Jó dolgok kerekednek – és szeptember 11-e Chilében

A jó hír az, hogy Luca végre összeköltözött Verocskával, a Blaha közelében található az albi, szombat este egy buli keretében fel is avattuk, s Ria azóta gyakran ott is alszik. További jó hír, hogy Luca már dolgozik is – Ria változatlanul képes a napjait pinavakargatással múlatni -, egy youth hostelben recepciós. Természetesen máris bezsuppolt hozzánk egy, az Államokban élő iráni lányt, akit Jasminnak hívnak, szociológus, szereti a bort, és úgy egyébként valami nemesi retyerutya sarja. És zöld teafás fogpiszkálót hord magánál. (Próbálta már valaki a zöld teafás fogpiszkálót? Király!)
Holnap pedig kecsegtető munkamegbeszélésre megyek, s ha összejön, és az iskola is elkezdődik, vége a reggeli ágyban henyélésnek. (Nem is baj. Szeretek dolgozni.) Pedig a könyv, amit olvasok, amellett, hogy kiváló regény, furcsa aktualitással is bír.
Az Elmosódó önarckép szerzője, Isabel Allende, annak a Salvador Allendének a lánya, akit ezelőtt 33 évvel, 1973. szeptember 11-én, katonai puccsal, természetesen az Amerikai Egyesült Államok segítségével, megbuktattak, hogy aztán a CIA hatalomra segítse Augusto Pinochettet, akinek diktatúrája alatt aztán emberek tízezrei tűntek el nyomtalanul.
Ennek az évfordulónak kapcsán emlékezzünk meg az USA terrorizmusának áldozatairól.

10 válasz: “Jó dolgok kerekednek – és szeptember 11-e Chilében”

  1. blk

    a pinochet-es dolog tenyleg erdekes, vajon csak veletlen a datum egybeesese?

  2. Répa

    Én nem mondok többet, ebből a szempontból – meg egyébként sem – nem vagyok túl objektív, mert tátott szájjal szoktam a különböző összeesküvés-elméleteket olvasni a neten, pedig tudom, hogy jelentős részük balgaság, de azért… a fene tudja. mindenesetre tényleg érdekes…

  3. Karfa

    Ráadásul 943 éve pontosan ezen a napon a Rábca vidékén belehalt sérüléseibe I. Béla magyar király, miután dömösi kúriájában rászakadt a trónépítmény és súlyosan megsebesítette. Hüm hüm. Ez sem lehet véletlen egybeesés…

  4. batman

    “Ennek az évfordulónak kapcsán emlékezzünk meg az USA terrorizmusának áldozatairól.”
    Az USA évi 4 miliárd dollárral “segíti” Izraelt. Ha nem segítené akkor game-over lenne. Talán egy kicsit hálásnak kéne lenni.

  5. batman

    “egy buli keretében fel is avattuk”
    A barátom és a párja úgy szokta felavatni a lakóhelyét, hogy minden egyes szobájában és mellékhelyiségében lekavarnak egy-egy menetet. Ezt nevezik avatásnak.

  6. Répa

    hű, gyakorlatilag az egész várost felavattam… (De azért még repetáznék.)

  7. Répa

    Képzeld, Batman barátom, csak neked árulom el, de egyszer még proszektúrán is, az igazságügyin, ami ott van a IX. kerületben. az igazságügyi orvosszakértővel. na jó, nem a hullaházban, hanem az irodájában. köztünk maradjon :-) )

  8. batman

    Hát igen, olyen helyeken, ahol meglephetnek izgalmasabb.
    Kis koromban azt hittem a lányok nem élvezik a szexet.

  9. Répa

    Igen? Nekem meg néha az a határozott benyomásom, hogy a férfiak azok, akik nem élvezik a szexet. Sőt, semmit. Ha isznak, alkoholisták lesznek, ha szívnak, az elvonón végzik, ha meg dugni kéne, unatkozó pofát vágnak. Hallanád csak, hogy mi csajok mekkorákat tudunk önfeledten röhögni, búskomor Máris szomszédunk, aki szabad idejében az autóját csókolgatja a nője helyett, fontolgatja is a feljelentésünket.
    Szegény kortárs férfiak, ti már rég alulról fogjátok szagolni az ibolyát, amikor én még mindig vígan iszom a sörömet. Szóval élvezd csaka szexet, Batman barátom, a tudomány mai állása szerint ugyanis ez jó pár évvel növeli az életedet. cuppantás

Válasz