Definiálni kéne a reggel fogalmát

Levélváltás

“Jó, felviszek valamit, mondjuk két hét múlva csütörtökön reggel, mert el is utazom, meg határidős melóim is vannak. De definiálni kéne a reggel fogalmát.”

Ha reggel kilenckor jössz, az ajtó még zárva van – a macskák miatt, sajnos ki tudják nyitni, és úgy hagyják, ami a gázszámla rendezésekor nem túl előnyös. A kulcs ott lesz az Elmo-figurára tűzve egy biztosítótűvel. Halkan gyere be. A bal oldali az én szobám. Vedd le a cipődet, moss kezet, esetleg dobd ki az ágyból a macskákat. Én még aludni fogok, az álomfilm utolsó kockáit nézem majd. Mellém bújhatsz melegedni. Nyűgös leszek és bújós, mert amilyen nehezen tudok belépni, sokszor olyan nehezen tudom otthagyni ezt a más tudatállapotot. Álomittas leszek, borzas lesz a hajam, és a bőrömön ott éktelenkedik a kispárna gombjának lenyomata. Kávét kell főznöd, és megetetned a dögöket, mert minden humanoidot zaklatnak, aki ki tudja nyitni a hűtőt.
Reggel kilenckor egy jó szagú, szőrős plüssmackónak örülnék a legjobban.

Ha reggel tízkor jössz, már nyitva lesz az ajtó. Addigra letussoltam, fogat mostam, megfésülködtem, a macskák is jóllakottak lesznek. Az ágyam még nem lesz bevetve, még nem leszek felöltözködve, még kicsit nyafogós és bújós leszek. Még emlékezni fogok az álmomra. Kávét és reggelit készítek. A kávét kardamonnal és fahéjjal főzöm le.
Reggel tízkor egy csomag kardamonnak és fahéjnak örülnék a legjobban az arab fűszerestől.

Ha reggel tizenegykor jössz, már be lesz vetve az ágy. Én ruhában leszek már, ékszerekkel, sminkkel. 11-kor már nappali nő vagyok, a hold hatása már elmúlt, az álom már tovaillant, az érzelmek és vágyak már kordában vannak. Teát fogunk inni, narancsos-eukaliptuszosat, mézzel és citrommal. Udvariasan és mértéktartóan beszélgetünk majd mondjuk a TGM-Heller-vitáról, a forint eséséről, addigra már ébren leszek, cinikus, maró és gúnyos.
Reggel 11-kor egy Beszélőnek örülnék vagy egy Rubiconnak.

12 válasz: “Definiálni kéne a reggel fogalmát”

 1. Vera Linn

  szeretem a reggeleket amik 10kor kezdodnek. szeretem az utolso almom. szeretem ha kaveillatra ebredek. es szeretem ahogy leirod magad :)

 2. Répa

  Fogok neked egy fecskét, Vera Linn :-)

 3. Kanos Pista

  Ja egy Rubiconnak én is örülnék (http://www.uncrate.com/men/images/2007-jeep-rubicon.jpg) mert nagyon jól mászik….

 4. RedShade

  Küldöm teljes szolidaritásomat, az én kerekeim is valahogy így vannak beállítva. Szerencsére a barátom jó kávét főz, annak ellenére, hogy sosem issza. És régebben még kerített nekem néha egy szál cigit is, pedig sosem szívta :)
  Minden oké ezzel azokat a napokat leszámítva, amikor kénytelen vagy felkelni 7kor. Brrrrrrr.

  Kellemes napot!

 5. Vera Linn

  kosz :)

 6. Hulla Hubert

  “Reggel 11-kor…”

  Hogy engem itt, e helyben esz meg a sárga irigység…

  A hét hat napján ötkor muszáj kelnem. A hetediken megszokásból nem tudok tovább aludni… :(

  Egyébként jól írsz, Répa. Olvasáskor megcsapta az orromat a fahéjas kávéd illata… :)

 7. Hulla Hubert

  P.s.: egy virtuális puszi Neked! Végre egy nő, aki nem a meglepetést, vagy a kiskegyedet olvassa, hanem a Rubicon-t…!

 8. Répa

  Igen, a délelőtti henyélést naaaagggyon szeretem. Igazából sokszor éjszaka is dolgozom, pörgök, nekem a reggelek a pihentetőek :-)

 9. Ignotus Pál

  Hát meggondoltam magam, mégsem kérem meg a kezedet! Ilyen időbeosztással legfeljebb a Skype-on keresztül ungabungázhatnánk…. :) ))

 10. Répa

  de, de, kérd meg, kérlek, annyira jó lenne, ez az ember, ő nem fog jönni, mert sose jön, csak néha odatesz egy könyvet az ajtómra, és ha látjuk egymást, akkor messziről köszön, és nem jön oda hozzám, csak a szeme sarkából figyel. nem lesz ebből (sem) semmi :-(

 11. Hava Nagila

  Bun lenne egy gojhoz menni felesegnek.

Válasz