Mobilitás hete: mindenki mozog

Balogh János bácsi írta a Bioszféra-expedícióban:

“A század elején, amikor Argentína déli részének feltárása megkezdődött, a kormány a magyar Lendl Adolfot bízta meg egy felfedező út szervezésével. Feladata az volt, derítse fel, milyenek a természeti viszonyok az akkor még majdnem teljesen ismeretlen belső területeken. Egyetlen lovaskatonát adtak mellé kísérőül, itt ugyanis még az óvodásgyerekek is lovon járnak. Az argentinok nagy meglepetésére Lendl Adolf kijelentette, hogy köszöni a lovat, majd jó lesz a tudományos felszerelés szállítására, ő gyalog kíván menni. Csodálkoztak, de az argentinokra jellemző udvariassággal nem ellenkeztek. Lendl Adolf pedig megtette gyalog a hihetetlen nagy utat: keresztülgyalogolt Dél-Amerikán. Az expedíció sikeres befejezése után kiderült, miért akart gyalogolni: erre a lassúságra volt szüksége a kutatásokhoz. Manapság, amikor még ötperces utakat is autón akarunk megtenni, érdemes elgondolkodni ezen a különös világcsúcson.”

Vasárnap elkezdődött a mobilitás hete, de sajnos, nem érzem, hogy kevesebben járnának autóval. Egy féleszű maszopos képviselő megint azt mondta a tévében, hogy a megoldás az utak kiszélesítése lenne, vajon mikor kezdik el lebontani a körúti házakat?

A Budapesten zajló eseményekből senki nem maradhat ki. Mindenki megmozdult. Égnek a globkritikus-balos levelezőlisták, folyik a vita: a Kossuth téren csupa fasiszta-idióta van, senki ne menjen ki a csőcselék közé – így az egyik. A kormány kétségkívül nem legitim már, Gyurcsánynak mennie kell, és mi is álljunk a sarkunkra, menjünk ki, ne csak az Árpád-sávos zászlók lengjenek – így a másik.
A tévét elfoglalták éjszaka, de hát ők reklámozták magukat azzal, hogy “Ön ha forradalmár lenne, melyik televíziót foglalná el?”. A tévében rekedt pár maszopos képviselő, minden rendőri biztosítás nélkül, lapulva távozott. Nem baj, egyáltalán nem baj, ha egy kicsit félnek a kormány képviselői, nem szakad meg a szívem.
Az igazi forradalom még nincs itt. Rossz és kevésbé rossz kormányok adják egymásnak a stafétabotot, felhergelt pártkatonák kocsmai verekedés szintjére degradálják a politikai párbeszédet. (Szombat éjjel két szadeszes gyalázkodott felettem, ha nem hagyom őket idejében ott, antiszemitának neveznek, amiért nem az ő pártjukra adtam a voksom, csak azt tudom tanácsolni, ha valamelyik párt szócsövével kerül az ember egy asztalhoz, gyorsan fusson el, mert aztán hiphop kiderül, hogy hazaáruló-zsidóbérenc-antiszemita stb., attól függően, melyik politikai szerveződés fizetett fullajtárjával beszélget az ember.)

Az eseményekre való tekintettel a critical mass is elmarad. Sebaj, ha eláll az eső, én azért csak kibiciklizem a Kossuth térre.

2 válasz: “Mobilitás hete: mindenki mozog”

  1. -*-

    “A tévét elfoglalták éjszaka, de hát ők reklámozták magukat azzal, hogy “Ön ha forradalmár lenne, melyik televíziót foglalná el?”.”

    Bezzeg, ha hozzád kopogtattak volna be, ahova ugye majd’ mindenkinek szabad bejárása van…

    Ajánlom a trindex tegnapi címlapját figyelmetekbe, kedves budapestiek. CSak nehogy komolyan vegyétek.

    Chill.

Válasz