Egy csajos-dzsánki lakásban élek.

Budapest belvárosában, na, nem abban az undorító váci utcás részében, hanem az Oktogontól egy köpésre, egy mellékutcában. Szinte szomszédaink sincsenek, az épület jórészt irodából áll. Van egy belsô udvar, napközben az irodisták parkolnak benne. Meg a kéményseprô vállalat vezérigazgatójának az autója, sofôrrel együtt… az az irritáló bazi nagy fekete autó, ha meglátom, hirtelen mindig rám jön, hogy kirázzam a szônyegeimet. Ha pasi lennék, lehugyoznám.

Este aztán kiürül az udvar.

Áll még egy gyönyörû, óriási fa is az udvar közepén, a maps.google felévtelei szerint az egyetlen zöld folt a közelben. Oda szokott néha felmászni Rozi avagy Pacsek (titkos nevén Cybulski Maciek), elsô számú, a Jászai Mari téri aluljáróban talált macskánk. Az udvaron állnak még a biciklik, minimum kettô, de mivel szinte az összes barátunk drótszamáron jár, és mivel szinte mindig van nálunk valaki, ezért több.

Mondom, ez egy csajos-dzsánki belvárosi kéró, ahová feljárnak az arcok. Néha több is a kelleténél.

Mert nálunk mindig vannak érdekes dolgok, kaja, pia, na meg mondom, dzsánki lakás a miénk. Van úgy néha, hogy éjjel kimegyek pisilni, és mire visszaértem, már be is álltam.
Minap felnézett egy barátom. Eléggé kimerült halmazállapotban volt, kínáltam itallal, de mondta, hogy most valami zöldre vágyik (és nem vegetáriánus kosztra, annyit elárulok). Került persze az is. Ettôl még jobban belazult, vékony résen nézett rám. Vakargattam a fejét, bújt hozzám dorombolva, mint egy frissen talált homeless macska (tudom, milyen ez, mert kettô is van belôle). Annyira megsajnáltam, hogy felajánlottam, hogy csak most, csak ôt, és csak a jó barátságunkra tekintettel leszopom, és jön nekem egy szíveséggel (amibôl aztán kettô lett). Mert nekem ez is belefér a barátságba.

Meg arra gondoltam, ha ilyen szopós történettel kezdem a blogot, rögtön meglesz az olvasottság.

(Agrado)

6 válasz: “Egy csajos-dzsánki lakásban élek.”

  1. guguc

    Érdekes hogy még nem jött egy komment sem…izgalmas sztori…gondolom sokan elkezdik majd keresni az udvart az oktogon körüli kisutcákban…

  2. triga

    en maris nekialltam keresni..

  3. csuklanirossz

    Most már megvan az olvasottság, ígérem kétnaponta legalább egyszer benézek. Meglepett a vége…..hűha

  4. milyo

    hú, na most már én is érzem, milyen pesten kúlos dzsánki csajnak lenni, már pakolok is!

    (a reallife az miért nem érdekli a transindexet?)

  5. Kelemen Attila

    milyo, a reallife az a tiéd. Érdekes? Mesélj!

Válasz