Zakatol a szent család – II.

Avagy szentestére készülünk.
Avagy macskákat csomagolunk.

Ehhez képest a dolgos hétköznapok megváltásnak számítanak. Ma a bolhazsákokat csomagoltunk – volna, ha meg nem szöktek volna. De Rozi már akkor felszívódott, amikor öcsém és Hanga betette a lakásba a lábát. Zsorzsit nagy nehezen sikerült az utazóládába belepréselni, egyrészt ellenállást fejtett ki, másrészt olyan kövér, hogy alig fért bele. Kértem tesómat, hogy menjen le a gyerekkel, meg amíg itt kiabál, biztos, hogy nem jön elő a másik. Amíg én elmebetegen ráztam a száraztápos dobozt, addig Zsorzsi a kapuban kinyitotta a rosszul bezárt ládáját, végigtepert az udvaron, fel a padlásra. Hangának persze mindez annyira tetszett, hogy a végén mi is nevettünk, minden bosszúság ellenére.
Végül is Rozit nem tudtam elkapni, így ő holnap érkezik meg anyámhoz.
Zsorzsit egész úton vigasztalni kellett.
- Ne félj, Zsorzsi, nem a Margit-szigetre viszünk, tudod, mi ha egyszer befogadunk egy állatot, utána haláláig gondoskodunk róla. Na sírj, kicsi szívem, tíz-tizenöt évig megvan a koszt-kvártélyod, orvosi ellátásod, meleg ágyad, téged bezzeg nem érint a konvergenciaprogram, nem kell paráznod attól, hogy nincs társadalombiztosításod, ahogy most nekem nincs. Úgyhogy ne nyervogj!
Zsorzs most az ágyam alatt kushad. Anyám halszemmel próbálja kicsalogatni. Félek, hogy holnap macskaszar-takarítás lesz a programom.

5 válasz: “Zakatol a szent család – II.”

  1. Felhők alól is...

    A karácsonyi felők alatt van a macskaszar is, de az legalább nem neylon….:-)

  2. Ignotus Pál

    “Igaz lehet, hogy mondjuk 2050-re a vers, mint olyan, holt műfaj lesz, a versírás az égvilágon senkit sem fog érdekelni. De hát addig, hála istennek, már nem élünk.”
    (GÖMÖRI GYÖRGY)

    Költők jönnek, költők mennek, a mcskaszar meg örök büdös.
    (Ignotus)

    “Nézz szét még egyszer a Földön
    És nézd a szikrázó Napot,
    Nézd meg jól ezt a Világot,
    Ami a mai nap téged Elhagyott.

    Élvezd ki az utolsó ízeket,
    Érezd az illatot, ami körülötted lebeg.
    Nézd meg társaid, halld a hangjukat,
    S ha elmész, jegyezd meg arcukat!”

    (Haláltusa)

  3. Ignotus Pál

    Zsorzsi az ágy alól:

    „Mint telefon az elhagyott lakásban, mely éjidőn reménytelen csörömpöl, úgy jajveszékel itt hiába lelkem, oly messze az élettől és örömtől.”

  4. Répa

    Zsorzsi már sajnos kijött az ágy alól, feldöntötte az anyám karácsonyi kaktuszát, rendes pákosztosként kísérletezett a konyhaajtó kinyitásával, csak Rozi hiányzik neki, a napi bunyók…

Válasz