Biciklimatuzsálem

Tudom, hogy a hét év szép életkor egy bicikli életében, mégis nagyon-nagyon rosszulesett, amikor a napokban ellopták. Egy – elvileg – zárt udvarból. Ennek kapcsán megragadom a nyilvánosságot, és az alábbi követelésekkel fordulok a terézvárosi – és általában a fővárosi – önkormányzat(ok) felé.
Követelem a
- közbiztonság azonnali javítását. Az erőszakos bűncselekmények, az utcai (és az otthonokbeli) testi sérelmek lehetőség szerinti megelőzését, az áldozatok rehabilitását, és az elkövetők valós büntetését.
- a kizsákmányolásra nem alkalmas magántulajdon védelmét.
- mivel Terézvárosban elsősorban az épített környezet jelentős, a házak védelmét (mégsem járja, hogy az Eötvös 19-re az van kiírva: „Omlásveszély”. Könyörgöm, miért érzem úgy, mintha egy II. világháborús film forgatási helyszíne lenne az otthonom?).
- mivel Terézvárosban elsősorban az épített környezet jelentős, a maradék fa és zöldfelület teljes mértékű védelmét és gondozását (kiemelt aktualitása van a Hunyadi térnek).
- mivel az egész városban elképesztő a levegőminőség, a PMO-koncentráció, az autós közelekdés azonnali mérséklését, a biciklis és gyalogosközlekedés javítását, annak biztonságossá tételét.
- mivel a Terézvárosban nem lehet az utakat szélesíteni (még ha zseniális városvezetők ezt így is gondolják), csak akkor, ha lebontják a házakat, a szükségszerű autós parkolás megoldását, az autók számának csökkentését.
- a közösségi közlekedés fejlesztését azonnali hatállyal, és olyan mértékű állami támogatását, amely a város lakosságát annak használatára serkentené.
- a műemlékvédelmi épületek védelmét, azok felújítását, és a KÖZ számára bocsájtását (tehát NEM lehet belőle szálloda, magánrezidencia, kormányzati épület).
- az ingatlanspekulánsok, csókosok, unokatestvérek, retyerutyát, mindenféle Gyurik (Hunvald, Gál, Nagy), akik a város értékeit elkótyavetyélik, azonnali hatállyal való kitiltását.
- a hajléktalan, otthontalan emberek azonnali otthonteremtésének segítését, munkaerő-piaci rehabilitációját.

Végül, de nem utolsósorban: követelem, hogy a Terézvárosban este 11 után is lehessen alkoholt vásárolni az éjjelnappaliban!

10 válasz: “Biciklimatuzsálem”

  1. Ignotus Pál

    Ki kellene tiltani a politikusokat a politikai életből!

  2. Huvelyroka

    Szep naiv iromany, en meg megemlitettem volna a vilagbeket, mint elvarhato minimumot a terezvarosi onkormanyzattol. Az alkoholt mert kell 11 utan elerhetove tenni? Szerintem tilcsak be asztat is. Meg a bicikliseket is. Es mert lenne jo egy allamositas? Mit csinalna az a sok biciklis a muemlekepuletekben este 11 utan vett becherovkaval? Rehabilitalna az epitett kornyezetet, vagy a kozossegi kozlekedesi moralrol erdeklodne a mostmar hajlekony volt hajlektalanoktol? Elfelejteted megjegyezni hogy a Gusanyi irja le ezerszer hogy tobbe nem kurom el kicsit, nagyon, este meg ejel, a hetszazat neki.

  3. Ignotus Pál

    Ez nagyon tetszett:

    http://www.szulokhaza.hu/magazin/index.php?act=show&artid=49

  4. Ignotus Pál

    Biciklid emlékére…

    “Lelkem pusztaságos éjjelén keresztül
    Kétes ködvilággal egy sugárka rezdül.

    Csillag-e vajon, mely, mint vezérszövétnek,
    Üdvözítőt hirdet az emberiségnek?

    Vagy csak földi hitvány pára, mely föllángol
    S éji táncaikhoz rémeknek világol?

    Akár csillag legyen, biztos éji lámpa,
    Akár bujdosó lány – én megyek utána!

    Mért féljek követni, ha lidérc is? hiszen
    Akkor is jó helyre – a temetőbe viszen.”

  5. BDA

    Huvelyroka,
    tegnap jöttem Luxemburgból, vagyis a te meglátásod szerint Naiviából, ahol Répa álmai mind megvalósulni látszottak.
    bakker: ne légy te is olyan “úgysincsértelme”-féle troglobionta!

  6. kis n

    az év utolsó napjaiban többször is elhaladtam az oktogon körül és lopva figyeltem az épületeket, arra gondolva, talán egymás mellett megyünk el az utcán :)

  7. hun

    jejeje- es jovohetre kiszokithetned a hajadat is … ha lenne ra lehetoseg.

  8. Répa

    miért, lilán nem jó? :-)

  9. KerriGarcia31

    Different people all over the world receive the loans in different banks, because it is simple and comfortable.

Válasz