefel buzizik meg zsidózik, amikor történetesen egyik sem vagyok? Mindenkivel ezt csinálja, akinek nem tetszik a pofája?

    És figyelj ide, Ignotus. Te kultúrembernek tartod magad, nem? Ha tényleg úgy érzed, hogy Kunce hangneme, stílusa megfelelő hozzáállás egy civilizált vitához, ha úgy érzed, hogy az általad (általatok) képviselt szent ügy feljogosít arra, hogy ne válogassatok az eszközökben, én tényleg befejeztem veletek. Örüljetek neki.

    PS.
    „És ha szabad beleszólni a vitába, szvsz a bűnözést nem lehet a büntetési tételek kiszabásának változtatásával csökkenteni.
    Ahol ilyen mértékű a kriminalitás, mint nálunk, ott a társadalom szerveződése, struktúrája a hibás.
    Egy egészséges, életerős társadalom a bűnözés alapvető okait szünteti meg, de legalábbis minimális szintre csökkenti.”

    Szerinted mi a jó égről írtam abban a hozzászólásomban, ami annyira „kiborította” Kuncét? Tényleg annyira elfogultak vagytok, hogy nem azt nézitek, mit írt, hanem, hogy ki írta?!

  36. ShalomAlechem

    Kolozsvári Bíró!

    Szerintem senki se akar elüldözni innen, és a sértődgetés az érvek hiányát szokta jelenteni.

    Kunce és a te beírásaid között tartalmában semmi különbség nincs, formájában annyi, hogy te intelligensen tudsz anyázni. :)

    Az Ignotus által idézettekből (amiért köszönet, nem hittem volna, hogy tanult fejek ilyen gondolkodásra képesek) nyilvánvaló, hogy kedves hittársaim egyes tagjai, valamint az ultrajobboldali mélymagyarkodók közt semmi külülönbség nincs.

    Hazugságok, félremagyarázások, kitalált történetek, stb.

    Azt már lassan megszokom, hogy aki Izrael állam politikáját bírálja azt reflexből leantiszemitázzák. Pedig minden értelmes ember látja, hogy a zsidó állam szolgaian utánozza a Harmadik Birodalmat. Külső és belső rasszizmus, az “élettér” háborúkkal való növelése, és lehetne folytatni az összehasonlítást.
    Ahelyett, hogy tanultak volna belőle, megismétlik.

    Röviden ennyi….

    Répa, mit szólsz, milyen komoly blogod lett??? Nem baj, ha nem szexelünk? Tudod, a pasik néha túl komolyan szokták venni magukat. Ahelyett, hogy lila élvezeteket hajkurásznának… :)

  37. kesztió

    http://zeno.egologo.transindex.ro/?p=37#comment-514

    Ezért még nem antiszemitázott le senki (habár elismerem, hogy túl finoman fogalmaztam) :)
    Shalom, szerintem abban is egyetértünk, hogy súlyos tévedés a szélősőgeseiről megítélni egy népet, ahogy az Ignotus által lehozott anyag szépen meg is mutatta, éppen csak a másik oldalról. Én nem azonosítom a zsidó népet az izraeli szélsősőges cionistáikkal (ahogy a románt sem a nagypofájú magyarüldözőikkel), s ha jól gondolom, ezzel te is így vagy.

    Visszatérve a blogtémánkra (Répa és szex): minden hódolatom a bloggazdánké, de én speciel a vörösesbarna élvezeteket hajkurászom – félreértés ne essék, hölgy az illető… :P

  38. ShalomAlechem

    Na végre, ez legalább normális stílus….

    Ha még arra a szintre is eljutnál, hogy hinnél nekünk, itt élőknek abban, hogy ez az ország hova züllött. Hogy mennyire eluralkodott a korrupció, a közélet maffiák harca, s a média mindezek arcátlanul hazug kiszolgálója.

    Meg hogy az embereknek, a “jól kitalált” választási rendszer következtében esélyük sincs a változtatásra.

  39. kesztió

    Igen, Shalom, eljutottam erre a szintre, hiszek neked és egyetértek veled. Amiben sajnos nem hiszek, hogy valami is jobb irányba változna, ha a másik oldal kerülne hatalomra.

    Tegyük fel, hogy Gyurcsány tesz egy gerinces lépést és lemond, ráadásul ezt most emelt fővel tudná megtenni, mert úgymond mostmár nem etikailag megkérdőjelezhető nyomásra (erőszak, utcai zavargások, stb.) cselekedné. Honorálná ezt a jelenlegi ellenzék azzal, hogy nem pont ugyanazokkal az alantas eszközökkel fog majd operálni, ha hatalomra kerül, mint a mostani kormány?

    Na ez az, ami erősen kétséges számomra.

    Shalom, itt magával a kétpártrendszerrel van a baj, pontosabban a társadalom és érdekszférák ilyen erős polarizációjával. Amíg te ennyire gyűlölöd őket, és ők téged, gondoljátok, hogy fogtok tudni országot építeni? Hogy lehet úgy kormányozni, döntéseket hozni, hogy semmi kooperáció nincs, hogy a törvények mindig pengeélen mennek át, ha egyáltalán átmennek?

    Ezen kéne változtatni valahogy.

  40. Ignotus Pál

    Shalom: az ilyen választási rendszer nem véletlen. Természetes velejárója a látszatdemokráciáknak, másképpen banánköztársaságoknak.

    Nem véletlenül használtam ezt a kifejezést. Ahogy annak idején az említett országokban azok vezetői nem népük érdekeit, hanem a nekik zsíros falatokat hajító multikat képviselték, úgy történik ma mindez Magyarországon.

    Sőt, itt már tökélyre fejlesztették a félrevezetést, a hazugságot. Amerikai és izraeli mintára, hűen a göbbels-i hagyományokhoz, igen nagy sikerrel csinálnak hülyét az egyszerű emberekből.

    Ott tartunk, hogy ezek a robotok jobban hisznek a tévének, mint saját szemüknek és fülüknek.

    Én magam már csak a felnövő nemzedékben bízom. Ők talán képesek lesznek a változtatásokra, ha kell, erőszakkal is. Mert ezek maguktól soha nem fognak elmenni, évszázadokig élősködnek rajtunk, ha hagyjuk. Akár jobb vagy baloldalról van szó. Az elnyomo az elnyomó, a kizsákmányoló az kizsákmányoló.
    Akkor is ha az elbunkósodott magyar nagyvállalkozórétegről van szó, vagy a komprádor-burzsoáziáról, amit gyurcsányiék oly hűen képviselnek!

  41. ShalomAlechem

    Figyelj, Kolozsvári Bíró! Honnan veszed, hogy én gyűlölöm őket? Ne írj ilyeneket, mert küldöm Mátyást! :)

    Dehogy gyűlölöm. Megvetem őket. Az emberiség söpredékének tartom, mert becstelenek, és hazugok.

    Azzal meg ne gyere, hogy az ellenzék mit és hogy csinálna! Fikcióként bármit lehet mondani! De ha egyszer az ellenzék kerül hatalomra, és folytatja ahol ezek abbahagyták, a mai gazembereket ez egyáltalán nem mentené fel aljas tetteik alól!

    Abban van igazad, hogy így az ország semmire se megy. De ha visszagondolsz, a ma érvényes választási törvényt a szadesz-mdf paktumnak köszönhetjük. Akkor meg miről beszélünk?

  42. ShalomAlechem

    Ignotus, a magyar átlagember tényleg elhülyült. Különösen a szerencsétlen nyugdíjasok, akik egész napjukat a tévé előtt töltik. Ők már a szappanoperák, a valóságsók, a szennytévék által generált látszatvilágban élnek. Persze hogy besz@rnak, mikor a cselédmédia elkezdi Orbánnal ijesztgetni őket. Rohannak a gyurcsányik seggét nyelvelni, mert rettegnek, hogy nem marad pénzük a villanyszámlára, és nem látják, ahogy leonido meg lucinda egymásra talál a végtelen kukoricatábla közepén…

    Emlékezz rá, volt olyan szenilis kretén, aki egyenes adásban jelentette ki, hogy már alig várja a megszorítások bevezetését!

    Annyi eszük nincs, hogy az így kifacsart pénzből ugyanúgy gyurcsányvillák épülnek, kókahelikopterek szaporodnak. Szó nincs arról, hogy az ország javára fordítanák.

    Azt viszont nagyon nem értem, hogy a kolozsvári egyetemen, a mostani események tükrében, hogyan van ennyi román magyar?! Tudod, akiknek a nevük magyar, de a szívükben Vadim Tudornál is románabbak. Hogy lehetséges ez?

  43. Ignotus Pál

    Jó kérdés! A románokat érteni vélem, rossz a lelkiismeretük, mert magyar földet bitorolnak, innen a hisztéria.

    De hogy tanult emberek miképpen tudnak a Tudor-féle nacionalisták hűséges kutyáivá válni, az nekem is magas.

    Abban pedig teljesen igazad van, hogy itthon a most kínnal keservvel befizetett adóinkat úgyanúgy lenyúlják majd, mint eddig.

    A robot hasonlattal nem értek egyet. Ez a csürhenépség sokkal inkább a büdös zombikhoz hasonlít. A robotok ezeknél intelligensebbek. És egyre azabbak lesznek…

  44. Ignotus Pál

    “”Magyar” rektorhelyettes is a BKB akciója ellen
    2006-11-23. 08:44:08

    Nagy László rektorhelyettest kérdezte a Krónika. (Az úrnak egyébként annyi fogalma van a multikulturalitásról – hogy érdekérvényesítésről vagy gerincről ne is beszéljünk – , hogy az irodája ajtaján még a neve is elrománosítva áll, így Ladislau Nagyként tartatik számon.)

    - Rektorhelyettes úr, hogyan vélekedik a BKB feliratozási akciójáról?
    - Az ilyen típusú akciókat nem tartom jóra vezetőnek. Ezek csak konfliktust gerjesztenek, és elmérgesítik a viszonyt a román és a magyar oktatók között. Körülbelül másfél éve hivatalosan kérjük a magyar feliratozást. Igényünket továbbra is fenntartjuk, de nem ez a megoldás.

    - Akkor hogyan lehet elérni, hogy az egyetem vezetése tartsa be a többnyelvű feliratozásra vonatkozó szenátusi határozatot?
    - Ez akkor valósulhat meg, ha az egyetemen normális munkahangulat uralkodik, és nem a botránykeresők szabják meg a hangulatot.

    - Arról értesültünk, hogy a rektor összehívta a dékánokat a magyar feliratozási akció megvitatására.
    - Valóban volt egy dékáni gyűlés, amikor a rektor röviden ismertette a helyzetet, és felhatalmazást kért ahhoz, hogy törvényesen járjon el Hantz Péterékkel szemben. A többség megszavazta a javaslatát.”

    EGY ILYEN EMBERBEN MI AZ EMBER, ÉS MI A MAGYAR???

  45. kesztió

    Ignotus, tudnál a kedvemért egy egzakt definíciót adni arra, mi is az ún. „magyar föld”?

    Bánffyhunyad, Körösfő pl. még magyar föld, de a körülötte levő színromán falvak (pl. Ardeova, azaz Erdőfalva) akkor most mi is? Román föld vagy magyar?

    A lélekszám a fontosabb kritérium? Vagy az számít talán, hogy ki volt ott hamarább? Esetleg nyúljunk vissza a honfoglalás, vagy a dákok idejébe? Vagy hogy százalékokban kifejezve a történelmi Magyarországhoz tartozott-e többet vagy a történelmi Romániához?
    Egy szó mint száz, nem tűnik kissé nacionalista megközelítésnek magyar ill. román földben gondolkozni?

    Azt, hogy szekusivadék meg impertinens senkiházi vagyok, már megtudtam, most az egyszer lécci témába vágó érvekkel válaszolni, ha egyáltalán válaszra méltatsz.

    Attól pedig, hogy az adókat lenyúlják, még nem lesznek kevésbé szükségesek a megszorítások. Tisztázzunk egy dolgot: a gazembereket nem mentegetem, bíróság elé velük. De siránkozni meg rájuk fogni saját impotenciánkat mindig is könnyebb volt, mint tenni valamit.

    És az én programozói agyam valahogy azt sugallja, hogy ha a megszorítások miatt kiböjtölt adóm felét ellopják, de az értelmesen felhasznált másik feléből öt év múlva mindannyian jobban fogunk élni, akkor jó bizniszt csináltam. Az „inkább dögöljön meg a szomszéd kecskéje is” az általad annyira kedvelt román nép egyik kedvenc mondása…

  46. Ignotus Pál

    Nem tudom, miért nem tudsz nélkülem meglenni. Azt látom, hogy igencsak irritál személyem, de akkor…

    Na még egy utolsó próba, hátha értelmesen is lehet veled…

    1. A magyar földet természetesen történelmi aspektusból értettem. Nem vagyok nacionalista, nem akarok senkit elüldözni otthonából. Engem az elmúlt másfél évtizedben sokkal többet bántottak a magyarok (olyanok, akik magyaroknak hivatják magukat, de sose voltak és nem is lesznek azok), mint az egyszerű román emberek.

    2. Nagyon is megelégednék azzal, hogy az ősi magyar földön ma békében élne minden nemzetség és nemzetiség. Felfognák azt, hogy mindannyiuknak egyetlen közös ellenségük van: a burzsoázia. Magyarországon a gyurcsányok, nálatok a verestóik meg a csibik.

    3. Nem érzem magam impotensnek, hála istennek egyik értelemben sem. Siránkozni se szoktam, teszem a magam dolgát.

    4. Nekem nem jön be az a gazemberkormány sem, amely az adóm felét ellopja. Ne lopjanak, ugye ezt már Mózes kőtáblái óta…
    De ha lopnak, ne áltasd magad azzal, hogy csak a felét! Visznek mindent, amit érnek…
    És újabb öt év múlva se jutottunk sehova.
    Azt kellene megérteni, hogy a szadesz-maszop által favorizált degresszív gazdaságpolitika nem működik. A nincsből nem lehet megtakarítani! Ez az alap, amelyet az írástudók nem szeretnek hallani.

    5. A szomszéd kecskéje az nálunk a szomszéd tehene. (Érdekes elgondolkodni azon, hogy miért…)
    Se egyik, se másik elvét nem vallom. Soha nem tudtam örülni más bajának. S erre a kis időre, ami hátra van, már nem akarok váltani, divatos gondolkozású lenni.

    6. Az egyszerű románokkal meg semmi bajom. Éjszakáztam mócoknál, vacsoráztam színtiszta cigányfaluban, mert lerobbant a kocsim a nyaktörő utakon, és aludtam konstancai tengerész-laktanyában. Soha egy rossz szóval nem bántottak.
    A “hivatalos embereket”, akiknek kötelező a politika, meg igyekeztem elkerülni. Ugynolyan korlátolt hülyék, mint nálunk Magyarországon.

    7. Ha van kedved, felvilágosíthatnál bennünket a kolozsvári egyetemi nagyurak hozzáállásáról. Pozíciójukat féltik, pénzüket, vagy egyszerűen így szokták meg?

    Tisztelettel:

    Ignotus

  47. kesztió

    Ignotus,

    Nagyjából egyetértek a pontjaiddal, de:

    2. pont:
    a burzsoázia kifejezést kicsit furcsának és veszélyesnek tartom.
    Ugyanis pénzt két féle képpen lehet szerezni: törvénytelen és törvényes úton.
    A törvénytelen út jogilag azt jelenti, hogy jogerős ítélettel kimondatott az illető vétsége. Ha példádnál maradva Verestói törvénytelenül szerezte a vagyonát, a sajtónak erkölcsi kötelessége, hogy ezt megszellőztesse, ennek alapján az ügyészség hivatalból indíthat eljárást, ahogy sok romániai főmuftival ez már meg is történt. Másik módszer a feljelentés, ami egészséges demokráciában nem (pejoratív) besúgást, hanem állampolgári jog gyakorlását jelenti, tehát dicséretes tett.
    Ha viszont valaki törvényesen szerezte a vagyont, a kapitalizmus szellemében lehet belőle akármekkora, nem sajnálom tőle, és azt sem várom el (habár mondjuk értékelném), hogy pl. a szegényeknek vagy kulturális célokra juttasson belőle (erre jó az adórendszer). Burzsuj akkor azt jelenti, hogy törvénytelenül gazdagodott meg? Mert ha nem, semmi bajom velük, hívhatják Gyurcsánynak vagy Tăriceanunak is.

    7-es pont:
    úgy látszik, az ún. „magaskultúra” még nem jár együtt azzal a civilizációs szinttel, amely valódi multikulturalitást is tolerálni képes. Amúgy Hantz Petiék akciójával az az apró gond, hogy tábláink csak nincseknek, mert tudtomal egytől egyig leszedték őket, az álláspontok jottányival sem közeledtek, az egyetemi közvéleményt sikerült maguk ellen fordítaniuk, ráadásul még erőmutatványnak is silányra sikeredett a dolog, hiszen nem mi kerültünk ki győztesen. Egy pillanatig sem vonom kétségbe, hogy a táblaproblémát meg kell oldani, a kellő határozottsággal, de az előbbiek értelmében biztos, hogy tényleg ÍGY kellett csinálni?

    Érdemes elolvasni amúgy a Transindex elemzését (elvégre transindexes blogban vagyunk :D ):
    http://futyi.transindex.ro/?cikk=70

    Ja, és egy utolsó dolog: remélem nem veszed nagyképűségnek, stb. hogy hálásan megköszönöm az ezúttal tisztességes, civilizált hangnemet. Így tényleg kellemes vitázni veled.

    Tisztelettel,
    kesztió

  48. ShalomAlechem

    Csak annyit fűznék hozzá, hogy van egy 2005-ben hozott, érvényes, végrehajtandó határozat a kétnyelvű táblák elhelyezésére, amit a románok seggét nyaló, magát magyarnak nevező vezetők készséges asszisztálásával, nem hajtottak végre.

    Ettől kezdve nincs mit hibáztatni Hantzékat.

    Én keveset járok Erdélyben, de látom az összemocskolt, megrongált magyar helységnévtáblákat. Ezeket nyilván valami nacionalista kocsmatöltelékek csinálják, akik dugni már nem tudnak a sok piától, így élik ki állatias ösztöneiket.
    De hogy a Kolozsvári Egyetem professzorai ilyen véglényekkel kerüljenek egy szintre, nem gondoltam volna.

    “…biztos, hogy tényleg ÍGY kellett csinálni?”

    Szerinted hogy kellett volna???

  49. ShalomAlechem

    Ádám Gábor írásából egy opportunista, talpnyaló, csinovnyik szavai szólnak. Jaj csak ne csináljunk semmit, abból nem lehet baj.

    Nem csodálkoznék, ha ő is beállna segíteni leszedni a magyar nyelvű táblákat, amennyiben zsíros állása veszélybe kerülne.
    Biztosan nagy a család, és ezért… :(

  50. kesztió

    Shalom, a válaszom egyszerűbb, mint gondolnád.
    ÚGY csinálni, hogy az egyetem román nemzetiségű tanárai, hallgatói NE érezzék ezt offenzívának, nyomásnak, hanem egy természetes dolognak.
    Most nem akarom vitatni, hogy jogos-e ez az (ellen)érzésük, de tény, hogy van, és számolni kell vele.
    És nekem azon az áron, hogy valaki(k) szarul érezz(ék) magukat a táblák miatt, függetlenül az indoklástól, inkább NEM kellenek a táblák.

    Mert én azokat a táblákat a tolerancia, együttélés szimbólumának tartom, hiszen egyébként románul is megérteném, hogy tilos a dohányzás, vagy Ady Endre terem. Ha pedig pont ellenkezőleg, intoleranciát, fejek elfordítását, esetleg agreszivitást, gyűlöletetet jelképeznek, akkor inkább nem kellenek, hiszen attól, hogy most fasza gyerekek voltunk, győztünk, erőszakkal kitettük a táblákat, nem érzem magam magyarabbnak.

    Szeretném, ha megértenéd, ha ráéreznél, Shalom, mit is akarok itt mondani. Nem gyávaságról vagy bátorságról van itt szó. Hanem fontosabb dologról: jó közérzetről, hogy emberek jól érezzék magukat. És ez néha engedményekkel teli, kemény küzdelemmel jár…

    Végül, tisztázzunk valamit.
    Tudod, hogy nemzetközi szoftverfejlesztő csapatban vagyok, tehát részemről aztán – Gabitól eltérően – igazán semmilyen személyes érdek nem fúződik az egész bulihoz.
    Csak egy.
    Jól szeretném érezni magam a városomban…
    Kösz, hogy ismét meghallgattál.

  51. Répa

    Fiúk, látom, jól elvagytok! Részemről Petrit idézném, sajnos fejből, talán nem pontosan: A politikánál – átmenetileg – fontosabb a pali töke.
    De azért nektek jó szórakozást kívánok, én ennél kellemesebb időmúlatásra leletem.

  52. Ignotus Pál

    Kedves Répa! Van mikor egyiknek, van mikor a másiknak van prioritása… Én nem rangsorolnám a kettőt, sőt hozzávenném harmadiknak a jó eséllyel versenyző vulvát is… :)

    Kesztió: a “hangnemre” Shalom igen találóan válaszolt, én is így gondolom.

    Értem én a te álláspontodat, de nagyon nem értek vele egyet. Hadd bizonyítsam igazamat (mivel a napokban jártam Váradon és Zilah-on) egy általad is bizonyára jól ismert költeménnyel:

    A TŰZ CSIHOLÓJA

    Csak akkor születtek nagy dolgok,
    Ha bátrak voltak, akik mertek
    S ha százszor tudtak bátrak lenni,
    Százszor bátrak és viharvertek.

    Az első emberi bátorság
    Áldassék: a Tűz csiholója,
    Aki az ismeretlen lángra
    Úgy nézett, mint jogos adóra.

    Mint egy Isten, hóban vacogva
    Fogadta szent munkája bérét:
    Még ma is minden bátor ember
    Csörgedezteti az ő vérét.

    Ez a világ nem testálódott
    Tegnaphoz húzó, rongy pulyáknak:
    Legkülömb ember, aki bátor
    S csak egy külömb van, aki: bátrabb.

    S aki mást akar, mint mi most van,
    Kényes bőrét gyáván nem óvja:
    Mint ős-ősére ütött Isten:
    A fölséges Tűz csiholója.

    (Ady Endre)

  53. ShalomAlechem

    Influtól buci fejjel:

    Ignotus ezzel mindent elmondott. Nem is csoda, ha a Kolozsvári Bíró nem talált ellenérveket.

    Ha már itt tartunk: Zoltán, az általad említett folyamat létezik, csak fordítva. Minél többet engednek a magyarok, a vadrománok annál többet akarnak. Részükről szó sincs megbékülésről, sőt!
    Magyar csatlósaik hű mameluk módjára még rá is tesznek egy lapáttal.

    Régebben Funar volt Kolozyvár szégyene, most az Egyetem Führerei. Azok a hazug disznók, akik hónapokkal ezelőtt Brüsszelben azt hazudták, hogy a táblacserék már megtörténtek.
    Hiába, a tudás lehet nagy, ezzel együtt az emberség nulla.

    Ennélfogva úgy gondolom, hogy 2007. január 1-től sem fog változni semmi. Románia Cornéliu Vadim Tudor bölcs útmutatásai alapján, Ceausescu szellemében fogja polipként mélybehúzni az EU-t.

  54. ShalomAlechem

    “Igazságról beszéltek? Mindenkit, aki gazdag,
    a vagyon, a tekintély s törvény véd bástyaként…”

    (Mihai Eminescu)

  55. kesztió

    „Ennélfogva úgy gondolom, hogy 2007. január 1-től sem fog változni semmi. Románia Cornéliu Vadim Tudor bölcs útmutatásai alapján, Ceausescu szellemében fogja polipként mélybehúzni az EU-t.”

    Shalom, finoman szólva egyoldalúan gondolkozol.
    A kétnyelvűtáblás-ügyet illetően a rektor elsősorban önmagát minősítette (és tette közröhej tárgyává), szerintem akik ebből az országra vonatkozóan óhajtanak messzemenő következtetéseket levonni, hajlamosak a felületes, egyszerűsítő gondolkodásra.

    Ugyanis szép számban vannak ellenpéldák is.

    Pl. legyünk komolyak: az egyetemi magyar feliratok kizárólag szimbolikus célt szolgálnak, akinek a szellemi képességei nem elegendőek ahhoz, hogy megértse a fumatul oprit-ról, hogy tilos a dohányzás, vagy a sala Ady Endre-ről, hogy Ady Endre-terem, mi az ördögöt keres egy felsőoktatási intézményben?
    Ettől eltérően a vasútállomások magyar helységnév-feliratai gyakorlati célt szolgálnak, nagyban segítik a tájékozódást mind a hazai, mind a magyarországi utasok számára. És – ha jól emlékszem – ez ügyben nem volt komoly ellenállás a nemzeti vasúttársaság vezetősége részéről, max. anyagi és adminisztratív jellegűek, s azok is csak addig, amíg nem tisztázták a részletkérdéseket világos, egyértelmű rendelkezésekkel.

    Persze, senki sem verte a dobokat és szavalta a Reményik-verseket a táblák „felavatásakor”; szép csendben, észrevétlenül egyik nap még egynyelvű volt a tábla „Maroshévizen”*, másik nap már kétnyelvűvé vált. Mert így is lehet, ugyebár…

    Itt már CVT bölcs útmutatásai nem működnek? Hogy van az, hogy az ilyen „sikersztorik” valahogy elkerülik a figyelmeteket?

    ____________________
    *azért az idézőjel, mert „Maroshéviz” történetesen magyarul is Toplica volt hosszú századokon keresztül, lásd a kordokumentumokat; a 19. század végén döntöttek, arról, hogy „magyarabb” hangzású név kellene ide, és a stopposaimból ítélve még máig se honosodott meg egyértelműen az új elnevezés…

  56. Ignotus Pál

    Papp Sándor Zsigmond: Sala Ady
    2006. november 27. 16:34

    Papp Sándor Zsigmond: A magyar rektorhelyettes, Nagy Gyula interjújában nem tartja helyesnek a táblák kihelyezését, hiszen az – szerinte – konfliktust gerjeszt. Kérdés, hogy a hivatali útját másfél éve járó, saját feliratokért esdeklő magyar kérelem folyamatos elodázása nem rontja-e a normalitás légkörét. Hantzék akciója ugyanis nem tett egyebet, mint bemutatta az egyetem kifényezett homlokzata mögött lappangó gyűlöletet, mely bármikor képes szélsőségesnek bélyegezni azt, ami neki nem tetszik. Ez szól közbe újra és újra. A lappangó gyűlölet politizál itt, és keresi a kiskapukat Bukarestben és Brüsszelben. Az európaiság kulisszái mögött.

    (Népszabadság, 2006. november 27.)

  57. kesztió

    Amúgy aláírtatok, vitézek?
    http://tablaugy.transindex.ro/
    Ha nem, nyomás! :D

  58. ShalomAlechem

    Igen, aláírtam.

    És te, Kolozsvári Bíró?

    És mi a véleményed arról a gennyláda Szamosközi István dákorománról, az Akadémiai Tanács alelnökéről, aki személyesen kérte a rektort a magyar oktatók kirúgására?!

    Szóljon neki valaki, hogy már nem Elena Ceausescu a főnöke!

  59. Ignotus Pál

    Az idézet példa arra, hogy a szélsőség nem csak a jobboldal privilégiuma:

    Hering József pert nyert egy judeonáci ellen
    2006-12-02. 13:29:21

    Hering József újságíró személyiségi jogi pert nyert a szélsőségesen rasszista Naftali Kraus izraeli író-újságíró könyvét Magyarországon megjelentető PolgArt Kiadóval szemben. Az izraeli szerző Az áldozat visszatér című könyvében többek között azt írja, hogy a keresztény magyarok és a zsidók közötti vegyesházasságok a kiválasztott nép számára még a holokausztnál is nagyobb tragédiát jelent.

    Amint arról már korábban beszámoltunk, Naftali Kraus (egyébként a Magyar Rádió tel-avivi tudósítója is) Az áldozat visszatér című, 2002-ben a budapesti PolgArt Kiadónál megjelent könyvében nem csak Hering Józsefet, hanem rajta kívül még számos magyar közéleti személyt, köztük újságírókat és művészeket leantiszemitáz, a leggusztustalanabb jelzőkkel és alaptalan vádakkal illet.

    Naftali Kraus, a szélsőségesen fajvédő Habad lubavicsi zsidó vallási mozgalom (ők állítják nemsokára Budapest-szerte a hanuka-gyertyatartókat a közterületeken) ismert figurája, Ungvári Tamás szavaival élve: „magyarországi inkvizítora”. Az izraeli író-újságíró az említetett könyvében Hering Józsefet is leantiszemitázza, betértnek, majd a katolikus vallásra visszatért személynek nevezi, a családi életére vonatkozó hazug állításokat tesz közzé, valamint az Izrael politikáját bíráló újságírói tevékenysége miatt elmebetegnek nevezi.

    A Fővárosi Bíróság által 2006. december 1-jén meghozott, nem jogerős ítéletével a zsidó fajvédő Naftali Kraus könyvét megjelentető PolgArt Kiadót a magyar újságíró jó hírnevéhez fűződő jogainak megsértése miatt 1 millió 200 ezer forint kártérítésre, illetve 633 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte.

  60. kesztió

    Igazad van, Ignotus.

    Naftali Kraust illetően tényleg nem megfelelő a “jobboldal” stigma.
    Én inkább SZÉLSŐJOBBnak nevezném az “úriembert”…

    :D :D :D
    Amúgy – ha már szóbahoztad – bővebbet bal-és jobboldalról, illetve a liberalizmusról:

    http://coolio.egologo.transindex.ro/?p=13

  61. Répa

    Hering József meg egy nagy fasz, a szó mindkét értelmében

  62. kesztió

    Kérdezzek rá, Répa, hogy honnan tudod ezt a szó ilyen sok értelmében?

    Amúgy még ha vevő is lennék arra az f-fel kezdődő és asz-szal végződő valamire – amennyiben az egyik aspektusról meggyőződnék, biztos nem lenne gusztusom kipróbálni a másikat… :P

Válasz