LGTévé – Kedvenc tárgy 2.

Nem eldzsí a helyes kiejtése, ez az LGT stúdiójából megörökölt tévékészülék. Konkrétan Karácsony Jánostól kaptam ajándékba – hát nekem ilyen spanjaim vannak! -, feltéve, ha örökre elviszem. Nagyon retro, a nyolcvanas években volt mindenkinek ilyen készüléke, nagy mű-fadobozos. Igazság szerint pofátlanul kunyerálni kezdem még hozzá egy kalocsai terítőt és egy színes üveghalat, mert anélkül azért nem az igazi. Azt nem kaptam, csak szobaantennát. Be is jön rajta a királyi egyes és az rtl klub. Már ha nem esik az eső, mert rossz időben a vétel is zavart szenved.
Már vagy ötször néztem rajta tévét. Igaz, nem sokáig, mert a macskák rendszeresen kihúzzák a szobaantenna zsinórját, vagy elmozdítják azt. De nem baj, mert nem olyan szegényes az életem, hogy a tévénézésre legyek szorulva. Szerintem az rtl klubot a kisegítő óvodát végzetteknek és György Péternek találták ki, hogy legyen miről írni az ÉS-ben.
Én meg egy percig sem értem a tévéellenes értelmiségi finnyáskodást. Engem speciel egyáltalán nem zavar a színvonaltalan műsor.
Minden televíziókészüléken található ugyanis egy piros gomb: azzal kell kikapcsolni.
Aztán biciklivel elhajtani a legközelebbi kocsmába. Bár azt is minek: a dzsánki-csajos lakásban szinte minden este akad vendég. Élő emberek, akikkel lehet beszélgetni.

Egy válasz: “LGTévé – Kedvenc tárgy 2.”

  1. batman

    “Szerintem az rtl klubot a kisegítő óvodát végzetteknek és György Péternek találták ki, hogy legyen miről írni az ÉS-ben.”

    Szerintem is szinvonaltalan a retek műsora, de választásokat nyerni ez is megteszi.

Válasz