Erika Serre

És ezt találtam róla, bemásolom, elvégre, ha én egy nőt megkívánok….
A nemzetközi hírnevű hazai résztvevőket nem kell bemutatni a közönségnek. A szabolcs-szatmári cigánytánc és -zene egyvelegét bemutató Khamorro együttes, a hangszeres virtuozitás felső fokán izzó Cimbalom Band Balogh Kálmán vezetésével, az énekközpontú Ando Drom és a nemzetközi felállású Emigrante egy zenei nyelvű beszéde Erika Serre francia énekesnőnek köszönhetően különleges élményt ígér.
Az Emigrante énekesnője magyar-cigány származású francia művész, a tangóharmonikás moldvai, a hegedűs román, a gitáros Szicíliából való. Ilyen felállásban csak nagyon új és eredeti zenét játszhat és játszik is a zenekar. Lemezük ősszel jelenik meg, sokan várják.
Erika Serre különleges, rendkívüli hangadottságú énekesnő, hangjával bármilyen zenét átszínez, átlényegít, meghatároz. Zenésztársai karakteres zenészegyéniségek. A romániai Szerjozsa hegedűjátékában a folklór zene bársonyos közelsége és anyanyelvi szintű interpretációja a meghatározó. A moldáv tangóharmonikás Viktor játéka a művelt muzikalitás, kifinomultság, a zenei alázattal átfűtött virtuozitás, míg a sziciliai Sergio gitározására a mérhetetlen dinamizmus, a lendület, a tűz a legjellemzőbb. Közben együtt romantikusak, álmodozók, száguldók és lebegők. Nagyon együtt vannak. Erika Serre nagyon fiatal. Egészen ritka, hogy egy énekesnő ilyen fiatalon eljusson a stílusteremtő zenéig és a kizárólag rá jellemző előadásmódig.

Válasz