A tűzijáték túlélője

Ne aggódjon senki, nincs semmi bajom, a mobilom ugyan minden szárítgatás ellenére még mindig nem működik tökéletesen, de más bajom nincsen. Mert végül is kibicikliztem a Duna-partra, az Erzsébet-híd pesti hídfőjéhez. Előttem egy apuka állt két picike lánykával, mondtam, hogy az egyiket ültessük fel a biciklimre, hogy jobban lásson. Az első csepp leesésekor az apuka fel is kapta a két apróságot, de a szél olyan hirtelen jött, hogy nem hiszem, eljutottak volna valami biztonságos helyre. Az emberek sikoltozva futottak, én is ijedt voltam, hiszen apró jégdarabok is estek, és attól féltem, hogy nagyobbak is jönnek. Meg aztán az is durva volt, hogy a szél felkapta a biciklimet, és vitte volna, ha nem fogom. Az erős széllökések szerencsére hamar abbamaradtak, bár az a pár perc is elég volt a pusztításhoz. Kis mellékutcákon gyorsan hazatekertem, a papucsban csúszkált a lábam, a küllőim közé időnként apró fadarabok akadtak, a lámpám kiégett, kikerültem egy bádogtetőt, alig láttam a zuhogó eső miatt, de szerencsére a rossz látási viszonyok az autósokat is óvatosságra intették. Forró fürdő, citromos tea, kasvirágcseppek után éppen az Üvegtigris 2-t néztük dvd-ről, amikor – gondolom, akkor mutatta az esti híradó először a borzalmakat – csengeni kezdett a telefonom, kedves ismeretlen ismerős, édesanyám érdeklődtek, hogy egyben vagyok-e. Akkor tudtam meg, hogy a viharnak halálos áldozatai és rengeteg sebesültje van, gyerekeket keresnek a szülők.
Hajnalig hallottam a szirénázó autók hangját.

8 válasz: “A tűzijáték túlélője”

  1. Árpád

    Há vazze naon jó’ nyelvezette írtáá, má hiányzatt a nyóckeres fíling. Írjáá még me naon jó a stíl vakker!
    persze ha valaki lazáskodik, akkor jó lenne valami eredetivel kezdeni. Talán akkor nem néznél ki Bunkónak még ha az is vagy! Szánalmas!

    Á

  2. Répa

    Árpád kedvesem, nem egészen értem, mi a problémád, de biztosan kedves ember vagy, és sok barátod lehet. Elárulok egy titkot: az ember szeretik, ha szánalmas bunkónak titulálod őket, a népszerűségi indexed egekig emelkedik, ha gyalázkodsz. Ne fukarkodj, ha rúgni, köpni, pocskondiázni kell!

  3. Torrente

    Hat te Arpad komam, jo nagy tukkendroller csavo vagy. Miert nem mesz a tirpakokide.com forumra ??

    Toto

  4. Huba

    Árpád vezír ! Ha jött volna feléd a redbúlos alumínium állványzat , akkor te sem vagánykodnál héj! hallod-e héj !!!

    Kissé kultúráltabban ámber !

  5. Répa

    Szerencsére azért nem volt olyan durva a helyzet, vagy hát lehetett volna keményebb is. Mert oké, esik, de szerencsére nem én vagyok a nyugati boszorkány, és megfelelő immunrendszerű ember a meghűlésben sem veszti életét. Hazabiciklizni már egy kicsit félelmetesebb volt. De akkor lett volna a helyzet nagyon tragikus, ha nagyobb jégdarabok pottyannak, ami ugye elő szokott fordulni, csak normális esetben nem tartózkodik több tízezer ember a szabadban. Akkor aztán nem három áldozata lett volna a mókának – persze, nekem három is bőven elég ahhoz, hogy megkérdezzem: nem lehetett volna ezt megelőzni?

  6. Tamás

    Szerintem nem volt olyan nagy vihar Budapesten Onnan tudom, hogy személyesen is ott voltam a tűzijátékon.
    Az egész fejetlenség csupán az emberiség idiotizmusának
    volt köszönhető. Akik okosabbak voltak, azok beálltak egy
    kapualjba, vagy valahol menedéket kerestek szép nyugodtan.
    A csűrhe az viszont taposta egymást az utcákon . . .

  7. HammondPamela

    Every one understands that men’s life seems to be high priced, nevertheless different people need money for various issues and not every man gets enough money. Thus to get fast lowest-rate-loans.com or just financial loan should be a correct solution.

Válasz