Zűrkorszakok és konszolidők*

föld felettem ég alattam
mások gondjára maradtam
májusi meggyet szerettem
fekete menyasszony lettem.**

Laura alig húszéves lány, valahogy egymás mellé ültünk le az első tanórán, aztán már ezt szoktuk meg, osztozunk az uzsonnánkon, és hideg kezünket néha váratlanul rátesszük a másik tarkójára. Két óránk között másfél órás szünet.
- Menjünk fel hozzánk, szunyókáljunk egy kicsit, korán keltünk – javaslom.
Hanyatt dőlünk a nagyágyban. Helyezkedik a takaró alatt, ujjaival számol.
- Hát te meg mit számolsz?
- Hát azt, hogy eddig életemben tizenkétszer, nem, várjunk csak, tizenháromszor nem aludtam a macim nélkül.
A mindenit! – gondoltam. – Tizenháromszor! Én húszévesen már özvegyasszony voltam, aki ráadásul négy hónap töltött el egy németországi börtönben.
Azóta is csak a zűrkorszakok és a konszolidők váltogatják egymást.
A 19. életévem viszont zűrkorszak volt, a javából méghozzá.
Mert a börtönben már kaptam Lacikától levelet, szinte minden nap, szép és szerelmes leveleket. Lacika a város talán első dílere volt, állampolgárságát nézve holland, de élt Burmában, Franciaországban, az a típus volt, akinek a Föld is kicsi, s legszívesebben törölközőt vállára vetve stoppolna a galaxisban. Művelt zsidó gyerek volt, a szülei – miután megjárták a koncentrációs tábort – a Rákosi-éra elkötelezett hívei lettek. Ott laktak, abban a picike utcában, Lipóciában***, ahol mindössze három-három bérház néz egymással szembe, s a leveleket is ide válaszoltam neki, én is minden nap, híján egyéb elfoglaltságnak.
Lacika autókat hozott Nyugatról, drogot Amszterdamból, s olyan meghatározó alakja volt a rendszerváltás eufóriájában tobzódó Budapestnek, hogy később könyv is megjelent róla, tudtom nélkül homályos fényképpel rólam, amivel a kis könyvtárban szembesültem tavaly télen.
Laci maga is élt a drog nyújtotta gyönyörökkel, vele fogyasztottam először a kelet-európai favoritok – máktea, Coderit – után igazi nyugati cuccokat. Emlékeim szerint mindig a dependencia határát súrolta, de valahogy magatartását nem járta át a függőség, mindig kedves és udvarias volt, és csak írta, írta a szerelmes leveleket, akkor is, amikor már naponta találkoztunk.
Halála után is érkezett még egy képeslap.
Aztán azt mondta, menjek hozzá feleségül, mert szeret, és ez nekem is olyan logikusnak tűnt, hogy aki szeret, az feleségül vesz, azóta sem kérte meg senki a kezemet, de Lacikától ez is olyan evidens volt, és olyan könnyed.
Három nappal a világraszóló esküvő után, amelynek híre átjárta a várost, meghalt. Sok altatót vett be, és megfulladt álmában. Vagy nem is tudom, hogyan történt. Szerencsére, én otthon voltam aznap.
Judittal elmentünk az igazságügyi proszektúrára, ahol némi kenőpénz fejében megnézhettük őt. A kissé ittas alkalmazott levezetett minket a pincébe, majd magunkra hagyott, hogy mi fehérre váltan álljunk a letakart halottak között, s akkor még féltem a halottaktól, mert még soha nem is láttam, s mert akkor még nem töltöttem egy éjszakát a halott nagymamám teste mellett, ami már cseppet sem volt félelmetes, inkább békés, nyugodt.
Lacika is békésnek látszott, csak a szája volt összeszorítva, mint amikor mérges volt.
(Aztán jó pár év múlva, ennek a proszektúrának az egyik emeleti, kényelmesen berendezett irodahelyiségében szeretkeztem a vezető főorvossal. Mert szeretem a morbid dolgokat.)
A zűrkorszaknak a huszadik születésnapom vetett véget. Aznap ugyanis megismerkedtem Nyúllal, és reggel döbbentem rá, hogy Lipóciában aludtam, annak a kis utcának egyik házában, ahol mindössze három-három bérház néz egymással szembe.
És egy pár évig konszolidő volt.

(* Bächer Iván, **Hervay Gizella, *** Újlipótváros, szintén Bächer Ivántól kölcsönöztem)

51 válasz: “Zűrkorszakok és konszolidők*”

  1. Zsolt

    Alig van még ilyen blog, amelyik igy tudná olvastatni magát, mint te.

  2. Ignotus Pál

    Répa, összeszámoltam, blogodat olvasva eddig 116 évet éltél 18 éves korod óta… :)

    Tudsz egyszerre párhuzamos dimenziókban is létezni? :)

    A stílusod meg egyre jobban emlékeztet E. Péterre. Na jó, nem is, ez utóbbit visszavonom, még megsértődsz az összahasonlításon. :)

    Konkrétan: Lipóciában jelenleg a kutyaszar az uralkodó. A kerület a csókosokkal kicseréltette a járdák aszfaltját viakolorra, így most már az eső se tudja lemosni. Megül a résekben, és mi lépkedünk csucsogva, vidáman a szebb jövő felé, bokáig a szarban…. :(

    Még konkrétabban: hárman nem férnénk el? Laura hozhatná a maciját is… :)

  3. Répa

    Babáim, elnézést, hogy soha nem reagálok a hozzászólásokra – oka pusztán az, hogy nincs internet-hozzáférésem.
    A nem kívánt gyermekekről: kötelező olvasmány Raffai Jenő, aki a pre- és perinatális kutatások hazai úttörője, egyszerűen döbbenetesek ezek a kutatási eredmények… Van egy nagyon jó barátnőm, aki Ratkó-gyerek volt, tisztességben felnevelték, igyekeztek a legjobban részesíteni gyerekkorában, egyszer mégis azt mondta nekem – pedig nem olvasott ezekről a kutatásokról -: Répa, nektek, kívánt gyerekeknek úgy megy az életetek, mint puha vajban a kés. Kicsit összeszorult a szívem.
    A másik, amit érdemes elolvasni, Simonyi Gyula írását az évi nem is tudom hány millió nem kívánt gyerekről, akik prostituáltak, katonák lesznek, és egyébként is érdemes olvasgatni a Bokor csoportnak a honlapját (www.bocs.hu).
    Ignotus, a karácsony szerintem nagy kihívás még az egészen jól működő családokban is )
    Kesztió, azért ez a boros dolog nem menne ilyen egyszerűen, én szívesen berúgok a kontódra, talán haza is vihetsz, csak nem emlékszem rá, ami nem túl hízelgő  (És némi hányás is előfordulhat, hehe. És egyébként meg józanul is örömmel látlak.) Ezzel a mondatoddal viszont sikerült elérned, hogy Shalom belédkössön.
    Shalom, téged is imádlak. (És vacsora mikor lesz?)
    Boszor, sok igazságod van, ha az öcsém nem vette volna el Zsuzsikát, akivel azért hosszú évekig húzta az idő, asszem, több tockost is kapott volna a tarkójára. A szívem hasad meg azokért a nőkért, akik epekednek a gyermek után, de felelősen gondolkozó apa híján lemondanak róla. (De szerencsére elvette, és Hangával már lehet fodrászosdit játszani, ami igen kiváló időtöltés!)
    Alkeszek: hát kidobtam végleg az „alkesz csákeszt”. (Ez egy hülye együttes hülye száma: „alkesz csákesz, undorító, alkesz csákesz, a viselkedése formabontó”.) És sajog a szívem, mert tehetséges, mert érdekes, mert szórakoztató – csak éppen dőlöngélve, koszosan, büdösen jön fel, megissza még az alkoholos szájvizet is, a földre hamuzik, és nem kell szárnyaló képzelet ahhoz, hogy lássam: pár év múlva az utcán fog henteregni. Ha elmegy elvonóra, elsőként fogom meglátogatni – addig sajnos nincs mit kezdenem vele. És Szaffi: előbb van a pia, aztán a gátlástalanság, ahogy mondod. Bár nem vagyok addiktológus, határozottan ez a véleményem. Durva betegség.
    Blk, döbbenetes, amit írtál, emlékszem, Brigit Jones is mindig attól parázott, hogy egyedül fog otthon meghalni, és a kutyák eszik meg a tetemét, viccesnek találtam a regényben, de nem vicces ez, hanem komoly.
    Egyébként olyan jó olvasni a hozzászólásaitókat.

  4. Huba

    “…az élet szétízél és agyon gyötőr ”
    Kern András – Ez van c. lemezén halottam.

  5. Szaffi

    Odaadom magam a napoknak
    Szépen, szándéktalan,
    Élek, mert szép s mert élek. S az Isten
    Bús-büszkén megcsókol, ha van.

    Ez meg valahogy nekem jutott eszembe )

    Köszi a bibliográfiát, Répa :) és a bókot a vén csatalónak ;)

  6. ShalomAlechem

    Répa! Hogyhogy nincs neted? Tudunk segíteni, hogy legyen?

    Ha igen, ird meg nyugodtan, nem kell cserébe vacsorázni vinned, s több palack borral itatnod… :)

    Ignotus, az E ugye Eszterházi-t takar? Mer akkor igazad van. Forma, tartalom nélkül…
    (Mielőtt Okoska rákezdené, nem véletlenül írtam így a nevét!)

    Alkeszek. Kiszámíthatatlan népség. Van köztük 200-as IQ-jú földreszállt angyal, de sötét sátán is, aki a piáért habozás nélkül meggyilkol. Meg ami a két végpont közt van.
    Nem vagyok szadista, de egyenként mindre rámérném azt a szenvedést, amit a környezetüknek okoztak “szenvedélyükkel”.

  7. Huba

    Répa!
    Géped sincs otthon?
    Ma reggeli Metróban 9900 ért láttam P3ast. Összedobjuk srácok ?

  8. boszor

    Répa, azért nem olyan vészes a nem kívánt gyerekekkel. Vagy legalább nem mindegyikkel. Én is az vagyok, de vállaltak, felneveltek szeretnek, és úgy tudták elmondani, hogy nem vártak, hogy egy percig sem szúrt. És még zongorázni is meg akartak tanítani, csak én nem akartam:-)

  9. ShalomAlechem

    Részemről OK, de ha jól gondolom, Répának net-elérése nincs.

    Kakukk, kisasszony, ha tucc, válaszolj!!! :)

  10. Ignotus Pál

    Répa, várjuk a választ! Mi kellene ahhoz, hogy naponta többször együtt lehessünk? :)

    Addig is pici humorka:

    Egy idősödő nő elmegy az orvoshoz.
    - Doktor úr, nagy bajom van.
    - Mondja, mijével van baja!
    - Hát azt nem merem elmondani.
    - Tessék, itt egy papír, erre leírhatja.
    - Jó, …csak azt nem tudom, hogy egy vagy két n-nel írjam.
    - Hány éves tetszik lenni?
    - 50.
    - Akkor írja nyugodtan cs-vel.

  11. Ignotus Pál

    Répa, alábbi hír annyira megdöbbentő, hogy szinte nem jutok szóhoz. Mi a véleményetek, mert ilyen aljasságra nekem már nincsenek szavaim?!

    “Életfogytiglani börtön a beteggyilkos mentősnek
    Legalább 24 beteg haláláért tehető felelőssé az a négy mentős, akik temetkezési vállalkozókkal üzleteltek a lengyelországi Lódzban. A mentősök tizennégy beteget hagytak meghalni, tíz halálát gyógyszerekkel siettették.

    MTI (ugyelet@mail.index.hu)
    2007. január 19., péntek 21:03

    Börtönbüntetésre ítélt egy lengyel bíróság pénteken két mentőorvost és a mentőszolgálat két munkatársát amiatt, hogy 14 beteget szándékosan hagytak meghalni, sőt néhányuknak gyógyszerekkel siettették is a halálát, hogy pénzt kapjanak az egymással versengő temetkezési vállalatoktól.

    A halálüzletet a Gazeta Wyborcza című napilap és a lódzi rádió leplezte le nagy visszhangot keltett riportjaikban 2002 januárjában. A sajtó leleplezéseiből kiderült, hogy a közép-lengyelországi Lódzban a temetkezési vállalatok csúszópénzt adtak a mentőknek, cserébe a lehetséges halálesetekről szóló információkért, hogy még versenytársaik előtt gyorsan megkörnyékezzék az áldozatok hozzátartozóit a kecsegtető üzlet reményében.

    A bíróság ítélete szerint a mentősök ennél még tovább is mentek, több betegüket megölték, többeknek meg tudatosan nem mentették meg az életét 2000-ben és 2001-ben. A két év alatt 23 ezer dollárt kaptak a temetkezési vállalkozóktól.

    A bíróság életfogytiglani börtönre ítélte az egyik, Andrzej N. nevű, 38 éves mentőszolgálati dolgozót, aki négy, mentőben szállított beteget ölt meg úgy, hogy Pavulon izomernyesztő gyógyszert fecskendezett szervezetükbe, és köze volt egy ötödik beteg halálához. A mentőszolgálat másik dolgozója, a 40 éves Karol B. 25 évi börtönt kapott, mert bűnösnek találták egy beteg megölésében és négy másik beteg halálba segítésében.

    Két mentőorvost, az 51 éves Janusz K.-t, illetve a 35 éves Pawel W.-t 6, illetve 5 évi börtönnel sújtott a bíróság, mert szándékosan elmulasztották összesen 14 beteg életének megmentését.

  12. kesztió

    Fölös Celeron II-esem és talán P3-asom nekem is van, internetezni remekül használhatóak, úgyhogy kár ezért pénzt kiadni, a gond annyi, hogy

    1. A monitorok mind rosszak, egyiknek mondjuk csak annyi a baja, hogy néha elmegy a zöld, olyankor csak gépelni jó. :) ,
    2. Kolozsváron vannak, természetesen.

    De ha valaki erre jár, és szerintetek megéri a szállítás, állok elébe. Persze, a nagyobbik gond bizonyára az internet otthoni bevezetésével lesz; utána kell járni, ti tudjátok, arrafele milyenek a szolgáltatások és az árak.

    Ami a lengyel prikolicsokat illeti:
    Túl az aljasságon és kegyetlenségen, különösen fel tud háborítani egy aspektus, nevezetesen, amikor „áron alul”, cinikusan, aprópénzért bűnöznek és gyilkolnak.
    Természetesen példásan büntetendő a műkincslopás ill. a nagy örökség reményében történő gyilkosság is, de az igazi szarháziság ott kezdődik, amikor fillérekért, ócskavasnak lopod el a vasúti síneket, és nem érdekel, hogy emberek százai sérülhetnek meg a kisiklástól; ha laptopot emelsz el, fillérekért adsz túl rajta, és nem érdekel, hogy a harddiszken levő információ a laptop árának százszorosát érheti; no meg ha embereket ölsz csak azért, hogy egy temetkezési vállalkozónak néhány tíz dolcsival több legyen a nyeresége.
    A halálbüntetésnek radikálisan ellene vagyok, de akkor szigorított életfogytiglanira az ilyenekkel!

  13. Ignotus Pál

    Lehetséges ez?

    -

    “Az NBH üzemelteti az iwiwet?
    2007-01-20. 18:00:37

    Ma, nagyrészt a magyar nyelvterületről tagjai a játéknak. Ismerősöket, barátokat megtalálni, velük kapcsolatot tartani, új ismerettségekre szert tenni, mindezt úgy, hogy a lehető legtöbbet el kell árulnom magamról. Kérdések tömkelege, a legapróbb részletekig. Természetesen az idegenek számára nem látható adatokkal együtt, amelyek a lehető legalaposabb elérhetőségeket is taglalják. Pontos cím, telefonszámok, Email címek, esetleg honlapok. Skype, MMS, MNS, minden ami belefér. A napi program, barátok. Azok természetesen a saját adataikkal. (Az iwiw tulaja egyébként pro forma a T-Online, a cég vezárkara viszont régóta tele van szélsőséges cionistákkal. Megfordult itt egyebek közt a hazugságairól hírhedt MTI vezére, Vince Mátyás, több Tilos Rádiós stb. – a szerk.)

    Alakulnak a barátságok, fotók ezrei kerülnek fel humorizáló megjegyzésekkel. Nem ritka ma már a hétévestől a nyolcvan évesekig az ország szinte teljes, a nethez valamit is értő lakossága. Meghívót is egyre egyszerűbb igényelni, hadd legyen minél több, ne maradjon le senki. Ma már nincsenek technikai problémák, minden megy mint a karikacsapás. Felnőtt az iwiw. Hallottuk, hogy két, barátaikat kereső fiatal srác fejlesztette ki a rendszert, amit pár éve eladtak. Valaki megvette. Azóta hatalmas pénzbefektetések által szuper szervereken gördül a szimplán emberbaráti kapcsolatteremés, mindenki nagy örömére.

    De ki is az üzemeltető? Valóban egy befektetésre vágyó, de nevét elhallgató üzletember? Nem. Az ilyen emberek nem szerénykednek, hanem kiállnak a nyilvánosság elé, hogy íme, itt vagyok, én vagyok az iwiw, örüljetek nekem, zengjetek rólam ódákat, szeressetek!

    Nem. Az üzemeltetőnek véleménye van. Kegyetlen, eltipor minden jobbos véleményt. Elűz, de nem kiűz. Csitít, fegyelmez, megbüntet. És a tagságra vágyók ezt elviselik. Bűnösnek érzik magukat és hibájukat próbálják kijavítani. Nem szabad fórumba, üzenőfalra rosszat írni, mert fenyítés jár érte. Jobb csendben maradni.

    Újabb és újabb kérdések jönnek, utalások és kényszer a fotók cserélésére. Játék?

    Az IWIW az egyik legveszélyesebb internetes portál, ami létezik. A szolgáltató állítólag nem más, mint a Nemzetbiztonsági Hivatal. A program nem másm mint egy nyilvántartás. A legjobb fotók, amik az azonosítást megkönnyítik, pontos elérhetőség, iskolák, ismerősök, barátok. Ha kell keresni valakit, hát mindenhol megtalálják. Nincs menekvés. A rendőrségi nyilvántartással szemben ez folyamatosan megújul. Ahogy egy változás történik az iwiw-es életében, máris korrigálja azt az adattárában. Szokásait leírja a fórumokban, politikai nézetei megjelennek itt is, ott is.

    És óhatatlanul is feljelent. “Azt hallottam…-tól, hogy… “, azt mondta x, stb. A kicsikart feljelentések kezdősorai itt önként megjelennek.

    Egy teljes apparátus foglalkozik folyamatosan az IWIW-el. Mondhatjuk őket moderátoroknak, topiknyitóknak, üzengetőknek, rendszergazdáknak. Ők mindent látnak, mindent hallanak, és mindent jegyeznek ebből kifolyólag mindent továbbítanak, ami továbbításra alkalmas. Onnantól különösen figyelnek, aztán egyszer lecsapnak.

    Egy demokráciában is veszélyes ilyen szinten kiadni magunkat, hát még egy dikatúrában!

    Emberjogi szempontból kiindulva, a legalantasabb, legundorítóbb becsapás áldozata az összes őszinte iwiwes.

    RISS! – HUman Rights”

  14. kesztió

    Ignotus, hidd el, nem szándékom hakellhanem-alapon állandóan összekapni veled (láttad, hogy a lengyel hullagyártók esetében is egyetértettünk), de a feni írást nem lehet szó nélkül hagyni.

    Bizonyisten, ha tényleg ezt jelenti az ún. jobbos gondolkozás, nem lennék a helyetekben. Állandó gyanakvás, félelem; ha elhangzik egy nyilatkozat, vajon mik a hátsó szándékok, ha valamilyen adatok nyivánosságra kerülnek, vajon nincs-e ott a szekuritáté, hogy csendben jegyezzen, majd lecsapjon a megfelelő pillanatban.

    Ha már a fentiekhez hasonló katasztrófa-forgatókönyveknél tartunk: nem megfontolásra érdemes pl. az a lehetőség is, hogy esetleg valakinek érdeke a paranoia, a pánikhangulat, a bizalmatlanság minden áron ébren tartása?

    De lássuk akkor, mi is a baj az IWIW-vel?

    1. Az IWIW-es adatlap kitöltésekor EGYETLEN olyan adatra sem emlékszem, amit CSAK az IWIW üzemeltetői láthatnának és pl. az ismerősök nem. És ha kiadtad az ún. ismerőseidnek, úgyis annyi… Kivéve persze a mail-cím, de könyörgöm, ide se nagyon írhatnál, ha az
    Email (nem publikus) (required)
    rubrikát nem töltenéd ki…

    2. Az IWIW-es adatlap kitöltésekor a néven kívül gyakorlatikag NEM KÖTELEZŐ semmiféle információt megadni. Úgyhogy a „mindezt úgy, hogy a lehető legtöbbet el KELL [kiemelés tőlem] árulnom magamról. Kérdések tömkelege, a legapróbb részletekig” egyszerűen baromság.

    3. Lehet, hogy tényleg létezik, de nincs tudomásom sem cenzúrázási mechanizmusokról, sem ilyen esetekről az üzenőfalon. Legyünk már komolyak, valaki arra használja az idejét, hogy a percenként több száz(!) üzenetet végigböngészi?!

    Ne haragudjatok, tiszta röhej az egész. Valaki ÖNSZÁNTÁBÓL PUBLIKÁLJA (= bárki számára hozzáférhetővé teszi) a személyes adatait, majd nyafogni kezd, hogy hátha felhasználja valaki ellene. Ez infantilizmus. Ha tetszik, ha nem, információáramlásra kiélezett társadalomban élünk (és milyen jó, ugye, enélkül pl. Répának a létezéséről sem tudnánk), ideje felnőni hozzá és megtanulni, hogyan bánjunk a személyes adatainkkal.

    Mintha 100 évvel ezelőtt nem lett volna pont olyan „veszélyes”, ha egy riporternek, vagy akár Mariska néninek elpofáztál másokra nem tartozó adatokat? Legyünk már komolyak.

    Végül de nem utolsósorban: miért kell IWIW ahhoz, hogy valakinek a politikai nézetei megjelenjenek, itt is, ott is? Répa fórumjában nem ugyanez történik? :D Ja igaz, többnyire névtelenül… :P

  15. kesztió

    Még egy dolog.

    Shalom mind mondogatja nekem, hogy nem értem a Mo-i helyzetet, tehát nincs alapom írogatni róla.
    Na, ennek pont a fele igaz.
    Ténlyeg nem értem, mi folyik odaát.
    Viszont és azt küldeném elmeorvoshoz, aki érti, mert ami nálatok folyik, az ép ésszel fel nem fogható és el nem fogadható.

    Mondjátok, milyen élvezetet talál 10 millió ember abban, hogy egymást csöszögessék, ahelyett, hogy inkább gépet vezessenek, embert gyógyítsanak, gyereket tanítsanak*? Milyen lelki mechanizmusok indítanak arra, hogy a másik tábor basztatását érezze valaki a legnemesebb célnak?
    A legrosszabb, hogy ha erre konkrétan rákérdeznék, mindenki kapásból a másik tábort okolná a helyzetért.

    Ébresztőőőőőő, emberek! A „legalantasabb, legundorítóbb becsapás áldozata” nem az összes őszinte iwiwes, hanem ti, akik felültök a gyűlöletbeszédeknek, lelkesen belementek a játékba, azt hiszitek, hogy jaj de mekkora dolgokat tesztek ezzel a nemzetért, közben nem halljátok, hogy valakik a hátatok mögött épp a markukba röhögnek…

    ________
    *LGT után, szabadon

  16. blk

    Eleg furcsa az biztos, marmint az iwiw. a mentosok az pedig, hat inkabb hogy mondjam ugy, sok balf@sz van ezen a vilagon az biztos, es senkit sem erdekel a munkaval jaro felloseg.

    de, az iwiw, es allittolag minden ami egyszer internet az levizsgalhato, tehat a net inkabb egy olyan közeg mint pl a falu kocsmaja. minden amit dumalsz meghallatszik es vegul mindenki tud rola. nem pedig egy eldugott szoba jo vastag falakkal. en inkabb arra lennek kivancsi, hany ember kell hogy az adatokat amelyek egy ilyen halon mint az iwiw terjednek atnezze es feldolgozza. ha jol tudom kb 1.5 mili hasznaloja van mar. ehhez egy kisseb gyar kene minimum 1000 emberrel hogy ez megcsinalja – ketelkedek benne.

  17. Huba

    Kételkedem én is, de van valós alapja. Barátaimmal a nyár végén boncolgattuk a témát. Eszembe jutott a kínai ellenzéki esete kit a yahoo vitt jégre.

    Így van: ami a szíveden, az a neten – ha adaptáljuk a szólást !

  18. kesztió

    Nagyon elbeszélünk itt egymás mellett az IWIW-vel kapcsolatban.

    Hogyha egyszer nyilvánosan elérhetőek a bizalmas információid a neten (mert ami 100+ ún. ismerősöd számára elérhető, az már nyilvános, legyünk már komolyak), akkor csakis MAGADRA VESSÉL, ha ebből bajod származik.

    Ha az IWIW olyan információkkal élne vissza, ami SENKI MÁS számára nem látható, akkor hűtlen információkezelés bűncselekményét követné el, mint pl. egy kórház, ha kiszolgáltatja a betegek személyes adatait. De az IWIW-en minden beírt adat – az „ismerősök” számára legalábbis – szabadon hozzáférhető! S ki nem jelzett be ismerősöknek olyan, finoman szólva dubiózus elemeket, mint pl. Erdélyi magyarok, Gyergyói medence-klub, stb.

    Akkor már nem mindegy neked, hogy a héjaként figyelő, gonosz, cionista T-Mobile-osok köpnek vagy valamelyik „ismerősöd”?!

    Igen, az idézett cikk az internetes adatpublikálás veszélyeire hívja fel a figyelmet, de erről az IWIW előtt is tudtunk, réges régen. Az IWIW nyakába varrni a problémát kábé annyit jelent, mint például a számítógépgyárat hibáztatni azért, hogy gépeiről egyesek szpemmelnek, adathalásznak, hitelkértyát hamisítanak vagy egyéb számítógépes bűncselekményeket követnek el. :D

  19. ShalomAlechem

    Okoska, a demagógia szobra lehetnél!!!

    1. Ignotus kérdezett. A válaszfröcsögésed szemét és undorító, legfőképpen az, hogy úgy teszel, mintha állított volna valamit. Egyre jobban lemész abba a korcs kutyába, amelyik felágaskodva, hisztérikusan csaholva kapkod Ignotus bokája után.

    2. Igen, 10 millió magyarországi magyar ostoba és hülye. Még szerencse, hogy vannak ilyen megvilágosodott megmondóemberek, mint te! :(
    A baj csak az, hogy a hozzád hasonlók hergelik, ugrasztják egymásnak a 10 milliót. Azért, hogy közben halászhassanak a zavarosban, és köztörvényes bűnözőkből álhasson a kormány, és lerabolhassák az országot.
    Tudod mit, a farizeus szoborhoz is modellt állhatsz!

    3. IWIW. Minden adatbázist felhasználható, és fel is használják a szakmabeliek. Nem véletlen, hogy a Világ Csendőre kiépítette az Echelon rendszert, ami most hamarabb érzékeli, amit írok, mint ahogy ti olvassátok. Ezen kívül hallja a telefont, a mobilt, az MSN-t és a többit. Ezt is csak azért, ugye Okoska, hogy Langley-ben ne unatkozzanak az operátorok és az elemzők?!
    Ugyan! Bagatellizálod a dolgot, s mindössze azt remélem, hogy butaságból, s nem a munkádat végzed! :)

    Arra gondoltatok már, hogy az IWIW segítségével milyen pontosan feltérképezhető barátaitok, ismerőseitek köre, azaz a teljes kapcsolatrendszeretek? Ha egyszer, ne adja isten, el kell tűnnötök a terrorhatóság szeme elől, csak belenéznek az adatbázisba, sorra meglátogatják őket, és…

    A naív, jóhiszemű emberekre építkezik az egész. Sajnos, mint fentebb olvasható, a megtévesztéshez segítőik is vannak…

    A cikk persze túloz, sarkít, de amit mond, az nem minden alap nélküli…

  20. Huba

    Amit egyszer lepötyögtél és eleresztetted a neten, annak már saját élete van. Mindenki másként interpretálja.

    Mint a mese ugy-e? Emlékszünk ált. isk.-i magyar órára. Szájról-szájra terjed s szövege, értelme, tartalma változik….

  21. kesztió

    Shalom,
    tényleg kezd már idegesíteni a mellébeszélés.

    Most kire haragszol? Rám? Az IWIW-re? A „terrorhatóságra”? A világra?

    1. Ha publikálod az adataidat, akkor vállalod, hogy a hatóságok által is könnnyebben beazonosítható és megtalálható vagy.
    2. Ha viszont nem publikálod az adataidat, vállalod, hogy az imerőseid, barátaid is nehezebben találnak meg.

    Mit nem lehet ebben érteni? :D

    És igenis, Shalom, azzal, hogy „csak” kérdezel, sokszor már minősítesz is.
    Lássuk csak. Lenne egy kérdésem.

    „Lehetséges, gyerekek, hogy az EMI ultranacionalista, xenofób, szélsőjobb szervezet? Mi a véleményetek?”

    Szóval, Ignotus is „csak” kérdezett?

    Visszatérve az IWIW-es paranoiára, nem tudom, Shalom, miért van ekkora félnivalód a hatóságoktól. De ez esetben akkor ajánlanék neked egy jobbat.

    – Ne telefonálj vezetékes készülékről, mert lehallgatják.
    – Ne telefonálj mobilról sem, mert azt is lehallgatják, ráadásul még naplózzák is a beszélgetéseidet.
    – Ne internetezz, ne járj könyvtárba, egyetemre, mert kiderül, mi az érdeklődési köröd.
    – Ne érintkezz a barátaiddal, ismerőseiddel, mert sohasem tudhatod, épp ki figyel téged.
    – Még a sarki közértet is messze kerüld el, hiszen az elárusító néni is készséggel be fog számolni arról, milyen joghurtot eszel reggelire, ha a hatóság megszorongatja ez ügyben.
    – És úgy általában semi olyasmit ne csinálj, aminek esetleg nyoma maradhat, mert mindenütt ott a Nagy Testvér és lesi minden mozdulatodat.

    Nem igaz, hogy nem is olyan vicces. Mert az…

    Ezek után akkor miért pont az IWIW? Mert történetesen tele van szélsőséges cionistákkal a vezérkara? Ehhez aztán értetek ti odaát, hogy számontartsátok, ki a zsidó és ki nem. Jól van, Shalom, akkor áruljak el egy nagy tikot, hátha lehasad a pofád. A cionizmusnak én sem vagyok híve, főleg a szélsőségesnek nem, gondoltad volna?

    De ettől függetlenül – tőletek eltérően – nem vonok le következtetéseket, nem bírálok senkit csak annak alapján, hogy tudom róla, hogy cionista.

    Ezt csináld utánam! :D :D:D

  22. Csibi

    Ritka nagy barom vagy te kesztió öcsém, akárki csinált! De majd szólok apádnak mit művel, megint szégyent hoz rá drágalátos fiacskája!

    Nektek meg úgy kell, miért álltok szóba vele! Messziről lesír róla retardáltsága!
    Esze helyett pofája van, de az aztán akkora, mint a Bécsi kapu.

  23. Szaffi

    Valamit nem értek. Anélkül, hogy bárki pártját fognám… ki a demagóg? Aki azt mondja, nem érti, mi folyik egy országban, és teszi mindezt minősítés nélkül, vagy aki azt mondja, olyan vagy, mint egy korcs kutya… hmm.
    És nem értem, ti el is szoktátok olvasni, amit a másik ír? Vagy mindenki a maga fejében kongó kolompokat hallja csak? És azt sem értem, miért egy amúgy nagyon szórakoztató blog üzenőfalán teszitek mindezt. Kérlek, javítsatok ki, de én még úgy tudtam, hogy minden valamirevaló konfliktushoz legalább két fél szükséges. És nem csak egy…

  24. Ignotus Pál

    Szaffi, a vitakultúránkat még mindig a nyereg alatt puhítjuk… :)

    Egyébként teljesen igazad van. A korcs kutya tényleg durva. Shalom tanulhatott volna itt egyet s mást az elmúlt hónapokban. Például, hogy az egyenes beszéd sokakat elborzaszt.
    Ha viszont szépen selyempapírba, lehetőleg rózsaszínbe van csomagolva, akkor a széplelkek még a bizonytalan családfájú kutyuli emésztési végtermékét is habozás nélkül…

    Vagy annak van igaza, aki szebben tudja kifejezni magát?

    Kétlem…

  25. Szaffi

    Nem annak van igaza, persze, az egyenes beszéd ezerszer jobb, mint a szaloncukornak álcázott kutyatermék. Ha valakit sokminden dühít, mondja csak ki, nem a megalázkodó citromos vigyortól fogunk ezer évig élni, csak talán annyira mégsem szabad egyenesnek lenni, hogy minden más görbének látsszék mellettem… Vagy hogy is van ez?
    Amúgy ami az IWIWet illeti, ahogy valamelyikőtök mondta, mintha Orwell vagy Merle valamelyik regénye valósulna meg, valóban, de akkor viszont ugyanilyen céllal felhasználható a még létező ezeregy hasonló céllal létrehozott “barátkozási” fórum… pl ismerek iskolaigazgatót, aki rendszeresen feljár, és a suli diákjainak fotóit szemelgeti… azóta több a felháborodott szülő és az elfenekelt diáklány, aki keblecskéi mutogatásával remélte azt a bizonyos 15 percet.

  26. kesztió

    Még eyszer (és hátha, utoljára) az IWIW-ről, remélem, most egészen érthető leszek.

    Nem azért tartom felháborítónak az Ignotus által idézett írást, mert esetleg nem valós veszélyre hívná fel a figyelmet. Igen, az IWIW-vel, mint minden közösségi portállal vissza lehet élni, és kizárólag mi felelősségünk (azaz a felhasználóké), hogyan bánunk a neten a bizalmas adatainkkal.
    De innen addig a gyanúsítgatásig, hogy az IWIW-et esetleg SZÁNDÉKOSAN adatgyűjtési, ill. -manipulálási céllal működtetnék, azért még hosszú az út – remélem, nem szorul vitára, hogy az írás ilyesmit inszinuál, természetesen belekeverve az ilyenkor elmaradhatatlan zsidózást. (Hacsak a szerk. nem pont Ignotus barátunkat jelenti, ez esetben inkább no comment).

    Úgyhogy ahelyett, hogy gyorsan felelősöket vagy akár bűnbakokat keressünk a felelőtlenül publikált információinkért, inkább gondolkozzunk el idejében, mikor és hova szotyogtatjuk el személyes cuccainkat a neten. Ilyen egyszerű…

  27. ShalomAlechem

    Ignotus: köszönöm!

    Szaffi: Ignotus így vezette be az IWIW idézetet: Lehetséges ez?
    Nem állított, kérdezett. Ettől kezdve Kesztió acsarkodása elég unintelligensnek tűnik. Persze nyilván mindenki saját magából indul ki.

    Kesztió: nem szeretnék veled a jövőben politikáról vitatkozni. Roppant mód dühít a demagógia, a tények összemosása, egyes részletek elhallgatás, mások kiemelése annak érdekében, hogy bizonyítsuk vélt igazunkat.
    Egyetlen példa a sok közül:
    “Mondjátok, milyen élvezetet talál 10 millió ember abban, hogy egymást csöszögessék, ahelyett, hogy inkább gépet vezessenek, embert gyógyítsanak, gyereket tanítsanak*? Milyen lelki mechanizmusok indítanak arra, hogy a másik tábor basztatását érezze valaki a legnemesebb célnak?…”
    Az aljasság non plusz ultrája így beállítani a Magyarországi történéseket. Ezt az országot 16 éve egy jól behatárolható, egyes vélemények szerint vallási, faji alapon szerveződött gengszterbanda tartja a markában. Az embereket sorban megfosztották szerzett jogaiktól, úgymint munkához, lakhatáshoz, művelődéshez, tanuláshoz, gyógyuláshoz, …stb való jog. Az erre szolgáló intézményeket “elprivatizálták”, magyarul ellopták. Tönkrették az ipart, a mezőgazdaságot, elsikkasztottak mindent, amit lehetett.
    Ahhoz ezt véghezvihessék, meg kellett osztani az országot. Ebben a neoliberalizmus kiváló eszköz volt. Úgy ideológiailag, mint személyileg. Most két szekértábor acsarog egymásra.
    De ahhoz, hogy ezt egy liberális gondolkodó egymás csöszögetésének, elmebeli hiánnyosságnak hazudja, na ehhez aztán arc kell! Jó vastag bőrrel!

    És lehetne folytatni hasonló megszólalásaidat. Ha ezt fizetésért teszed, lelked rajta. De ha valóban komolyan gondolod, akkor sürgősen keress fel egy agyturkászt.

    Azt hiszem, érthető voltam. Javaslom tehát, hogy a jövőben kerüljük ezt a témát!!!

  28. Szaffi

    Shalom, úgy legyen, kerüljük, nem véletlenül nevezte valaki a politikát az ördög tudományának. :) Arra gondolok azért, hogy egy dolog, amit egy ország lakói látnak, és más, amit talán egy kívülálló, nem? Elmondhatja a véleményét és te megmondod, rosszul látja, de nem biztos, hogy rosszindulatból látta rosszul. Elég baj az, hogy a politika nem elsősorban arról szól, hogy egy adott közösség életét minél könnyebbé, biztonságosabbá kellene tenni.
    De még egyszer mondom, senki pártját nem fogom, ti már láthatóan eléggé “ismeritek” egymást. :)

  29. ShalomAlechem

    Drága Szaffi, én már könyörögtem (szó szerint!) neki, hogy próbáljon belegondolni, az ő nézőpontja a helytelen. De csak hajtja a magáét.

    Nincs értelme vitázni vele. Itt élek, benne vagyok, a munkám során ráadásul a színfalak mögé is látok. Ennek következtében nyilvánvaló a tévedése.

    Nem tud, nem tudhat a tényekből kiindulni, ráadásul jól becsomagolva ítéletet is mond, megfellebezhetetlent, néha pedig igencsak provokál.

    Én hülye, meg ugrok rá. De most feladtam. Fanatikusokkal nincs miről vitázni.

  30. kesztió

    Shalom, nem tartod mulatságosnak, hogy gyakorlatilag minden esetben vagy te, vagy Ignotus térítettétek el Répa blogját politikai irányba (leszámítva azoka az eseteket persze, amikor eleve úgy indult)? Utána meg sértődötten kijelented, hogy nem szeretnél velem a jövőben politikáról vitatkozni. Mi az ördögért dobjátok fel újra meg újra a témát, ha nem akartok dialógust? Vagy úgy érzed netalán, például, hogy az Ignotus által idézett IWIW-es írásnak volt valmi csekély köze a „Zűrkorszakok és konszolidők”-höz?

    Naszóval. Tényleg jobb ötlet lenne, hogy a politikai vonatkozású témák átkerülnének a Koncz Attila-féle Pannon belpolitikai blogba, ott persze a korcskutyázás nem menne sokáig, mert más, lényegesen kulturáltabb szinten folyik a vita, így fennállna a veszély, hogy előbb-utóbb eltanácsolnának.

    Ha viszont itt akarsz maradni, legalább
    1. Tartózkodj(atok) politikai irányba terelni a blogot,
    2. Ha már eltéríted, ne siránkozz, ha a tiédtől eltérő vélemény lát napvilágot. Mert ellenkező esetben inkább cserélhetnétek mailcímet Ignotussal, megbeszélhetnétek egymás között a politikai nézeteiteket és virtuálisan veregethetnétek egymás vállát, hogy milyen szép dolog az egyetértés.

    Világos voltam?!

  31. Ignotus Pál

    Tisztelt Uram!

    Otthon a családjának, vagy ha nincs, kutyájának,macskájának parancsolgathat! Itt ez nem működik!!!!

    Ez egy nyílt felület, itt Ön egy a sok egyenlő joggal ideírók közül, még ha Ön ezt másképp is képzeli!

    Tisztelettel:

    Ignotus

  32. Ignotus Pál

    Kedves Répa!

    Ha lehetőséged lesz rá, küldj egy e-mailt, hogy miképpen segíthetünk téged nethez jutni!

    Biztosan találunk megoldást!

    Üdvözlettel:

    Ignotus

  33. anna

    Kedves Kesztió,
    ez a beszélgetés amúgy is félrecsúszott már, az én hozzászólásom nem sokat ronthat a helyzeten.
    Nem szeretnék bíráskodni, még kevésbé felszítani a parazsat, de személyes véleményem szerint Ignotus és Shalom urak bejegyzéseikkel (és itt általában gondolok Répa amúgy élvezetes blogjára) már-már a nevetségessé válás határát súrolják. Azon én is elgondolkodtam, miért nem gazdagítják ötleteikkel, véleményükkel Koncz Attila belpolitikai blogját. Ahol lenne lehetőség értelmesen, objektíven, többé-kevésbé kompetens partnerekkel politizálni…
    Ignotus, Shalom, nem lehetne kicsit visszafogni az iramból?
    Kesztió, üdvözletem és tiszteletem.

  34. kesztió

    Igen, menjen mindegyik a jó k—a anyjába innen!

  35. kesztió

    Tisztelt Shalom és Ignotus,

    Anna megfelelő pillanatban érkezett hozzászólása (amit köszönök én is és üdvözlöm a tulajdonosát, de amúgy fogalmam nincs, ki lehet) gondolom, rádöbbentett, hogy a dolgok legalábbis lényegesen árnyaltabbak, mint amilyennek be próbáljátok állítani őket.

    Kívülállóként a ti véleményetek csak egy vélemény számomra, a sok közül. Ráadásul túl agresszív* és egyoldalú ahhoz, hogy hiteles legyen. A ráadásra is ráadásul: az ellenkező tábor pont az ellenkezőt állítja, esetenént bizony sokkal civilizáltabb hangnemben, akkor mi okom is lenne, hogy pont nektek higgyek? Nem beszélve pl. az említett Koncz Attiláról, akinek mindkét szekértábort józanul bíráló bejegyzései néha zavarba hoznak, mert kezdem nem tudni, tényleg abba a táborba tartozik-e, amelyiket feltételezem róla… :)

    Mi a tanulság? Szerintem az, hogyha valaki azt állítja, hogy tarthatatlan a mostani helyzet, nem azzal kell nekiugrani, hogy bezzeg a neoliberális gengszterbanda, hanem el kell gondolkozni, hogy kettőn áll a vásár, MI A KÉT FÉL FELELŐSSÉGE KÜLÖN-KÜLÖN a buliban. Mert azt az egyet garantálhatom, hogy amíg a jobboldal nem néz magába (a baloldallal EGYÜTT, természetesen), addig béke, de főleg országépítés nem lesz nálatok.

    De tudjátok mit? Ha így álltok hozzá, nem is értem, miért fáj nekem ez az egész. A több mint decens élethez való pénzem megvan itthon (igen, vagyok ennyire gazember), az ország gyarapodik, a közérzet egyre jobb, az etnikai meg egyéb jellegű konfliktusok mintha lassacskán kezdenének ritkulni, max. az évi 2-3 Mo-i kiruccanásom alatt kellene fájnia annak, mi is történik nálatok. Ti meg csináltok, amit akartok.

    Egészségetekre!

    _____________________
    *merjem szélsőségesnek nevezni? Azért nem semmi azt állítani, hogy gyakorlatilag a rendszerváltás összes kormánya ugyanannak A VALLÁSI, FAJI ALAPON SZERVEZŐDÖTT „gengszterbandának” játszott alá; ilyesmit nálunk Vadim Tudor szokott hajtogatni, de őt még a hívei sem veszik komolyan.

  36. kesztió

    Ki süllyedt le arra a szintre, hogy hamisítsa a hozzászólásaimat (jan. 23, 16:43)?!

    Ezt azért kemény, nem?

    Szerencsére túl nagy balfácán az illető, és elárulta magát: A WEBOLDALAM eddig minden hozzászólásomhoz linkelve volt (ha a kesztióra kattintottál, a http://www.studiorip.com jött be). Erről a nevemben hzzászóló megfeledkezett. Gratulációk… :P

    No comment, szégyellem a hamisító nevében is, hogy erre a szintre jutottunk. Répa, elgondolozhatsz, mi a teendő ilyen esetben.

  37. Szaffi

    Mit gondolsz, Kesztió, mit tehetne Répa??? Visszaolvasva úgy láttam, hogy mindnyájatokat kedvel. Biztos nem véletlenül… nekem úgy tűnik, elég sok embert megismert már ahhoz, hogy tudja, ki hány pénzt ér.
    Az a bizonyos hozzászólás meg tényleg durva. Akárki küldte is… úgy látszik, ha végső érveket veszít, még az okosabbja sem képes “okosan”? :)

  38. ShalomAlechem

    Ignotus, abszolút egyetértek. De ha emlékszel, régebben már felvetettem a vélhető célt: aki nem fújja Kesztió nótáját, húzzon el innen!

    Kedves Kesztió! Én egy makacs ember vagyok. Úgyhogy ne fáraszd magad azzal, hogy láthatólag több néven is, hinted itt a rizsát!

    Inkább olvasd el ezt a kis idézetet:

    “Egyik nap kocsival mentem vásárolni. Amikor jövök ki az üzletből, látom, hogy egy rendőr áll a kocsi mellett és éppen egy parkolási büntető cetlit írogat. Odamentem hozzá, és barátságosan meg kérdeztem:
    - Helló, buziarcú, szívatjuk a népet, mi?
    Rám nézett, de nem szólt semmit, csak írta tovább bőszen a cédulát. Gondoltam, kicsit megpuhítom:
    - Na mi van, köcsög, nem is válaszolsz? Te ceruzafaragó …!
    Erre elővett egy másik cetlit, és elkezdett egy büntetést firkálni rá, mivel az autó gumijai már kopottak voltak.
    Ekkor mocskos fasztarisznyának neveztem, erre elővett egy harmadik
    cetlit, és azt is elkezdte kitölteni. Vagy 20 percig játszottuk ezt, én szidtam, ő meg töltötte ki az egyre újabb és újabb büntetéseket.
    Ekkor meguntam, visszamentem a szomszéd utcában parkoló autómhoz, majd hazamentem.”

    A tanulság? Nem minden az, aminek első pillantásra látszik!

  39. ShalomAlechem

    Kata, gratulálok nektek! Jó, hogy vannak olyanok, mint Hantz Péter és társa! Nélkülük sokkal lassabban forogna a történelem kereke!

    “Július elsejétől el lehet majd helyezni magyar nyelvű táblákat a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen. Ekkor lép ugyanis életbe az intézmény szenátusának ezt lehetővé tévő határozata – közölte a román külügyminiszter magyar kollégájával. Az egyetem oktatói testületéből november végén zárták ki a magyar feliratok kifüggesztéséért küzdő Bolyai Kezdeményező Bizottság két vezetőjét, Hantz Pétert és Kovács Lehelt.

    Polgár Viktor külügyi szóvivő szerint a méltánytalan eljárás nincs összhangban a Románia által vállalt európai normákkal, a multikulturalizmus szellemével. A szóvivő szerint megoldást az jelentene, ha az egyetem szenátusa felülvizsgálná a két oktató felmondását, és visszahelyezné őket pozíciójukba. ”

    Magyar Rádió

  40. kesztió

    „Úgyhogy ne fáraszd magad azzal, hogy láthatólag több néven is, hinted itt a rizsát!”

    Shalom, mindenki önmagából indul ki. Én természetesen nem tennék ilyesmit, és belőled sem nézném ki.

    Mert nem az én stílusom. És különben is, egyelőre mégis csak én vagyok itt az az egyetlen, aki pl. IWIW-en jól beazonosítató nick-kel és weboldallal szereplek, tehát nem burkolózom névtelenségbe.

    De ez után a megjegyzésed után talán kezdem kapiskálni, miféle ember vagy valójában és milyen színvonalú csevegés csúszna neked itt, a fórumon… :P

    És minden elismerésem az újabb politikai töltetű hozzászólásodhoz. Csináld csak nyugodtan, neked szabad… :D

  41. ShalomAlechem

    Mélységesen egyetértek! Mindenki önmagából indul ki!!!

    Én például gondosan el szoktam olvasni mások írásait. Ez nem mindig sikerül mindenkinek. Ezért most egy emlékezetfrissítés:

    “ShalomAlechem

    2007. január 23., 10:07

    Kesztió: nem szeretnék veled a jövőben politikáról vitatkozni. ”

    Ez, magamból kiindulva, pontosan azt jelenti, amit ideírtam. Nem többet, nem kevesebbet!

    Ugye, érthető?! :)

    Ha igen, egy vicc a jutalmad:

    Székely bácsi ül a padon. Mellette fekszik egy kutya. Odamegy a turista.

    - Bátyám, harap a kutyája?

    - Nem harap az.

    Erre a turista meg akarja simogatni a kutyát, de az jól megharapja.

    - Jaj! Azt mondta, nem harap a kutyája!

    - Az enyém nem is! Ez a sógor kutyája.

  42. Huba

    Emberek gondoljátok el, ha egy asztal mellett ülve kéne ezt a társalgást művelni, akkor is ilyen nyersek lennénk egymáshoz ?

    Szerintem nem.

    Nem ismerjük egymást így nem úriemberhez méltó, ha a másikat szidalmazzuk, fület és pixelt nem tűrő hangnemben pláné nem.

    Elszégyelnénk magunkat ugy-e ???

  43. ShalomAlechem

    Veled is egyetértek!

    Ma egy ilyen nap van.. :)

  44. Ignotus Pál

    Béke veletek, emberek! :)

    Hogy én is hozzájáruljak a jó hangulathoz:

    Volánbusz Info

    UTAS: – Most két busz is indul 17:45-kor Kecskemétre, az egyik gyors, a
    másik lassú, melyik ér oda előbb?
    INFÓS: – Nincs hozzáfűznivalóm…

    UTAS: – Ami reggel 6:15-kor indul Makóra, az mikor van ott?
    INFÓS: – 10:50-re.
    UTAS: – Úristen, este?

    UTAS: – Bécsbe honnan indul a busz?
    INFÓS: – Erzsébet térről.
    UTAS: – De ott nem veszik fel a telefont!
    INFÓS: – Nézze uram, csak egy hölgy van ott, valószínű, hogy kiment a
    mosdóba.
    UTAS: – Hát jó sokáig pisil!

    UTAS (köszönés nélkül): – Dabas.
    INFÓS: – Igen, mi van vele? Még nem jött be.
    UTAS :- De én nem…
    INFÓS:- Ja, indulni szeretne?
    UTAS: – Nem, én menni szeretnék!

    UTAS: – Tessék mondani Erdélyben ma mi van?
    INFÓS: – Kedd.

    UTAS: – Bajára délután mikor megy busz?
    INFÓS: – Hány óra fele?
    UTAS: – És utána?

    INFÓS: – Do you speak English?
    UTAS: – Da.

    UTAS: – Dömsödre mikor megy olyan busz, ami megáll Dömsödön?

    UTAS: – Gipszelt lábbal fel lehet szállni a buszra?
    INFÓS: – Ha tud!

    OKOSKODÓ UTAS: – Hollókőre még mindig ugyanonnan, a 14-es
    kocsiállásról indul?
    INFÓS: – Mióta az eszemet tudom, az 1-esről indul.

    FÉRFI UTAS: – Milyen messze van a kalocsai laktanya a buszállomástól?
    NŐI INFÓS: – Nem tudom, még sosem voltam Kalocsán katona.
    UTAS: – Gondoltam hátha.

    UTAS: – Mezőkövesdre melyik a legutolsó busz?
    INFÓS: – 15:50.
    UTAS: – És azután?
    INFÓS: – Az utolsó után általában már nincsen busz.
    UTAS: – Maguknál is így van? Nálunk is, köszönöm!

    UTAS: – Jászberénybe mikor megy a következő?
    EGY IDEIGLENESEN AZ INFÓBA BEÜLTETT SOFŐR: – 14:30-kor.
    UTAS: – Pusztamonostoron keresztül megy?
    SOFŐR: – Biztos…nem tudom.

    UTAS: – Szabadkára mikor megy busz?
    INFÓS: – Reggel 7-kor.
    UTAS: – És előbb?
    INFÓS: – Nincsen, csak egy járat van naponta.
    UTAS: – Ja, egy járat, értem, és utána?

    UTAS: – Tudna nekem egy olyan járatot mondani, ami reggel 8-ra
    Jászberényben van?
    INFÓS: – Malév charter járat.

    UTAS: – Kecelre hogyan tudok eljutni?
    INFÓS: – Vonattal.
    UTAS: – És honnan indul a vonat?
    INFÓS: – A vasútállomásról.

    UTAS: – Romániába mikor mennek a buszok?
    INFÓS: – Románia elég nagy, hova szeretne eljutni?
    UTAS: – Mindegy, csak átmenjen a határon. Tessék mondani, mindegyik
    busz átmegy a határon, ami Romániába megy?

    UTAS: – Nyugdíjasnak kell helyjegy?
    INFÓS: – Igen, de 65 éven felül ingyenes.
    UTAS: – És 70 éven felül?

    UTAS: – Kerepesre mikor mennek buszok?
    INFÓS: – Mikor szeretne menni?
    UTAS: – Másnap.

    UTAS: – Érdeklődni szeretnék, hogy Kecskeméten mi újság van?
    INFÓS: – Szerintem ott is szép napos idő van.

    UTAS TELEFONBAN: – Zalakarosra szeretnék jegyet rendelni.
    INFÓS: – Jegyet nem lehet telefonon rendelni, mert sajnos a Volánnak
    nincs ilyen szolgáltatása.
    UTAS: – Akkor hívjak más telefonszámot?

    UTAS: – Egerbe, ami nem áll meg!
    INFÓS: – Olyan buszt mondjak, ami Egerben nem áll meg? Elég sok
    van…

    UTAS: – Egerbe vagy Gyöngyösre melyik a következő?
    INFÓS: – És Egerbe vagy Gyöngyösre szeretne menni?
    UTAS: – Nekem mindegy, mert Salgótarjánba megyek.

    UTAS: – A makói busz bejött már?
    INFÓS: – 21 órára kell jönnie.
    UTAS: – A makói busznak?

    UTAS: – Érdeklődni szeretnék, hogy mikor megy a Deák térre a
    következő metró?

    UTAS: – Meg tudja mondani, hogy ami 18 órára jön a 15-ös kocsiállásra,
    az honnan jön?
    INFÓS: – Nézze uram, minden busz a 15-ösre érkezik, és elég sok jön
    hat órára, mégis honnan várja?
    UTAS: – Azt nem tudom, de annyit segítek, hogy a 15-ös kocsiállásra
    érkezik.

    UTAS: – Tessék mondani, van még 1 órám a busz indulásáig, mit
    csináljak addig?
    INFÓS: – Tessék malmozni.

    UTAS: – Mikor megy Gödöllőre busz?
    INFÓS: – 11:45-kor.
    UTAS: – Mennyi időm van még hátra?
    INFÓS: – Ki tudhatja azt biztosan….?

    UTAS: – Tiszaugra mikor megy reggel busz?
    INFÓS: – 6:20-kor.
    UTAS: – És az ott a kanyarban megáll?
    INFÓS: – Nem tudom, tetszik tudni a menetrend nem kanyarodik!

  45. Kata

    Fiuk, koszonom, mi is orulunk a sikernek, de meg nincs vege, mert a ket tanart vissza kell venni az egyetemnek.

    A rizsahintes tobb neven nagyon igaz, fulem hallatara dicsekedett egyszer az altala kitalalt ilyen technikaval. Az anna nick nev biztosan o.

    A viselkedeseert meg az erdelyi-romaniai magyarok neveben is elnezeseteket kerem. Mi nem ilyenek vagyunk, de sajnos vannak koztunk ilyenek is.

    Adjon az Isten nektek egeszseget, meg hogy minel hamarabb meg tudjatok szabadulni orszagotok tonkretevoitol.

  46. blk

    Most, mivel sajnalatomra nem nagyon figyelek a nick/nevekre inkabb arra hogy mit irnak, egy keveset el vagyok veszve.
    Nem lehetne -mondjuk- az egyszeruseg kedveert mindenki odairja a neve utan, vagy alaja [mindegy], hogy most o hova tartozik: erdelyi nagy-
    magyar, vagy nagy-magyar ellenes, vagy magyaro.-i fideszes, vagy mszp-s, talan apolitikus, stb.

    Nem masert, de igy legalabb tudnam, hogy melyik valaszokat kellene atugornom olvasas kozben.

    Nem akarok beleszolni az ilyen beszelgetesekbe, az en elkepzelesem az ilyen politikarol masabb [mondjuk ugy hogy banalisabb].
    Foleg hogy ritkan fordul elo, hogy koze legyen a Repa szovegeihez.

    Elore is koszonom.
    Béke mindenkinek.

  47. Ignotus Pál

    Kata, Shalom:

    “A magyar külügyi szóvivő két nappal ezelőtti közleményéből kiderült: Ungureanu a napokban levélben tájékoztatta Göncz Kingát arról, hogy július elsején lép hatályba az egyetem szenátusának az a határozata, amely alapján magyar nyelvű táblákat lehet elhelyezni az intézetben.

    Az Új Magyar Szó “Ungureanu Göncz Kingát altatja” című tudósításában megszólaltatta Cristina Nistort, a BBTE szóvivőjét, aki leszögezte: az egyetemen nem létezik ilyen szenátusi határozat, és a román külügyminiszter által említett időpontról sem tudnak. A többnyelvű feliratok kérdéséről tervezet készült ugyan, de nem született még róla szenátusi döntés – mondta az ÚMSZ-nek a szóvivő, hangsúlyozva, hogy az említett dátum eddig szóba sem került.”

    :(

  48. Szaffi

    Bár mégis siker lenne, hisz talán épp ez lenne jó abban, hogy Románia csatlakozott… bár… szerintem nincs olyan történelmi erő, ami kifogna a notorius ravaszkodókon :) Úgyhogy…. fel a fejjel ;)

  49. Ignotus Pál

    Kösz, Szaffi, de olyan jó lett volna egyszer érezni, hogy a román (és a domesztikált magyar) egyetemi vezetésnek eszébe jut karakánul, becsületesen kiállni, és azt mondani: – Ha Strassbourgban már eldicsekedtünk vele, akkor legalább utólag megtesszük, hogy ne tartson bennunket Európa sunyi, hazug népnek.

    De minden maradt a régiben… :(

  50. supermozaiko

    hello all!
    Here has decided to go on yours repa.egologo.transindex.ro a site, wanted will share a site devoted
    e-gold hyip I have found this site and now I use him

Válasz