jár a szánk, mint a rokka

- Szerintetek nem gáz, hogy keresztény?
- Vazeg, a világ népességének nagy része hívő, ez van.
- És vegetáriánus. És rendszeresen böjtöl, meg bioleveket iszik.
- Legalább tiszta és nem büdös. Biztos a fitymája alatt is meg szokta mosni, és akkor nem kapsz el tőle fertőzéseket.
Párnákra dőlve beszélgetünk.
- Verocs, már megint stokkolod a kört. Látod, el is aludt.
- Baszki, ne fújjátok már a füstöt a macskákra, így is elég hülyék.
- Na, annyira azért nem, hogy ne tudjanak lopni.
- Minap az Avanti Poppolót hallgattam, szélsebesen feldzsaltak a padlásra.
- Persze, nem bírják az ilyen zenét. Ami nem is csoda, nagy imperialistabérencek. Egész nap csak henyélés, aztán meg reggel-este követelik a kaját. Mi ez, ha nem kizsákmányolás?
- Szerintetek nincs abban valami sorsszerű, hogy kedden este megismerkedtem ezzel az egzisztenciálisan jól prosperáló, fullkispolgár gyerekkel, szerdán meg elveszítem az állásom?
A legrosszabb fajta vagyok: babonás ateista. Egy időben azzal álltattam magam, hogy nem vagyok bigott ateista, és ez Hamvas Béla szerinte is tök klassz, de valójában bigott ateista vagyok, aki mindenféle new age-es hülyeséget nagy odaadással tud elolvasni. Míg napközben antiklerikális lőzungokat eresztek meg, éjszaka kereszttel a párnám alatt alszom, a vámpírok ellen…
- És szerintetek, figyeljetek már rám, ez a dolog nem úgy néz ki, hogy mivel annyira másik vagyunk, mindkettőnk ezt a másságot keressük. Ő talán az elmulasztott bulizásait akarja pótolni velem. Én meg a tanulást, a kitartást, a motiváltságot.
- De, ez egészen biztos. Gyere, kitesszük a Tarot-t.
- De az néha hülyeséget mond.
- Ugyan már, Jung is ezzel dolgozott! Ez a tudatalattid.
- Bakter, nincs egy darab érmék sem, az nekem eddig mindig kijött, szegény leszek, és nem fogom tudni magamat eltartani, és akkor mi lesz. Á, iszom még egy pohárral!

2 válasz: “jár a szánk, mint a rokka”

  1. Tengeri Vanda

    Látszik, hogy nem ismersz egy kersztyént sem. Valószínűleg azért, mert te egy megkötözött ember vagy, mint Jung is. Azért érdekel annyira a New age-s, mert minden ember szelleme nyitott a traszcendens világ felé. Te éppen a sátán hatásköre alatt álsz. Jó lenne, ha megfordulnál, mert a halál felé tartasz. Egy megoldás van. Jézus! Az Ő vére, amit a Golgotán érted ontott, az meg tud téged tisztítani. A gáz éppen az, hogy te talán ezt nem is látod, nem is gondolod. Csak nehogy későn gyere rá.
    Isten világosítsa meg az értelmed: Vanda

Válasz