Licérdvihánc gerillacsoport*

Nálunk, a dzsánki-csajos lakásban, ott az Oktogon közelében, ahol egy nagy őrfa terpeszkedik a belső udvarban, amit a google.mapson is jól látni, amelyre a macskák néha felmásznak, és ami alatt Zoli parkol a fetisizált autójával, amit, állítása szerint, már tönkretettek a macskák, nos ebben a lakásban gyakran történik olyasmi, amire azt mondják: na, ez is csak nálatok fordulhat elő. Ilyesmi is csak veletek eshet meg.

Nálunk laknak a lidércvihánc gerillacsoport legelvetemültebb aktivistái, talán még Monyákos Tuba is itt tölti békésebb napjait. Akik mindent eltűntetnek, belepiszkálnak az elektronikus ketyerékbe, összevissza rakosgatják a használati tárgyainkat, és hetente szétdurrantanak egy lámpaizzót. A macskák jó viszonyt ápolnak e furcsa lényekkel.

Vajon hol lehet a krumplinyomónk – na, nem mintha nagyon hiányozna -, hová lett a tiszai ciánszennyezéskor készült pólóm, s a legrejtélyesebb: hová bújhatott az a rúzs, amelyik tégelyéből esett ki úgy két évvel ezelőtt a szobámban? Ria, Ria, kiabáltam rögtön, nem merek felállni, félek, hogy véletlenül rálépek. De nem találtuk meg sem akkor, sem később. (Pedig szép vörös rúzs volt…)

A gerillák semmit nem kímélnek. A Manu Chao kazettára felvették a Pannon Rádióból – amit soha nem hallgattunk – Orbán Viktor kendertüntetés kapcsán elmondott, a néphez intézet szózatát. Éppen valami zöldcsavarás ment, „Welcome to Tijuana, tequila, sex and marijuana”, szólt a magnó, ami váratlanul megszakadt. „Akik kábítószert fogyasztanak – dörgött Vityó hangja -, a lélek abortuszát készítik elő.”

Van humoruk a lidérceknek. Évekig hallgattuk a felvételt lélekabortusz közben, hasunkat fogva a nevetéstől. Manu Chaót pedig megszereztük cédén.

És azt hiszem, ez is csak a dzsánki-csajos lakásban fordulhat elő:
– Koppány, már megint bolhásak a macskák.
– Na, figyelj, mit mesélek neked. Minap járt nálam egy orvoslátogató, az XX állatgyógyszer-előállító cég embere. Meséltem neki, hogy rossz tapasztalataim vannak a ZZ cég bolhairtójával kapcsolatban. Szó szót követ, s azt mondja az ember: a hatodik kerületben találtak egy rezisztens bolhafajt, amit nem lehet semmivel sem kiirtani. Egész pontosan hol a kerületen belül, kérdeztem tőle. Hát, az Andrássyn, mondja. Szóval megadhatom a telefonszámodat neki? Mert elmenne hozzátok bolhát gyűjteni. Kivinnék Németországba megvizsgálni.
– Mi??? Mi van?

Na kinek van rezisztens bolhapopulációja? Na kinek?

(*Tessék elolvasni Böszörményi Gyula Gergő könyveit!)

19 válasz: “Licérdvihánc gerillacsoport*”

  1. Répa

    Barátaim, nézzétek el nekem, hogy nem tudok mindenre rögtön válaszolni – egyszerűen nem kerülök internet elé, ráadásul az elmúlt három hét után végre a tegnapi volt az első szabad napom, amikor nem dolgoztam. (Voltam is Birkás Ákos tárlatán, meg tüntetni a Nagymező utcai platánokért, meg sétáltam, mert már olyan sivárnak éreztem az életemet.)
    Ignotus, döbbenetes az a lengyelországi hír! De minden el fogok holnap olvasni, bemegyek valahová, és megválaszolom az összes levelemet.
    addig érjétek be egy virtuális puszival.

  2. Huba

    Az én albérletemben a szobámban van egy kattogó hang, mely teljesen véletlenül fordul elő. Nemtudom mi az! Sőt már halottam azt az unokatestvéremnél is…. Lehet, hogy én kattantam be ???

  3. Répa

    Hűű, amindenit, neked személyes lidércviháncod van!

  4. ShalomAlechem

    Répa, ezt specko neked:

    A Korán megtanulására ítélték drogozásért
    16:07; 26.1.2007

    Egy Jeddah-i férfit a Korán megtanulására ítélt a bíróság. A férfi választhat: vagy megtanulja a 77 000 szót tartalmazó Szent Könyvet, amelynek elajátítására megközelítőleg két évet kell rászánnia, vagy hat hónapot tölt fegyházban. Ha előbbi mellett dönt, és mégsem sikerülne megjegyeznie a Koránt, akkor kétszer hat hónapot, azaz egy év börtönbüntetést kell letöltenie. (antena3)

    -

    Ezt mindenkinek:

    Egy norvég nő megerőszakolt egy alvó férfit
    2007.01.29 04:30
    Egy 24 éves norvég nőt kilenc hónap börtönre és pénzbírságra ítélt a bíróság, mert megerőszakolt egy alvó férfit. A MediPress szerint a nőnek 40 ezer norvég korona (kb. 1,2 millió forint) bírságot kell fizetnie.

    Az incidens még 2004 januárjában történt egy lakásban, a norvégiai Bergenben. A bírósági dokumentumok szerint a férfi arra ébredt a kanapén, hogy a nő orálisan kielégíti.

    A nő azt vallotta, hogy valóban orálisan elégítette ki a férfit, ám az éber volt és élvezte a dolgot. A férfi azonban azt mondta, hogy megrémisztette az esemény, sőt lelki fájdalmat és pszichológiai problémákat okozott neki.

    http://www.inforadio.hu/hir/eletmod/bulvar/hir-101388

    ELÉG GAGYI PASI LEHET. HA ÉN ILYENRE ÉBREDNÉK, EGYÁLTALÁN NEM SZALADNÉK A RENDŐRSÉGRE…

  5. kesztió

    Shalom, Shalom, ezek szerint a szerszámod szabad préda minden hölgy számára, csak úgy ni? Én ezzel nem dicsekednék a helyedben… :P

  6. Ignotus Pál

    Kedves Répa!

    Kende táltos szerint aki monyákostubát lát, az készülhet valami órjási Borzalagra!
    Őzbüvölő Emese szerint pedig a rúzsfogyás lappangó terhességet jelent!!!
    Kubus meg azt álmodta, hogy a Manu Chao kazettáról szóló Orbán-hang a delírium rémeshez vezető út, az agyhűlés 13/4. stációja!
    Álmom sincs róla, mi történik veled… :)
    Azé’ óvakodj a Megbízótól!!!
    Ja, Kobzos Béla és Furdancs Pepe üdvözöl!

    (Engem pedig eccer Manu Chao tartott életben!!! Halálkomolyan!)

  7. ShalomAlechem

    Bogaram, ne irigykedj! Valóban csak(!) a nők számára van fenntartva!!! :)

    Egyébként ha egy nő ilyen bátor tettre képes, akkor bőven megérdemli, hogy némi élvezetben legyen része! Nem nyafog, nem szenveleg, hanem csinálja.
    És úgy általában az orientációját is díjazom…! :)

    Ignotus, megártott a mákostészta? Kik és mik ezek a nevek? S hogy jön ide Manu Chao???

  8. kesztió

    Gyerekek, azzal a váddal is szembenézve, hogy most én terelem politikai irányba a blogot, melegen javasolnám a politizáló hajlamú blogtársaknak, vessenek egy pillantást Koncz Attila legfrissebb bejegyzésére.
    Érdemes…
    http://koncz.egologo.transindex.ro/?p=80

  9. Ignotus Pál

    Shalom, ezek a Répa által említett Böszörményi-könyvek hősei.

    Manu Chao pedig az intenzív osztályon van, éjszaka, amikor vacillálsz, hogy belehalj-e az infarktusba.

    Érted? :)

  10. Répa

    Imádlak, Ignotus! Tavaly, amikor a 3. Gergő-könyv vége az volt, hogy folyt. köv., nagyon berágtam B.Gy.-re, konkrétan felhívtam telefonon, és megkérdeztem, hogy ismeri-e a Tortúrát Stephen Kingtől, és vigyázzon magára, mert érheti esetleg egy kisebb baleset. :-)

    Shalom, egyszer én is ezt tettem egy férfival akarata ellenére, de az csak vörös fejjel elrohant, miközben azt hajtogatta, hogy bocsánat, bocsánat, és szerencsére nem lett jogi következménye az ügynek, hehe.

  11. ShalomAlechem

    Eldobom az agyamat rajtatok! :-)

    Ignotus, még most se értem a Manu Chao szitut. Nem fejtenéd ki bővebben, hogy gyenge szürkeállományommal én is…

    Répa, nálad meg a pasikat nem értem. Mi az, hogy akarata ellenére??? Hát van világon szebbre ébredni, mint amikor Répa ügyködik a répámon?! Ilyenkor találja ki az ember, hogy már a menyországban van, vagy ez még csak az előleg… :-)

    Jó, az én fejem is nyilván vörös lenne, de egyáltalán nem a haragtól. Ellenkezőleg!!!

    Vajha eccer a gyakorlatban is…

    Dehát te csak Ignotust imádod, immár többrendbelileg.. :-(

  12. Huba

    mindig csak a sex meg a hülyeség…..???

  13. kesztió

    Inkább, mint a magyar belpolitika… :P

  14. blk

    Mindig is tudtam: a nok sokkal gonoszabbak mint a ferfiak!

    :)

  15. szikla

    Répa, kedves, valóban olyan veszedelmes vagy a férfiakkal, mint ahogyan irod?

  16. Huba

    Amelyik kutya ugat az nem harap.

    vagy mégsem ??? ;)

  17. Répa

    Én csak egy egészséges nő vagyok :-) )

  18. Ignotus Pál

    Szia, Répa, vigyázz magadra, ha megint háborús övezetből tudósítasz! Görényi megint az utcára küldte pribékjeit!

Válasz