Kolozsvári Kóra

Életemben először voltam Kórában. Tescóban már jártam párszor, egyszer voltam Metróban is, talán háromszor a westendben, elég rettenetes volt, először Lucával voltam, és annyira megviselt bennünket, hogy végül egy biztonsági őrrel üvöltöztünk, hogy azonnal mutassa meg a vészkijáratot, mert fóbiánk van. Aztán meg a westend kis műjégpályáján szegtem a lábamat is, oda sem megyek többet. A többi plázában is csak egyszer-egyszer voltam, s igyekeztem azt ott töltött időt minél kurtábbra szabni.
Piacra kívánkoztam, de ilyen hidegben nincs piac, megfagynak kint a zöldségek. Ahogy kanyarogtunk végig a városon, láttam mindent: Profit és Mekdöncit, OTP-t és Mol kutat, Metrót és Praktikert. A Kórában hömpölyögtek a népek, vettek kólát és csipszet, 0,1 százalékos tejet (ki az a hülye, aki tejporos csapvízért pénzt ad?) és banánt, virslit és pezsgőt. Toltam a bevásárlókocsit, a barátnőm pakolt bele, én meg tanultam: und – vaj, lapte – tej, cascaval – sajt, brinza – túró.
- Te szereted a Danone joghurtot? – érdeklődik barátnőm.
- Bocs, de én ezt a szart Pesten sem eszem meg. Én mindjárt megmondom, mit szeretek – vizslatni kezdtem a felhozatalt, s a helyi termékekből leemeltem egy Sana feliratú dobozt, amiről halvány elképzelésem sem volt, mit tartalmazhat. – Nos, én ezt szeretem – állítottam meggyőzően. – És a bivalytejet. Meg azt a bivalytej-joghurtot, amivel tegnap kínáltál. Meg az olyan sajtokat, amire az valami olyasmi van írva, hogy telemias. És ehhez még szeretem a Murfatlar borokat. Betennél majd nekem éjszakára egy lavórt is a vécé mellé?

12 válasz: “Kolozsvári Kóra”

  1. iona

    Ha már, akkor:
    Monor joghurt (pardon, iaurt). Igaz, nem Kolozsváron, hanem Besztece-Naszód megyében csinálják, de mi rá esküszünk :) . Meggyőzően lokális íz, elképesztően EU-konform csomagolásban. Csak kis és közepes boltokban kapni. :) Enjoy!

  2. s.p.

    Én most találtam rá a blogodra és hihetetlenül megtetszett:) Nagyon tetszik, ahogy megírod a minden napjaidat. Azt hiszem én is állandó olvasó leszek itt:)
    Üdvözlettel: s.p.

  3. hét....

    Mi tetszik rajta. Egy kulonleges telen tuzelo negylabu aki meg Kolosvarra is elmegy hogy megrontsa a zsidosag tiszta vervonaljat.
    Teljesen elzulleszti Kesztiot. Lehet megbizasbol.

  4. Ignotus Pál

    Persze. A Föld meg lapos, és négy elefánt tartja…

    De hagyjuk az óhitűeket.

    -

    Az új évre:

    “Kívánok én hitet, kedvet,

    Szép szerelmet, hű türelmet,

    utakhoz fényt, csodát, álmot,

    békességet, boldogságot,

    magyar szót és égre kéket,

    emberarcú emberséget,

    verseket, célt, igazságot,

    daltól derűs jobb világot,

    bokrok mellé társnak fákat,

    napfényt, amely el nem fárad,

    tekintetet szembenézve,

    éjt meg nappalt soha félve,

    kézfogásos tiszta csöndet,

    és mosolyból minél többet!”

    (Balogh József)

  5. Ignotus Pál

    Répa, telefonozz haza, h minden rendben van-e! Elég nagy hinta volt itt az imént…

    Földrengés volt Budapesten
    A főváros több pontján is érezni lehetett a 4,1-es erősségű remegést.

    Index (ugyelet@mail.index.hu)
    2006. december 31., vasárnap 15:11

    A Klubrádió értesülései szerint 4,1-es erősségű földrengés rázta meg Gyömrő térségét.

    Vasárnap délután háromnegyed 3 előtt pár perccel megmozdult a föld. Budapest több pontján is érezni lehetett a remegést. Az eddigi hírek szerint Gyömrő környékén volt a legintenzívebb a földmozgás. A Gyömrőhöz közeli Mendéről telefonáló olvasónk szerint a földmozgás olyan érzés volt, mintha rázták volna a székét. Mogyoród mellett a földszintes házakban recsegtek a szekrények, míg Kerepesen az utcára rohantak az emberek.

    De a város minden részéből telefonáltak az olvasók. Egy Örs vezér téri lakó szerint a panelház kilencedik emeletén olyan érzés volt a rengés, mintha egy metró szaladt volna végig a nyolcadikon. Hasonló volt a helyzet Angyalföldön, de az Újpesti szerkesztőségben is tisztán lehetett érezni a rengést. Egy Óbudai olvasó szerint a plazmatévé majdnem leesett az állványáról a rengés hatására, a készüléket éppen csak sikerült elkapni.

  6. Répa

    Na, hát képzeld, drága Ignotus, rögvest hazatelefonáltam, de a barátnőim annyira be voltak tépve, hogy azt hitték, halucinálnak, és csak vihogtak a telefonban. Anyám meg azt hitte, a macskák verték le a virágot. Szóval senki sem ijedt meg, de imádlak, hogy szóltál, puszi

  7. ShalomAlechem

    Ignotus, vegyél fel engem is magad mellé szárazdajkának! Na, lécci!!!
    (Neked elmondom miért, de nehogy Répa fülébe jusson! Szóval esz a sárga irigység, hogy te már szinte folyamatosan puszizkodsz ezzel a lila démonnal. Nekem meg egy virtuális smár se jutott. De ha én is pesztra lennék, akkor…)

    Hetes, mintha csak Saront hallanám. Azért tudhatnád, hogy ez egyelőre Európa, és nem Izrael. Azt is jegyezd meg, hogy itt demokrácia van, s nem apartheid, mint nálatok!!!
    Jó???

    Egyébként meg B U É K mindenkinek!!!

  8. Répa

    Shalom drága, méltatlanul hanyagoltalak, természetesen puszi, sőt csók neked is!

  9. ShalomAlechem

    Ah, elaléltam!!!!

    Ez az év is jól kezdődiknekem…

    Köszke, csudi csilivili filing a lelkecském… :)

    Hálából 1 witz:

    Reformok után

    Gyurcsány Ferenc kergeti az anyját az asztal körül, mondjuk úgy, a célból.
    - De fiam, mit akarsz? Nem szégyelled magad?
    - Nem én akarom, anyám, hanem egy egész ország.

    :)

  10. Ignotus Pál

    Shalom, a vicced következményei:

    1. Holnap hajnalban rendőrök jönnek érted, mert nem oltattad be a kutyádat veszettség ellen.
    (Az nem kifogás, ha megmutatod az oltási könyvet, amibe be van írva, hogy időben megkapta. Azzal se próbálkozz, hogy nincs is kutyád. Ilyenre a rendőrök fel vannak készülve, hoznak magukkal!)

    2. Holnap hajnalban a magyar DEA nyomozói keresnek, és a házkutatás során a fotelodban, függönykarnis felett számos fehér porral teli nejlonzacskót találnak.
    (Ha te nem tettél oda ilyet, erre is fel vannak készülve, hoznak magukkal…)

    3. Holnap hajnalban az APEH nyomozói keresnek, azonnali ellenőrzést tartani a cégednél. Ha neked ilyen nincs, akkor elvisznek, hogy valld be, hova tetted.
    (Hamis számlákat is keresnek rajtad, ha ilyet nem írtál, megoldják. Hoznak magukkal…9

    4. Holnap hajnalban az ÁNTSZ hivatalnokai ébresztenek, azzal, hogy élelmiszereket címkéztél át.
    (Tagadással ne is próbálkozz, a teherautójuk most billentett le 3 tonnányit a kertedbe, egyenesen a MEGATRADE raktárából hozták.)

    5. stb.

    6. Csülkos vagy a szalonnás bablevest szereted? Viszek neked a Gyorskocsi utcába, ahol felségsértésért üldögélsz….

  11. ShalomAlechem

    Jaj! Visszakerültem a középkorba? Bakó is lesz, kerékbetörés, meg ilyesmik???

    Egyébként jó a paródia, csak az zavar, hogy az utóbbi években VALÓBAN történtek hasonlók kies hazánkban. Az oltási balhéra pl határozottan emlékszem.

    Tanulság: milliárdokat kell lopni és akkor még miniszterelnök is lehetsz!

    :(

Válasz