Bagolyirtás

Ó, ez a máramarosszigeti csodarabbi, úgy tapasztalom, hatékonyan dolgozik, bár Apró Dolgok Istennőjének még nincs új bokája, pedig határozottan kértem, és Andi barátnőm sem özvegy még, pedig na, hát úgyis gój a férje, engem viszont megkörnyékezett egy ó, ó, egy újlipóciai értelmiségi sarj, akin látszik, hogy húszévi kemény terápiás munka van amögött, hogy sikeresen becsekkolt a társadalomba. És ó, ó, kiderült, hogy hideg és nagypolgári lakásában én már aludtam, de ó, jaj, nem vele, hanem a legjobb barátjával, akivel – szerencsére – nem volt soha viszonyom, mindössze egy alapos pohárnézegetés következtében keveredtem oda. És már kint is volt nálam, mert szombat délelőtt elmentünk a sajtófotó-kiállításra, és utána már, ó, ó, nem akartunk külön lenni, ezért hazajött velem anyámhoz, aki, ó, ó, borzalom, a konyhában, mikor ő nem látta, ollóként ütögette össze a mutató- és középsőujját, jelezve, látja ő, hogy ennek az embernek az ivarszervéből már lemetszettek egy darabot. És az apám bort nyitogatott, mert az apám sznob lett, és kedvére való, ha neves történész-filozófus (doktor-piédzsdí-professzor meg mifene) férfiakat viszek haza, ezért hát félrevonultak megbeszélni a világ sorát, és már hallom is, ahogy apám, ó, ó, azt mondja, hogy bizony, milyen jót írt az én Sz. M. barátom a Beszélőben, hát ez egy igazán okos ember. Aztán még átjöttek öcsémék is, és Hangának rajzolt cicákat, ó, ó, szerintem egy kicsit aránytalanul nagy lett a fejük, de a fán üldögéltek és whiskasos konzervvel, és egész jópofák voltak. Aztán fent voltam nála, alig bírtuk a bringámat begyömöszölni a liftjébe, és befűtötte jól a szobát, hogy ne fázzak, és éjszaka úgy ölelt, hogy nem attól tényleg átmelegedett a testem, s a szívem is.
Csak egy baj van.
Ismerem én már az élet kegyetlen igazságát: létünk minden egyes boldog mézcsepp-pillanatáért vaskos árat kell fizetnünk.

19 válasz: “Bagolyirtás”

  1. ojvej

    26 sorból
    a reflexió utolsó 3 sorát már nem számítva
    21 a hiányzó ivarszerv-darabról szól és csak
    5 a meglévõrõl
    Hanga cicáit is beleértve, és mindenekelõtt, mert
    hiszen ez a mackósság a férfiúság lényege, nem az
    ivarszerv maga, hántolva avagy.
    Rossz arány. Jobb volna amúgy.

  2. oitzsek

    Mazohista lehetek hogy ilyeneket olvasok. Ekkora sivár ivarságtól lekonyul a farkam. Ez egy antinö.
    Látszik hogy nem jár a Weselényi utca környékén.
    Van a zsinagógának pár olyan izomagy biztonságisa, aki úgy megb@szná, hogy soha többet semmiféle goj pöcs nem kellene neki.

  3. dr.Kotász

    Ó ó. Hát csak nem lesz Turul.

  4. Lungo Drom

    Gyerekek és fiatalkorú cigányok fosztogattak az éjszakai buszon

    Kilenctagú, fiatalokból, többségében gyerekekből álló rablóbanda fosztogatott csütörtökre virradó hajnalban az éjszakai 6-oson.

    Hajnali 4 óra körül támadták meg a Mester utca és a Rákóczi tér között tartó 906-os buszon ülőket a banda tagjai: egy késsel és egy boxerral három férfit fenyegettek meg, zsebeiket átkutatták, s pénzüket elvették. Az egyik áldozatot a buszról leszállva is követték, megverték, s 3 ezer forintját, telefonját és cigarettáját elvették.

    A VIII. kerületi rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével, rövid hajsza után elfogták a banda 5 tagját: egy 12, egy 13 éves budapesti, egy 15 éves bajai gyereket, valamint egy 18 és egy 21 éves román állampolgárságú férfit. Négy társuknak, egy 14 éves lánynak, egy 13 éves fiúnak, valamint két 20 év körüli férfinak sikerült elmenekülniük, őket még keresik a rendőrök. A bajai fiút, valamint a két román férfit őrizetbe vették, ellenük rablás miatt indult eljárás

    (HVG; 2007. április 05. 14:45)

  5. NYer

    “Mazohista lehetek hogy ilyeneket olvasok.”

    Akkor távozásod előtt vitt magad a behordott sarat és csukd be magad mögött az ajtót.

    Leléphetsz!

  6. oitzsek

    Jé, egy szekus vezényel! Vagy enbéhás? Vagy csak egy büdös komcsi? Aki aszt hiszi hogy 1980 -nat mutat a naptár? ó, ó , ez egy munkásör lehet. Akinek a ravatalon a legközelebbi felmenő nőnemű hozzátartozója és most nekem vezényelget. ó, ó, jelenkezz a görényinél, ők pont ilyeneket keresnek. Ott lehet szemet kilőni, terhes anyákat, öregeket, gyerekeket verni. ó, ó, van pribékfelvétel, folyton folyvást.

    Hülye gojok…

  7. NYer

    “Aki aszt hiszi hogy 1980 -nat mutat a naptár?”

    Miért van az, hogy a Net tele van tahónál tahóbb emberekkel?

    Hogy gondolod, hogy bejössz egy blogra és ott egyszerűen tágyázol? Netikett?

    Nem engem minősít, hogy vagy annyira alulművelt, hogy bár lehetőséged van bármit összeszemetelni, (ui. moderáció nuku) ezt meg is teszed. Kulturált viselkedés ott kezdődik, hogy ami bűnt elkövethetek büntetlenül, azt nem követem el, mert van bennem önbecsülés.

    A hozzád hasonlóakban ennek persze nyoma sincs. Végletekig megvetem a fajtátokat. Igénytelen banda vagytok. Nem tetszik valami? Ok. Nem olvasom, vagy olvasom és KONSTRUKTÍVAN reagálok rá. Persze ha substantia grisea lényegi részei hiányoznak, és csak a gerincvelői reflexek működnek, akkor megértem, hogy ez nem megy. De akkor minek engedtek PC elé?

    Intellektuális környezteszennyező. Nem vagy más.

    Részemről lezártam.

    Viszont a finom irónia kedvéért (amit persze nem vettél észre és amit tévesen azonosítottál):

    “Leléphetsz!”

  8. Lungo Drom

    Sztem nincs értelmi szintkülömbség a 2 uccso posztolo között.

    Egyik valami idióta ZSVL fajvédő, a másik meg egy beképzelt félmüvelt hülyonc, kezében a latin szótárral.

  9. Lungo Drom

    Meg a finom ironia. Eldobom az agyam. Olvass Hunyadi Sándort, Szép Ernőt kisköcsög, onnan meg tudod mi az!

  10. tajhamer

    Pedig szép volt a bejegyzés…

  11. bence

    Ahogy tajhamér barátom mondta. Szép volt. Hajjrá R!

  12. NYer

    “”Olvass Hunyadi Sándort, Szép Ernőt kisköcsög, onnan meg tudod mi az!”

    Ok. Hát ha Te vagy az etalon itt műveltég terén, akkor ezek szerint (“kisköcsög”) nekem nem kell sokat fejlődnöm. Humán műveltség terén. Kéne, csak hát nincs rá túl sok időm, de megnyilatkozásodra hagyatkozva nem is kéne bármilyen hiányérzetet éreznem emiatt. A substantia grisea kifejezést én már gyerekkoromban is ismertem, egyszerűen azért, mert a természettudományos műveltség része, amiből pedig nekem elég sokat sikerült magamhoz venni. Ha neked ehhez latin szótárra volt szükséged, akkor sajnálom, ha pedig nem, akkor miért gondolod azt, hogy speciel rajtad kívüli létezőnek szüksége lenne rá?

    Azt, hogy mit gondolok ironikusnak, azt pedig hadd döntsem el én magam. Nincsenek rá szigorú matematikai szabályok sem kritikus kísérletek.

    Ami pedig a beképzeltséget illeti, ha rám nézve teljesülnek kritériumai, akkor Te sem szégyenkezhetsz e téren. A lécet sikerült átvinni.

  13. oitzsek

    Gyerekkorod? Azt mondják az istállóben nevelkedtél, bioradiátor mellett, ami időnként úgy csinált, hogy múúúú!

    Azóta persze feltörtél, mint a teve patája a kősivatagban. Egód mint a hőlégballon, láthatóan lebegve jársz.

    :)

    Lógó dob: mozdonyszökékkel nem beszélgetek

  14. NYer

    “Azt mondják az istállóben nevelkedtél, bioradiátor mellett, ami időnként úgy csinált, hogy múúúú!”

    Biztosíthatlak, rosszul mondják.

  15. ShalomAlechem

    A bioradiátor tetszik. Még nem hallottam…

    De fiúk! A nagyképűsködést haggyjátok meg Kesztiónak. Őt úgysem tudjátok űberelni… :)

  16. Mollie

    Szia, Répa,
    kérlek, kérlek, kérlek, írj még! Már egy ideje olvaslak, és nagyon élvezem, amit írsz. És megértelek.
    Sok nőnek közös a sorsa, kortól függetlenül is, ezért minden szavad átérzem, s gyakorta a bátorságod is csodálom.
    Szóval, ne add fel (az írást sem).
    Talán majd egyszer személyesen is megoszthatjuk az élményeinket, talán….
    Nem gondoltál még valami hosszabb, nagyobb írás kiadására?

  17. nandyol

    Tényleg Répa, Mollie-nak igaza van, szerintem is jó hosszabb-rövidebb próza lenne belőle, ha nekirugaszkodnál. Hajrá! :-)

  18. tajhamer

    Kedves Répa!
    Nem vagyok nő, de szoklak olvasni. Mert te olyan vagy. Mármint az írásaid. Felsorakozom Mollie és nandyol mögé. :)

Válasz