Áll a bál

Bennfentes Kátya most telefonált, hogy az utcafront felöli szobákból nem tudják a könnygázt kiszellőztetni – hogyan is tudnák, hiszen az utcáról jön be. Kicsit aggódom, mert a macskákat kizártam a lakásból a belső udvarra – képtelen voltam őket becsalni, hát akkor maradjanak kint, elvégre meglehetősen dagad és szőrös egyedekről van szó -, és most megint tarthatok attól, hogy addig rugdossák a nagykaput, amíg betör. Nem tudom azt sem, hogyan fogunk este dzsesszkoncertre menni a Jókai utcába.
Azért kicsit furcsállom, hogy pár hülye mondat – ami ráadásul zárt körben hangzott el – miatt mennek a népek az utcára. Az elmúlt 16 évben eladták nagyjából az egész országot, fillérekért magánkézbe játszották át a közjavakat – tehát a magyarság mint közösség tulajdonát: gyárakat, közterületeket, közszolgáltatásokat stb. -, a neoliberális gazdaságpolitika égisze alatt az ország felét mélyszegénységbe süllyesztették, a multikat viszont nem adóztatták meg, sőt, munkahelyteremtésre még akkora támogatásokat kaptak, hogy lehidaltam tőle. Az elbocsájtott bankigazgatók akkora végkielégítést kapnak, amiből zsebre tehetnek egy kisebb afrikai országot. És senki nem ment ki az utcára ekkor, hárman álldogáltunk a Világbank Bajcsy-Zsilinszky úti épülete előtt. Most meg egy böszmeség meg egy kurva ország miatt mindenki az utcán hőzöng.
Ácsi, gyerekek, korábban kellett volna felkelni. Meg nem kéne teszkóban vásárolni, meg suzukival járni, miközben hörpöljük a kólánkat, és hó elején illedelmesen befizetni a villanyszámlát, a hihetetlen profitérdekelt, ha jól tudom, német kezekben lévő elmünek, mert így az egész nem lesz más, csak egy nevetséges túrórudi-forradalom.

66 válasz: “Áll a bál”

  1. amok

    Jobb későn, mint soha.

    Apróságok: nem mindenki járhat kerékpárral, pl és 35 km-re lakom a munkahelyemtől. A villanyt kikapcsolják -és az ott dolgozókat kirúgják ha a számlát nem fizeted, de a tescóval és az elmű stb. elrontott privatizációval egyetértek.

  2. Ignotus Pál

    Kedves Répa, nem látod a fától az erdőt?

    Nem a trágár szavak miatt történik mindez, hanem, hogy átvertek benneteket. Hazudtak inukszakadtáig, hogy megnyerhessék a választásokat, pedig tudták, hogy mindennek az ellenkezője az igaz. Ezért. A trágárság már csak hab volt a tortán…

    Átvertek benneteket. Mindenkit, aki rájuk szavazott. Erkölcsileg ez a kormány nem legitim…

    Még valami. A rendőrség a Magyar Köztársaság alkotmányára esküdött föl. Nem az mszp-re, nem is az szdsz-re, de legkevésbé gyurcsányira.

    Akkor most valaki írástudó mondja meg nekem, hogy miért a tüntetőket zargatják a rendőrök, miért nem a gyurcsányiékat hajtják gumibottal a halál …ra?

  3. Répa

    Ignotus, írtam neked egy magánlevelet… Jó, egyetértünk, szerintem is átvertek minket, csak ez nem most kezdődött, és nem csak a maszop meg a szadesz keze van benne a buliban, mások is részesültek a szajréból. Azt mondd meg inkább, hogy a fenéből jutok el a Keleti pályaudvarról az Oktogonra? Hátul, mellékutcákon, a Rózsát tere felé.

  4. Ignotus Pál

    Attól, hogy mások is loptak, megmondhatták volna, hogy mekkora sz@rban van az ország…
    Dehát MINDENÁRON kell nekik a HATALOM….

    Ha gyalog, akkor szép hosszú séta a Nefelejcs utcán, Damjanich u-ig, onnan kezdhetsz oldalazni az Oktogon felé, olyan lóugrás formában, a mellékutcákban…

    Ha kocsival, ugyanez, tedd le az autót, és menj gyalog..

    :)

  5. tris

    Lehet egy egesz orszag elmebeteg?

  6. Ignotus Pál

    Tris: Ellenkezőleg. Most ébred fel, kinyílik a szeme, s látja, hogy becsapták, átverték, és még most is hülyének nézik…

    Répa, válasz ment priviben…

  7. Répa jelenti

    Terror haza, paran kutyat setaltatnak, 4 mecses eg az epulet elott.

    Elvesztettem a salam.

    Nagydiófa u. , könnygázzal lőnek a rendőrök.

  8. kesztió

    Nézd Ignotus,

    Sokkal jobb a másik fél, amelyik népszavazást akar csinálni a helyhatósági választásokból és forradalmat egy 56-os megemlékezésből? És hülyét magából, mert ilyen aberrációkon egész Európa csak röhögni tud. (Kérdezd csak meg Dávid Ibolyától, akit aztán igazán nem lehet balliberalizmussal vádolni.)

    Legyünk már komolyak. Abban a kurva országban (igen, kurva, köpj szembe engem is, nemcsak Fletót), mindenki hatalmat akar.

    Az MDF és az SZDSZ legalább tisztában vannak azzal, hogy semmi esélyük, így ők megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy előbbiek bölcs, megfontolt politikai erő, utóbbiak elitértelmiségi színben tetszelegjenek. De a Fidesz és az MSZP tudják, hogy csakis hazugsággal és hülyítéssel tudnak hatalmat szerezni/megtartani.

    Mégis, a Fidesz mindek alapján ígért pont ugyanúgy, sőt még úgyabban fűt-fát a népnek a választásokkor? (Emlékezz, az MDF azért szállt ki a buliból, mert vállalhatatlannak tartotta a Fidesz ígérgetéseit!) Nem ismerték volna az ország helyzetét? Ha tényleg annyira felelőtlenek – inkább balfaszok – lennének, az már közveszélyes, és isten őrizze meg tőlük az országot, de szerintem pontosan tudták, hány óra van, csak arra bazíroztak, hogy majd nagy ártatlan pofával bejelentik, ó, hát nem tudtuk, hazudott nekünk a hatalom, s így pipi nem állja, lehetetlen betartanunk az ígéreteket, jöjjenek a megszorító intézkedések – de persze, akkor már hatalmon vannak.

    Szerinted ez tényleg tisztességesebb, mint amit az MSZP csinált?

  9. Répa jelenti

    100 meterrel odebb a Blahan nincs rendorkordon csak motorosok, arpadsavosok, lehet kozottuk kozlekedni biciklivel.

    A Blaha es az oktogon kozott nem jar a villamos, mentoauto szirenazik.

  10. Répa jelenti

    Dohanyutca, klauzal sarok, konnygaz a levegoben. Hagymaba kell harapni, a palesztinoktol tudom.

  11. kesztió

    Répa, vigyázz a biciklidre! Nehéz idők jönnek!
    :) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Ps.
    Amúgy voltam Pesten, de hamarább haza kellett jönnöm, pedig tervbe volt véve, hogy életnagyságban is szemrevételezlek. :)

  12. Répa jelenti

    Terror haza. Nyugi van. Angyal Istvan kepe akit azert vegeztek ki mert hitt a kommunizmusban. 58-ban vegeztek ki. Az alternativ magyar baloldal peldakepe. Kurva jokepu pasi.

  13. kesztió

    Internetes mobiltelefonról tudósítasz? :)

  14. Répa jelenti

    Van egy szinkronhangom a neten :)

  15. ShalomAlechem

    Kesztió, te Rákositól tanultad a demagógiát, vagy önrőből lettél ilyen hülye?

    Vagy fizetnek azért, hogy ilyeneket írjál?

    Ami tegnap történt, az állami terror megnyilvánulása, hála az izraeli tanácsadóknak, akik megtanították a magyar rendőri állománynak, hogyan kell bánni a palesztinokkal…

    Dávid Ibolya a drogos fiával megzsarolt senki. Kuncze pedig a zsidóktól kapott júdáspénzen lett milliárdos. Megszedte magát, most majd visszavonul…

    Neked ezek a mérvadó személyiségek? Ébredj már föl!!!

    A szemétség csúcsa amit művelsz…

  16. fegyenc

    Azé fasza magyarba mer a hüje politikussok mián oda lehet somni egyet a zsrvak nagy arcába.
    Rendörverés iz fán!!!

  17. tulipán

    lehet,hogy a szocik becsapták azokat akik rájuk szavaztak, de nem azok tűntetnek kinn az utcán. az orbán hivők egész tavasszal a hazugsággal kampányoltak, tehát űket senki nem csapta be. akkor meg húzzanak haza dolgozni. egyébként aki tud olvasni és szokott is, sejthette az igazságot. de a “nyomorgo” emberek azért még mindig telepakolják a bevásárlokocsit mindennel, akár kell, akár nem.
    shalomalechem, te nagyon hűlye vagy, ez gyári, vagy sokat dolgoztál rajta?

  18. ShalomAlechem

    Tudod Tulipán barátom, ha onnan indulunk ki, hogy 8 sorodban tucatnál is több helyesírási hibát követtél el, pontosan látszik, ki a hülye!

    De nem baj birkák, menjetek csak a tévékettő-klubrádió-atv kolomp után, meg is érdemlitek a sorsotokat!

    Konklúzió: Van aki hazudik. Van aki lop. Van aki hazudik is, lop is. Az ilyen börtönbe való, nem pedig miniszterelnöknek!

  19. kesztió

    ShalomAlechem barátom, tengermély sajnálattal kell tudatnom, hogy csak a neveket kell kicserélnem a hozzászólásodban valamint románra fordítanom az egészet, és az Atyaúristen se mondaná meg, hogy nem Corneliu Vadim Tudor hőbörgésével állunk szemben.
    Ennél frappánsabb választ hirtelenjében nem tudok összehozni neked, de ennyitől egy normális ember rendszerint már magába száll.

    Nekem hátha jobban elhiszed. Márcsak azért is, mert nálam talán nem találsz 8 soronként tucatnál is több helyesírási hibát.

    A hangnemedet pedig legalább te moderáld, ha már nem moderálja senki a blogot.

  20. amok

    Kedves Tulipán, felhívnám a figyelmed, hogy hétfő munkaszüneti nap volt, tehát nem kellett hazahúzni dolgozni. A Gyurcsány hívők talán dolgoztak a tegnap? Amúgy megnyugtatlak, hogy nálunk a cégnél ma mindenki dolgozik, még az orbánisták sem maradtak otthon. Megnyugtatlak, nincs veszélyben a GDP az orbánisták miatt.

  21. Huba

    Gyerekek, nem veszítek észre, hogy a magyarság hanyatlik? Ütik verik a felvidéken és délvidéken a magyart, kárpátalján szolgasorsban élnek, erdélyben meg hazátlanok. Kikapunk ember Máltától, hazudik a prájmminiszter, ha beszólsz lecsapnak, nemzeti ünnepünk közveszélyes esemény…
    Mi van ? Kinek érdeke minket eltűntetni? Nézzétek meg a Velencei kalmárt az urániában…
    Most is csak azt tudom írni, hogy mindig csak a magyarnépet éri a csapás ! (Hofi G.)

  22. ShalomAlechem

    Kesztió, így is pontosan kifejezted, hogy mennyire utolsó alja embernek tartasz. Frappánsan anyázol, ez kétségkívül elismerendő.

    Én nem tudok ilyen intelligensen… Ráadásul románul sem…

    De héberül elkezdek, mert hamarosan szükségem lesz rá… :)

    Egyébként, ha cenzorra vágysz, ajánlom a Klubrádió fórumait, blogjait!

    Végül: tudod mi a különbség a hazafiság és a nacionalizmus között???
    Nem ok nélkül kérdem…

  23. blk

    Mint egy teljes kivülálló kommentálom a dolgokat (ez csak azért hogy megérthessék: sz.rok ra a magyar politikára).

    A családommal egzész este néztük a tévét, ki kinek drukkolt (sőt felváltva is). De szerintem nem politikai döntések keltették a problémát főleg hogy nem mindenki aki fideszes ment ki – akkor bp fele kinn kellett volna legyen.

    Ez nem politikai tüntetés szerintem.

    ami a teszkót és a kólát illeti – az nem uj dolog, nem az utóbbi 15 évben “adtul el az országot”. Azelőtt is el volt a adva és mindig is el lessz. ez nem globalizáció hanem gazdaság. és a biciklizés sem a megoldás.

    de amit teljesen egyertelmü: hülyéket mindenhól lehet kapni
    és bár mire.
    akár rendőrökkel harcolni, akár elhinni bármilyen politikus dumáját, akár arra hogy az ember azt tudja hinni hogy a politika számit, a tüntetés számit, vagy a politikusok szava bármennzit is ér.

  24. Ignotus Pál

    Shalom: körülírva, szép szavakkal pocskondiázni a másikat, az is egy tudomány! Markóék az igazi mesterek ebben, de látom, akad tanítványuk itt is. :(

    Kesztió: Dávid Ibolyát bármiféle erkölccsel összefüggésben említeni súlyos tévedés. De még nagyobb az SZDSZ érdekhiányára hivatkozni.
    Mondd, Magyarországon élsz egyáltalán?
    Ha nem, akkor megbocsátható politikai tájékozatlanságod, de kérlek ebből adódó téves következtetéseidet sürgősen vizsgáld felül!
    Nem sorolom fel az összes szamárságodat, de egy nagyon fontos: az MSZP – SZDSZ -énél csak tiszteségesebb verziók léteztek.

    Nem sértegetni akarlak, ugye ez világos, de kérlek tájékozódj több forrásból, mielőtt Tudorhoz hasonlítasz bárkit, aki nem osztja a te véleményedet!

    Viszonzásul én se veszlek egy kalap alá Markó és Tsai. Rt.-vel… :-)

  25. Ignotus Pál

    Még valami: menj vissza az archív anyagokhoz, és nézd meg saját szemeddel, hogy a FIDESZ súlyos gazdasági helyzet állandó emlegetésével kampányolt.
    És keresd meg Kóka pannon puma hülyeségeit is…

    Hogy ne csak üres szavakkal dobálózzunk!

  26. kesztió

    Huba,
    a legnagyobb csapás, ami a magyar népet éri és mindig is érte, az a nyafogásunk, pesszimizmusunk, depressziónk, meg az a kényszerképzetünk, hogy ellenünk az egész világ.

    Hallottál már önbeteljesítő jóslatról? Valaki megjósolja, hogy hamarosan felmegy a benzin ára, úgyhogy mindenki rohan teletankolni, a benzin azonnal elfogy, hiánycikk lesz, a kutak pedig a nagy keresletre való tekintettel árat emelnek. Beteljesült? :) ))

    Valahogy így van a magyar nép is az állandó üldözési mániájával, és nem vesszük észre, hogy mindig magunk hozzuk saját fejünkre a bajt. Gondolkozz csak el azon, miért is mentünk bele a II. világháborúba, és mivel maradtunk utána?

    ShalomAlechem,
    Nem tartalak utolsó alja embernek, inkább elfogultnak, befolyásolhatónak, talán felelőtlennek és kicsit hmmm… naivnak, nem akartam a másik, sértőbb jelzőt használni.

    A hazafiság pedig sajnos ritka madár Kelet-Európában. Azt a nem mindennapi képességet, hogy valaki ne más (nép)csoport számlájára akarja népe, országa, stb. javát, elég nehéz kifejleszteni ebben a balkáni bolondokházában.

  27. Ignotus Pál

    “Az otthon békésen üldögélők biztosan megint nagyon okosan megmondják majd, hogy mi történt tegnap, hiszen a Gyurcsány is megmondta a tévében, hogy gonoszok gyülekeztek. Én azonban megint ott voltam fél tucat oszlatásnál is, szívtam a könnygázt, láttam a rendőröket egy karnyújtásnyira, úgyhogy talán az én véleményem is érdekes lehet, legalább egy kicsit.

    Az egész ott kezdődött, hogy csak emlékezni szerettem volna valahol, eszembe sem jutott, hogy ilyen hamar és idáig fajulnak a dolgok. Már sokat kaptam a véleményem miatt, de szerintem ’56 ötvenéves évfordulója egy magyar embernek, aki nem azért magyar, mert az anyakönyvi kivonat állampolgárság rubrikájába ezt írták, nos, egy ilyen magyar ilyenkor kimegy az állami ünnepségre. Ekkor még nem tudtuk, hogy mi lesz, de sokan ennyit se próbáltak meg: aki nem érzi egy ilyen évforduló súlyát, az egyszerűen nem érti meg, hogy miről beszélek. Nem arról beszélek, hogy tüntetni kell menni: csak emlékezni. Akkor talán megláthatod, mi van az utcán.

    Dél környéké a Corvin közben gyülekezett a tömeg a rendőrség jóvoltából, ők terelték ugyanis olyan ügyetlenül az embereket, hogy összetalálkoztak. Itt a szánalom különböző formái jelentek meg, kezdve az értelmetlen kornyikálástól az önjelölt szónokokig, de valamiféle vezér vagy legalább informátor nem született. Valami teherautón néhány fölkéreckedett hatvanéves rázta a seggét, teljesen kiöregedett Budapest Parádé jelleget alkotva, ám végül egyre hangosodtak azok, akik szerint itt az ideje elindulni a Kossuth térre, visszafoglalni, ha úgy tetszik. Érdekes módon a tömeg élére provokátorszerű emberek kerültek, például egy önjelölt bőrkabátos népvezér mindenképpen meg akarta osztani a tömeget, de kinéztem belőle, hogy ez nem a kijelölt feladata, csak tényleg ilyen hülye.

    A rendőrség azonban természetesen nem akart elengedni bennünket a Kossuth Lajos térig: bár sorra bontották le előttünk a kordonokat, hirtelen egy sorfal előtt találtuk magunkat. Néhány nagyon okos egybekopasz kifundálta, hogy az lehagyott kordonokból állítsunk saját kordont magunk elé, mert akkor az föltartóztatja őket, bár arra nem gondoltak, hogy minket is. Fölhúzták, mi meg ledöntöttük magunknak.
    Ekkor még nem gondoltuk, hogy oszlatnának. Nem is értettük miért tennék, hiszen eddig teljesen békés mederben folyt az egész. Nemzeti színű lobogók tucatjait lóbálva a nemzeti ünnep napján az emberek az utcán tartózkodtak. Nem volt okuk, mert egy büdös rossz szót nem hallhattak. Képzelhetitek, milyen nagy volt a meglepetés, amikor belőtték az első könnygázgránátot a tömegbe… Talán kijárási tilalom lenne? Mire föl? Senki nem értette, miért csinálják, elképesztő volt.

    A rendőrök állatként viselkedtek, szó szerint habzott a szájuk a dühtől: belőtték egy ház nyitott ablakán a gránátot, és közeledtek. Már ekkor mondtam, hogy kellene nekünk egy busz, de végül az én segítségem nélkül sikerült egy trolit keresztbe állítani az úton. Meghallottuk, hogy egy kiállított tankot is sikerült beindítani, hihetetlen blamázs, de ezt egy vízágyús kocsi megállította. Állítólag valósággal meglincselték a rendőrök a vezetőjét.

    Egy Don Pepe pizzéria közelébe húzódtunk, jó messzire a tömeget kettévágó rendőröktől. Az emberek békésen ettek az asztaloknál, csak annyit láttak, hogy sok szirénázó rendőrautó hajt el a környéken. Esküszöm, a saját szememmel láttam, elképesztő volt: fél óra múlva a rendőrök megindultak, és összeverték a pizzériát is! Az emberek nem értették, mi történik: az egyik percben még ették a pizzát, a következőben pedig már a rendőrök gumibottal verték őket! Nem volt felszólítás! A saját szememmel láttam, hogy egy kisgyermeket is szájon vágtak, aki a szüleivel ebédelt!

    Hihetetlenül vadak voltak, de ez még a legeleje volt. A Deák Ferenc térnél csak egy kordonba ütköztünk. Próbáltunk beszélgetni a pajzsos rendőrökkel, de csak egy kamerás kollégájuk jelent meg, és közelről fölvette az arcunkat. (Érdekes, mert egy helyes lánnyal szóba álltak.)

    A tüntetők nem tudom, hogy mind tüntetők voltak-e: sokan tényleg értetlenül álltak, hiszen csak a nemzeti ünnepen ünnepelni szerettek volna. Az emberek menekültek a rendőröktől, míg mások éppen csak fagylaltot vettek. Hihetetlen ellentétek ezek, de sokan ezt nem hiszik el, ha nem látják: futsz, a hátadban érzed a tömeg nyomását, melletted gránát hullik, emberek esnek el, mindenki üvölt. Láttam egy töpörödött öregembert, aki lépni is alig bírt, biztosan utolérték a rendőrök. Isten óvja.

    A mára biztosan csőcseléknek hazudott tömeg legkeményebb megmozdulása néhány elejtett zsebkendő lehet csak, mert eleinte más nem történt. A rendőrség kegyetlenül lépett föl: nem a józan keménységgel, hanem eszeveszetten. A tömegbe, szemmagasságba lőtték a gránátokat, gumilövedékeket, több mint száz sérültet, több komolyat okozva. A Blaha Lujza tér és az Astoria között a templomba hívta a menekülőket a pap, s a hátsó ajtón menekítette ki őket, míg a Rókus Kórház lelkiismeretes alkalmazottai beengedték az illemhelyre az elfáradt fiatalokat.

    Nehéz erről beszélni, mert mit lehet mondani annak, aki esetleg ilyet még nem élt át? Kemény dolog, mert úgy érzem, már van ok félni a rendőröktől, mert most eszetlenül bevadultak, nem tudom, mit akarnak elérni. Szánalmas és szégyen, hogy eközben a vezetők a szabadságról pampogtak a követeknek, úgy, hogy több száz méteres körzetben lezárták a Kossuth teret. A Kádár-korszakban nem fordult elő olyan, hogy egy nemzeti ünnepről a nemzetet, pont a népet zárják ki: magunknak masíroztattak pár díszkatonát, magunknak csináltak egy ünnepet. Senki nem lehetett ott, a magyar csak a tévén keresztül élvezhette az emlékezést, esetleg könnygázban fuldokolhatott, pártállásától függetlenül. Szégyen és gyalázat, mélységesen elkeserítő.

  28. kesztió

    Ignotus, Ha valóban így történt, egyetértek veled. Természetesen szeretném hallani a másik oldal véleményét is.

    Egy azért biztos, hogy lehet, túl liberális vagyok (légyszi ráérezni a szó pozitív értelmére, talán nincs még annyira lejératva), vagy individualista, estleg gyáva, de nekem eszembe se jutna akár belevegyülni a tömegbe, nemhogy jelszókat skandálni, barikádot építeni, trolibuszt keresztbe állítani. Egyszerűen méltóságon alulinak tartom a 21. században. Ha ezt hívjátok ti kommunikációnak, problémamegoldásnak odaát, hogy forradalmasdit játszodtok egy, a 20. század másik felének talán legjelentősebb történelmi eseményéről megemlékező ünnepen, veszem a laptopomat meg a parabolaantennát, egy csendes óceáni szigetre megyek élni és dolgozni, és el is felejtem, hogy valaha magyar voltam.

    Mert ez szégyen és gyalázat. Mindkét részről, vagy isten tudja már, hány részre vagytok odaát szakadva.

  29. Ignotus Pál

    T. Kesztió!

    Gondoltam, hogy odaátról, csak nem akartam rákérdezni…

    Némi kötődés okán (tizenegynéhány éve segítek magyar könyvekkel ellátni erdélyi, s ezenbelül legfőképpen székelyföldi. újabban moldvai iskolákat) úgy gondolom, hogy nem lenne szabad a médiára hallgatnod!
    A személyes tapasztalat, az első-, másodlagos forrás a mérvadó. A médiumok képtelenek érdek nélkül megszólalni.

    Csak egyetlen példa: kolléganőm családostul kint volt a FIDESZ naggyűlésen. Amikor vége lett, metrót kerestek. Astoria lezárva. Elindultak hát a Deák-térre.

    Nem kellett volna. Félúton egyik pillanatról a másikra megszólaltak a fegyverek, gumi, könnygáz, na meg előkerült a gumibot.

    Érted? Gyerekei szemeláttára meglőttek egy édesanyát, ráhúztak gumibottal. Egy olyan valakit, aki a negyven éve során még közlekedési szabálysértést se követett el.

    Az volt minden bűne, hogy el akart jutni a metróállomásra. Mint a többiek, akiket szintén ok nélkül lerohantak a gyűlölet szörnyetegei. Mert ott és akkor béke volt.

    Úgy gondolom, ez szégyen.

    Szégyen a rendőrségre, azoknak vezetőire, akik ordas hordává züllesztették a testület egyébként általalam nagyrabecsült tagjait.

    De legfőképpen szégyen a Parlamentben pöffeszkedő urakra éa “hölgyekre”, akik ilyen módon ünnepelték – nem ötvenhatot – saját magukat!

    És szégyelljük magunkat mi, magyarok is, akik eltűrjük, hogy egy fehérgalléros bűnöző legyen Magyarország miniszterelnöke, s aki hasonszőrű bandájával rettegésben tartja az országot!

    Ha van Isten, azonmód villám kellett volna hogy csapjon Gyurcsányba, mikor bűnös szájára vette ötvenhatot, mert ezzel a mártírok emlékét gyalázta meg!

    Köszönöm, hogy végigolvastad!

  30. kesztió

    Ignotus,

    Nagyon nem hasonlítunk.
    Abban igen, hogy elítéljük az erőszakot, főleg, ha ártatlan embereken csattan.
    De nekem egy ártatlanul kapott gumibot/lövedék kapcsán nem a szégyen, Isten és villám jut eszembe, hanem az, hogy ha ártatlanul bántalmaztak, feljelentést teszel. Ha visszadobnak, feljebb mész. Ha legfelsőbb szinten is visszadobnak, Strassbourg. És többszázezer eurós kártérítésért, valamint azért a nem kis elégtételért, hogy saját kezedbe vetted a sorsodat, nekem megérné a néhány év hercehurca, pereskedés.
    Mert vagyok még annyira liberális, hogy higgyek a jogállamban!

    Ha erre azt fogod válaszolni, hogy nem legyek naiv, széllel szemben nem lehet pisilni, akkor csak annyit mondhatok, hogy meg is érdemlitek. Romániában, a bürokrácia és a korrupció hazájában akkor mégis hogy lehet?

    Ha nem hisztek abban, nem értitek meg, hogy Magyarország olyan, amilyen, de csak jogállam, tehát a jogállami eszközökkel lehet és KELL is élni, elvesztetek! És ha Magyarországon népszokássá válik, hogy utcán dőlnek el a dolgok, legyen szó elégedetlenkedőkről vagy hatalomról, Venezuela vagy Ecuador sorsára fogtok jutni.

    Isten őrizzen meg tőle!

  31. Ignotus Pál

    Már ott vagyunk.

    Szerintem.

    Jogállam?
    Azé a törvény, azé a jog. aki meg tudja fizetni.

    Gyere el ide pár hónapra, s meglátod miről beszélek…!

    Liberalizmus. Egykor a szabadság eszménye volt zászlajukra írva.

    Ma a szabadosságé. Az erkölcs nélküli, csak az aranyborjút imádó, szép új világé.

    Kossuth Lajos forog a sírjában…

  32. kesztió

    Ettől a választól féltem… :(
    Olvasd vissza, mit írtam fennebb az önbeteljesítő jóslatokról!

  33. Ignotus Pál

    Ha ez ilyen egyszerű lenne…

    Értsd meg, ma Magyarországon tk. monetáris fasizmus van. Egzisztenciális diktatúra. Ebbe beletartozik az is, hogy az ország vezetői nem a magyar, hanem a nemzetközi tőke érdekeit képviselik.

    Gyurcsány pedig egy Rákosiba oltott Ceausescu, hitleri allűrökkel. Egy egzaltált pszichopata.

    Ez van most. Akár jóslattal, vagy anélkül.

    Gondolod, ha azt képzeled – jósolod – hogy holnaptól minden happy, akkor az beteljesedik?

    Bocsáss meg, ez szamárság.

    Sokkal inkább igaz József Attila mondata: A tőke és a fasizmus testvérek!

  34. czyi

    Egyetlen dolgot kellene csak mindenkinek megértenie: bármennyire is elégedetlen az egyszeri mszp-szavazó most GYF-cel, nem ő megy az utcára, nem ő szedi fel az utcakövet, nem ő gyújtja fel az autókat! Nem is a fideszes (általában), hanem a szélsőjobb! (Van belőlük jó sok, és főként a tinédzserek körében nagyon népszerű elfoglaltság mostanság árpádsávos zászlókat lengetni, feketébe öltözni, kopaszra borotválni a fejet, stb.) Na most, a jobbosok, akik- azon a néhány 100 főn kívül, akik tényleg csak haza-, koncertre-, moziba-, barátaikhoz szerettek volna menni – ténylegesen a tegnapi tömegeket jelentették MÁR ÁPRILISBAN SEM szavaztak mszp-szdsz-re! Ők már AKKOR IS gyűlölték GYF-t; hát még amikor TÖRVÉNYESEN és DEMOKRATIKUSAN megnyerte a választásokat! És azóta is ők hőzöngenek – a fidesz hol nagyobb, hol kisebb támogatásával. Most is ők mondják az igen elcsépelt jelmondataikat, most is ők teszik tönkre a közvagyont, stb., stb.
    OV azt mondja az Astorián: népszavazást kell kezdeményezni a reformokról, meg azt is mondja, GYF “monnyon le”, GYF-et nem tekinti legitimnek, mert egy kommunista; stb., stb. Ja és igen, a legszebb: a mostani helyzetért egyes-egyedül GYF felelős…
    Aha. GYF.

    Azt hiszem önvizsgálatot kellene tartania OV-nak, a fidesznek, a hőzöngő fideszistáknak, az őrjöngő tömegeknek (na jó, nekik talán nem szükséges, ők nyíltan bevallották, hogy el kell törölni az alkotmányt, újra királyságot kell csinálni, és egyáltalán….) arról, hogy mit is jelent ma magyar állampolgárnak lenni. Mit is jelent az, hogy demokráciában élünk. Mit is jelent az, ha valakit törvényesen megválasztanak. Akkor a vesztesenek hogyan kell “európai módon” viselnie a vereséget, stb.

    Szóval, lenne itt még mit tenni. Elsősorban rendet. A fejekben.

  35. kesztió

    http://kulpol.transindex.ro/?hir=5500

    Azaz: a Helsinki-bizottság szerint jogszerűen oszlatták fel a tüntetőket!!!

    Nos, a fene sem érti már. Tudja végül valaki, mi is történt és mi nem történt a tegnap Budapesten?!

  36. ShalomAlechem

    czyi

    Igen, jó lenne rendet tenni a fejekben! Különösen azokéban, akik kritika nélkül propagálják, mint ahogy Ignotus írta, ezt a fehérgalléros bűnözőt!

    A legröhejesebb ahogy a TÖRVÉNYES – DEMOKRATIKUS – EURÓPAI MÓD fogalmak egyáltalán összefüggésbe kerülhetnek gyurcsányival.

    Hát csak igyekezz nagyuram, írjál még sok ilyet, nyilván megéri neked!

  37. ShalomAlechem

    Kósa Lajos: El tudják-e képzelni, hogy Auschwitzban a reform náci párt koszorúz, akinek a vezetője olyan kocsiból száll ki, amit az áldozatoktól vettek el.

    (MTI, 2006. október 23.)

    Izraeli tanácsadók készítették fel a rendfenntartó erőket az utcai harcokra.

    Nem itt, Irakban.

    Nálunk mindössze utánozták őket.

    Palesztinok lettünk saját hazánkban…

  38. ShalomAlechem

    Idézet:

    Egyszerre kaptak el Előddel, egy rabszállító autón szállítottak be és volt időnk megbeszélni a dolgokat!

    Elmondta, hogy azért húzták be a sorfal mögé, mert dobolt. A dobját összetörték, szemüvege leesett az ütlegek közben és elveszett. Amúgy jól van, a Gyorkocsi utcába vitték, ahol mint “hangadó” ellen 72 órás előzetes letartóztatást foganatosítottak. Nem tudom, hogy a hangadó jelzőt azért ragasztották rá, mert dobjával “hangot adott”? A Gyorskocsi utcában egyébként nem történt további attrocitás. Érdekes, a nyilvánosság elé kívánkozik a letartóztatottak összetétele és az általuk elkövetett cselekmények is!

    Egy 30 körüli, néggyerekes fiatalember: egy idős néni elesett a rohamrendőrök kiszorítási művelete közben, délelőtt a Szabadság tér környékén. Mikor segíteni próbált, bevitték.

    66 éves családapa, szemüveges, fehér ingben, élére vasalt nadrágban, zakóban. Papp Lajos és
    a rohamrendőrök közé lépett, hogy azok ne bánsták a szívsebészt! Együtt ültünk egy Nagy József nevű ’56-ossal, aki ’56 ban disszidált és szombaton kap meg Hamburgban egy elismerést, az ’56-os múltja miatt. Ő mesélt a zárkában ’56-ról, midnyájan csöndben hallgattuk!

    Egy kicsi vékony néni, mankóval állt a rendőrsorfal előtt. Amikor elindult a sorfal odamentem, hogy arrébb vigyem, erre bevittek a kordon mögé gumibottal vertek, kicsavarták az újjam és az arcomra térdeltek. Ezután összebilincselték a kezem műanyag kötegelővel és elvittek. Sokunk nem tud egyhelyben állni, ha a szemünk előtt segítségre szoruló ember
    van, pláne ha nő és pláne ha öreg vagy gyerek! A nénivel nem tudom, mi lett, mert azonnal letepertek és azt üvöltötték: hogy “még mindig nem félsz?” A hátamra húztak nagyot
    gumibottal, hogy feldagadt.

    Egy férfi az előzetesben lévők közül csak kiszólt az autójából, hogy “Miért lövik a tömeget?” mire kihúzták az autójából(!) a felesége szeme láttára összeverték és megmondták, hogy azért nem viszik be a feleségét is, mert sokkos állapotba került. Amikor ezt mondta a rohamrendőr, még egyszer hasbarúgta a földön fekvő, összekötözött kezű embert.!

    Egy 35 körüli fiatalember bűne az volt, hogy vonulás közben lelépett a járdáról. Ezért őt is rögtön 72 órára bezárták.

    Volt egy hasonló korú férfi, aki feltartott kézzel ment a rendőrsorfallal szemben. Összeverték, a szeme alatt lila foltokkal, meztelen felsőtesttel hozták be, a ruháját letépték róla.

    Érdekes zárka volt a miénk, ide hozták azt a kisöreget is, aki beindította a tankot! Legalább 70 éves, vékony, szálas, nagyon rokonszenves ember. Nem akart a dologgal semmi roszat, nem is sérült meg senki és semmi! 40 éve nem vezetett tankot, csak ki akarta próbálni, hogy működőképes-e! És beindult! Megállította a masinát és ki akart szállni és ekkor rohanták meg a rendőrök! Könnygázzal telefújták a tankot, az öreget pedig nagyon megverték, úgy hogy kórházba kellett vinni! Aztán a fogdába. Ne higyjétek el azokat az álhíreket hogy rendőrkordonba / vízágyúba / rendőrautóba hajtott!

  39. kesztió

    Nézd, Shalom.
    Az eddigi hozzászólásaid alapján nem te vagy az az ember, akinek feltétlenül hitelt adnék, amikor a rendőri túlkapások mértékének térgyalásáról van szó.
    De tegyük fel, hogy hiszek neked.

    Nos, mit történik ilyenkor egy ún. civilizált, európai államban, mert rendőri túlkapások MINDENÜTT előfordulhatnak.

    Ha a rendőrség nem indít hivatalból blső vizsgálatot, megteszi a főügyész, és ha még ő sem lép, ott a magánszemély-szintű feljelentés, ha még az se vezet eredményre (ami már nagyon gyanús), a legnagyobb ellenzéki párt feljelentését és/vagy parlamenti interpellációját már nem lehet szőnyeg alá söpörni.

    Ezek után, ha a vizsgálat alapján vétkeseknek találtatnak a túlkapás elkövetői, akkora kártérítéseket lehet követelni, hogy utána napi 24 óra szabadidőd maradna fórumozni! :)

    A gond ott van, hogy te és kebelbarátaid alapvetően nem hisztek a jogállam intézményében, és balfasz lenne az a hatalom, amelyik nem élne (vissza?) azzal, hogy tutyimutyi, depressziós, siránkozó, önmagukat palesztinekhez hasonlító állampolgárok felett gyakorolja a hatalmát. Úgyhogy legyünk szívesek nem nyafogni, hanem élni a jogállam adta lehetőségekkel, mert azt a maszlagot nem fogod lenyomni a torkomon, hogy egy EU-s tagállam éppen annyira mindent megengedhet magának!

  40. czyi

    Shalom!

    Egyetlen alapvető baj van veled: semmi mást nem csinálsz, mint szajkózod a jobb oldali bálványaid össze-vissza fecsegését/fröcsögését/frázisait….

    Szerintem szokj le erről, alakítsd ki saját gondolkodásodat és véleményedet!….

  41. Ignotus Pál

    Czyi, szerintem pedig te vagy végletesen és végzetesesen elfogult maszop-szadeszes imádottjaid iránt. Fütyülsz a tényekre, és…

    “semmi mást nem csinálsz, mint szajkózod a BAL oldali bálványaid össze-vissza fecsegését/fröcsögését/frázisait….”

    “Szerintem szokj le erről, alakítsd ki saját gondolkodásodat és véleményedet!…. ”

    Tisztelettel:

    Ignotus

  42. Ignotus Pál

    Kesztió, az alapoknál van a tévedés. Magyarország ma nem jogállam. Ha ebből indulsz ki, helyére kerül minden.

    Ne hallgass te mindenféle sunyi csirkefogóra, elfogult vagy fizetett pártkatonákra!

    Legyen példaképed honfitársad, Tőkés László, aki nem ismer megalkuvást, egyenes gerinces ember!

    Köszönöm, hogy elolvastad.

    Tisztelettel:

    Ignotus

  43. kesztió

    Kedves Ignotus,

    elismerem, valóban kényelmesebb arra hivatkozni, hogy nincs jogállam, mint megkeresni és türelmesen bejárni a jogállam nyújtotta lehetőségeket. De ha már itt tartunk, nem lennél szíves kézzelfogható érvek szintjén (tehát nem általánosságokkal dobálózva, és természetesen a kommunista, csirkefogó, rablóbanda, stb. terminusok mellőzésével) is alátámasztani a jogállam hiányát?

    Tőkésről pedig annyit, hogy sajnos tényleg a magalkuvást nem ismerő gerincesség az egyedüli jó, amit POLITIKUSKÉNT el lehet mondani róla (mint ember, nem nyilatkozom, a tények ismeretének hiányában), amúgy meggondolatlan kijelnetéseivel/tetteivel nem keveset ártott az erdélyi magyarság ügyének.

    Sohasem fogom elfelejteni például, amikor a legkeményebb boszniai tisztogatás idején azt nyilatkozta, hogy Erdélyben is etnikai tisztogatás van. Ez önmagában talán még nem lett volna akkora gond, habár a sajtónyelvet kicsit is érző ember számára fura konnotációval bír az ilyesmi, amíg Boszniában ténylegesen, fizikailag semmisítik meg a kisebbséghez tartozókat.
    Amikor viszont meghívták a püspök urat a közszolgálati TV-hez, hogy fejtse már ki FŐ MŰSORIDŐBEN, mire is gondolt a kijelentésével, akkorákat hebegett-habogott, hogy égett a pofám a karosszékben!
    Pedig elmondhatta volna, hogy – habár a két eset súlyossága nem hasonlítható össze – biza Erdélyben is ez meg az történik. Mért megy az ilyen politikusnak, és főleg, hogy lehet ilyen lehetőséget „elkúrni”, most sem értem.
    Ez volt a pillanat, amikor leírtam Tőkést, egyszer és mindenkorra. Ezzel amúgy nem vagyok egyedül, a román elitértelmiség (a szabadabban gondolkozó fajta IS!) uniszónóban gyűlöli, és lehet, hogy ők a hülyék, de szerintem mindenképp elgondolkoztató.

    Az pedig, hogy mennyi érzéke van a joghoz, igazságszolgáltatáshoz:

    „A református püspök szerint a kormányfőnek semmi erkölcsi alapja nincs elítélni az utcai rendzavarókat. Mint mondta, az a kérdés, ki az igazán vétkes: az, aki autókat gyújt fel, vagy az, aki »egy egész országot tesz tönkre«.” (http://kulpol.transindex.ro/?hir=5377)

    Már elnézést, de attól, hogy valaki főbenjáró bűnt követ el („egy egész országot tesz tönkre”), az autógyújtogatók, tyúktolvajok, stb. már nem is igazán vétkesek?!
    Jobb helyeken nemhogy egy „elkúrtuk”, de a fentihez hasonló brilliáns aranyköpés is menesztett mér politikusokat…

  44. kesztió

    Répa, mi aztán jól elkúrtuk a blogodat! (Nem kicsit. Nagyon.)

    Engesztelésképpen, ha majd Kolozsváron jársz, becsszóra megvendégellek egy finom halászlével. Elég tűrhető vagyok a műfajban… :D

  45. Ignotus Pál

    Hát barátom, akkor maradj is a halászlénél, mert a politikához annyi érzéked nincs, mint a tyúknak az ábécéhez!

    Ezt én mondom neked, akinek a kisujja ezerszer többet tett a romániai magyarokért, mint te és az egész opportunista, demagóg famíliád.
    De még így sem merem magam Tőkés nagyságához hasonlítani.

    Szomorú hallani, hogy Kolozsváron ilyen magyarok is vannak. Megmutattam írásodat a kolozsvári Vásárhelyi család itt élő tagjainak, akik a nicked, szöveged és stílusod alapján tippeltek is, hogy ki lehetsz.

    Szerintük hagyjalak, hülyékkel ne foglalkozzam. Maradjunk ebben, annyi kiegészítéssel, hogy szégyelld magad!
    Mert:
    Tudatlannak lenni nem szégyen, ezt fel nem fogni kínos, de így hőbörögni, fogalmakat összezagyválni, a tények legcsekélyebb ismerete nélkül ítélkezni, minősíteni bűn!

    Hízelegjél csak Répának, ígérgessél neki halászlét, szerintem nem fogod tudni a hülyeséged mellé állítani!

    Ajánlom magamat, tisztelt nagyúr!

  46. kesztió

    Ez meglehetősen rút hozzászólás volt, Ignotus úr!

    Pedig már azt hittem, ha nézeteink nem is egyeznek, de legalább úriember vagy!

    Oszthatod-szorozhatod a hozzászólásaimat, de elismerheted, hogy végig az érzelmi síkon felülemelkedve, többé-kevésbé tényszerűen próbáltam alátámasztani véleményemet, megállapításaimat.
    Ez a jelek szerint túl magas labda volt neked, így inkább személyeskedéssel, lehülyézéssel, családom pocskondiázásával válaszoltál, pedig vitázhattál volna az érveimmel, feltevéseimmel, nem mondhatod, hogy nem volt belőlük elég!

    Weboldalamról, iwiw-en stb. játszi könnyedséggel rékereshetsz, ki vagyok, és leelenőrizheted, vajon tényleg annyira oppurtunista és demagóg familiából származom-e.

    És elgondolkozhatsz: Shalom nézetei ugyan megérnek egy misét, de legalább végig ügyelt arra, hogy a vitapartnereit partnereknek tekintse, te errefel jól beolvastál neki. A te stílusod viszont – legalábbis a legutóbbi hozzászóllásodat tekintve – nemhogy egy közéleti vonatkozású blog, de még egy utolsó pletykafórum színvonalát is mélyen alulmúlja.

    Gratulálok a kisujjadért, amelyik ezerszer annyit tett a romániai magyarokért, mint a familiám – és a szerénységedért legfőképpen, a végső konklúzió levonását pedig bízzuk a többi fórumlakóra, én ez utóbbi színvonal-dropdown után nem látom a további vita értelmét.

  47. Ignotus Pál

    Igazad van, nincs értelme!

    Répának köszönöm, hogy itt lehettem a fórumon, többé nem fogom rontani a színvonalát.

    De úgy kell nekem, minek állok szóba korlátolt, demagóg, impertinens senkiháziakkal.

    Azért ha decemberben Kolozsváron járok, megkereslek, hogy négyszemközt is ilyen vagy-e?!

    Csókolom!

  48. Ignotus Pál

    “Életkor
    37

    Magamról
    még korai nyilatkozni… Először fejlődjön ki a személyiségem. ”

    Akkor meg minek jár a szád? Várjál, míg felnőssz…!

    Személyes találkozó törölve, helyette figyelmeztetés megy kinti barátaimnak, mellékelve “magvas” gondolataidat.

    Pedig azt hittem Funarral kihalt az utolsó ilyen is…

  49. Ignotus Pál

    Répa, sorry, de elköszönök a blogodtól. Nem szeretnék egy szekusivadékkal egy lapon szerepelni, semmilyen módon.

    (Vásárhelyiék információja a család vagyonának eredetéről.)

    Köszönöm a lehetőséget!

    Tisztelettel:

    Ignotus

  50. ShalomAlechem

    Kedves Ignotus, hagytad, hogy Cucuska bevigyen az erdőbe.

    Nem vetted észre, hogy hosszú ideje sunyin hergel téged.

    Ehhez nagyon ért, magyarul láthatóan már kevésbé. Hiába, aki már csak a nevében magyar…

    Ne szúrj ki Répával, olyan jól elbeszélgettetek!

  51. ShalomAlechem

    Mottó: Szavazz a liberálisokra, mert különben lelőjük a kutyádat!

    Idefigyelj, te felfuvalkodott, öntelt szadeszes hólyag! Teleszemetelted a netet nagyképű ömlengéseiddel. Nem csak itt, hanem még tucatnyi fórumon, blogon.

    Hihetetlen, hogy te, Budapesttől 500 km-re jobban tudod a történéseket, mint akik itt átélik. Ráadásul nem átallod kioktatni őket. Igaz, olvasva soraidat, románul sokkal jobban tudsz, talán ebből fakad, hogy nem érted mit olvasol, s nem tudod mit írsz le.

    Köpködsz Tőkésre, meg a többi hazafira. Te, aki önrődből semmit se értél el, arról meg ne is beszéljünk, hogy más embereknek soha nem segítettél.

    Ehhez nincs jogod! Te csak kattintgassál a Panasonicoddal, autózgassál, pasizgassál a luxusautóddal!

    Te, és a fajtád erre való!

  52. czyi

    Ignotus!

    Közöm nincs az említett mszp-szdsz vonulathoz! Sem a fidesz-szélsőjobb vonulathoz!
    Keresem a közepet, ha már politikai pártban kell megfogalmazni ezt, akkor MDF, és nem más!

  53. ShalomAlechem

    Bocs, hogy beleszólok, de szt az MDF egy randa, vastagra kifestett satrafa által gründolt maradványpárt, aminek már semmi köze az Antall-i eszmékhez.

    Mit tartasz értéknek rajtuk – bennük?

    (A banya meg láthatóan barna foltos fehérneműt hord, sztm az NBH naponta többször ráhuhog, a drogos fia nevét durrantva, ettől lesz aztán barna…)

  54. ShalomAlechem

    Ja, még valami a kis Efzés Cukorfalatnak. Egy idézet, jobboldalisággal egyáltalán nem vádolható forrásból:

    Poós Zoltán: Gyurcsány és a feneketlen mélység
    2006. október 25. 13:20

    Poós Zoltán: Ugyan, volt olyan naiv ember e honban, aki azt hitte, hogy Gyurcsány Ferenc bármit is meg fog bánni? Az egészet csak tetézi, hogy a kongresszuson nem adja meg a Társadalompolitikai Tagozat tagjainak és más jobb érzésű MSZP-snek a katarzisos megtisztulás lehetőségét, hanem mindenkit magával ránt a feneketlen mélységbe, ahonnan ez a párt talán már soha nem talál vissza a tiszta politikához.

    (hirszerzo.hu, 2006. október 25.)

  55. toleráns

    tolerancia!
    türelem!

  56. ShalomAlechem

    A Hír Tv és egy lengyel csatorna stábjára támadtak rendőrbűnözők
    2006-10-27. 05:52:28

    „Maga nem hallott Gergényi rendelkezéséről?”

    Közterület-felügyelők akarták megakadályozni, hogy a Hír TV, illetve a lengyel közszolgálati televízió egy-egy stábja interjút készítsen azzal a pappal, akit az október 23-ai zavargások alatt megvertek a rendőrök. Az ellenőrök engedélyeket követeltek a VIII. kerületi Lőrinc pap téren forgató tévésektől, majd két rendőr is a helyszínre érkezett. Vértesaljai László jezsuita pap eljuttatott szerkesztőségünkbe egy levelet, melyben beszámol az őt ért újabb atrocitásról.

    Rendőri intézkedés a sajtószabadság ellen

    Vértesaljai László jezsuita szerzetes, akit a rendőrök az október 23-ai Fidesz nagygyűlést követően kétszer is tettlegesen bántalmaztak, a közterület-felügyelet és a rendőri erők részéről történt törvényellenes cselekedetekről teszek jelentést.

    Előzetes egyeztetés alapján 2006. október 26-án, csütörtök reggel fél kilenckor a lengyel TVP és a Hír TV egy-egy stábja akart riportot készíteni velem a Budapest, VIII. kerületi Mária utca 25. szám alatti „Jézus Szíve” katolikus templom előtt, a Lőrinc pap téren (tehát nem az úton, s nem a járdán). Miközben a Hír TV kamerája előtt nyilatkoztam az október 23-án engem ért erőszakos rendőri bántalmazásokról, a VIII. kerületi közterület-felügyelet két munkatársa felszólította a stábokat, hogy igazolják magukat, és mutassák a filmforgatási és területfoglalási engedélyt.

    A lengyel stáb tolmácsa, dr. Kovács Orsolya, a Lengyel Intézet sajtóreferense és Vass Anikó, a Hír TV riportere közölte velük, hogy érvényes jogszabály szerint közterületen engedély nélkül forgathatnak. A közterület-felügyelők rendőrséggel fenyegetőztek, és lehetetlenné tették a felvétel folytatását, mígnem pár perc elteltével megérkezett egy rendőrjárőr autó két rendőrrel – egyikük egyenruhában, a másik civilben. Az egyenruhás rendőr azonnal a Hír TV kamerájához ment, kezével megragadta és eltakarta annak lencséjét, mondván nincs joga a tévéseknek szolgálatát teljesítő rendőrről felvételt készíteniük. Követelte a forgatási engedélyt, mire mindkét stábtól elutasító választ kapott, mondván, nem kell engedély, és ennélfogva mind a közterület-felügyelet munkatársai, mind a rendőrség jogtalanul követelnek szabályszerűen eljáró újságíróktól dokumentumokat.

    Közben a közterület-felügyelet egyik munkatársa felismerni vélte a lengyel tolmácsot, dr. Kovács Orsolyát, majd megfenyegette, hogy ne merjen a VIII. kerületben tartózkodni, mert „megkapja a magáét”. A megfélemlített tolmácshölgy sírógörcsöt kapott, miközben immár a rendőrök akadályozták a filmforgatást.

    Ekkor jött a tévés kollégák segítségére Bátonyi Csaba, az RTL Klub operatőre, aki autóval arra haladtában látta és megfigyelte az eseményeket. Sajtóigazolványát átadva kérte az egyenruhás rendőrt, hogy ő is igazolja magát. A rendőr – miközben hol a TVP, hol a Hír TV kameráját takarta el kezével – megtagadta a többszöri és kifejezett kérést, utalva arra: „Maga nem hallott Gergényi rendelkezéséről?”. Értetlenkedésünkre nem adott felvilágosítást. Közben civil ruhás kollégája felettesével beszélt és eligazítást kért. Minthogy közvetlenül mellettem állt, hallottam a mellmagasságban tartott mobil telefonjából a választ: „Hülyék vagytok! Forgathatnak! Húzzatok el gyorsan!”. Erre az egyenruhás visszaadta Bátonyi Csaba operatőr sajtóigazolványát, majd anélkül, hogy bármelyikük igazolta volna magát, autóversenyzős startsebességgel „elhúztak”.

    Az egész eseményt mindkét tévé kamerája rögzítette, kivéve a rendőrkéz takarta jeleneteket. Bátonyi Csaba az eset után a 112-es telefonszámon feljelentést tett „önmagukat rendőrnek álcázó, ismeretlen személyek ellen, akik akadályozták a két tévéstáb forgatását”.

    A TVP az esti varsói híradóban számol be a stábot ért bántalmazásokról, melyről jelentést tettek a budapesti lengyel nagykövetségnek. (A velem készített interjú során, amikor filmre vették a zászlómon látható rendőrbakancs nyomait, megdöbbenésükben elsírták magukat a lengyel stáb tagjai).

    Vértesaljai László
    jezsuita pap

    Cooment: ha ma bárki elhiszi, hogy Magyarországon jog és törvényesség van, az sürgősen keresse meg a doktor bácsit!

    Shalom

  57. Huba

    Ezt olvasátok el!

    http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615

    Higgyünk neki, ne higgyünk ?

    Üljünk fel a lóra ?

  58. ShalomAlechem

    Drága Huba, a Matula egy provokáció.

    Jobboldali köntösbe öltöztették a szadeszes Gusztos Péterék, hogy aztán ami ott megjelenik, arra lehet köpködni a “művelt világ”-nak.

    Ne higgy nekik, überokos “nílus menti székelyek” csalárd átverése.
    Sőt!
    Bizton számíthatsz arra is, hogy ha ott lekérdezel (letöltesz) valamit, listára kerülsz, azaz lesz egy cédulád a megfelelő helyen…

  59. Hawkeye

    Sas

    Kesztio! Nem hittem, hogy ennyire buta vagy… Vagy csak ugy teszel? Gondolom tanultal te is fejlodesi pszichologiat! Nezz utana kicsit a dolgoknak, az anya es apaszerepekrol, es arrol, hogy mit kell es mit nem lemasolni egy gyereknek a szuleirol, szuleitol. Ha lany, ha fiu!
    Az hogy te a Szamosba urited…. Kerlek szepen…
    Kulonben szerintem nem te fogod eldonteni, hogy ki a hulye es ki nem. Mindenki magabol indul ki, ugye?
    Es az elvakult liberalizmusodrol csak annyit: nagyon remelem, hogy az ido nem “nektek” dolgozik, ahogy az elobbiekben irtad, mert az nem fog sehova vezetni, csak kaoszhoz!

  60. Huba

    Igazad van ShalomAlechem, inkább ne olvastam volna. Nehéz a mai világban tisztafejűnek maradni. Az idő a megmondója, hogy mi zajlik a
    színfalak mögött.

    “A színfalak mögött még vannak színfalak
    De azok már a színfalaktól sosem látszanak
    És ott is van egy show, egy másik színdarab”

    (A színfalak mögött Presser Gábor – Sztevanovity Dusán)

  61. (köny)vtárban

    Az oszk büféjében több tíz rendőr készül a bevetésre. Kérdésünkre, nemtudják, hogy mi lesz, ők csak parancsot hajtanak végre. Tőlünk kérdezték meg, hogy ez mien épület.

    Pistoly lőszerrel, gázspray palack – ezt láttam az egyikken.

  62. ShalomAlechem

    23-án reggel 7-kor a Pannónia u-i “objektum” környékén 80 – 100 rendőrautó várakozott, körülöttük röhigcsélő rendőrök tömkelege. Arra gondoltam, hogyha ez a had most elidulna a bűnözők, a csibészek ellen, 3 nap alatt a Föld bolygó legbiztonságosabb országa lennénk.

    Aztán később kiderült, hogy mire várnak, és hova indulnak… :(

  63. sike

    pingipingipong-pingipingi-pong-pong…

  64. sike

    Ja, ez lemaradt a sor végéről: :(

  65. Huba

    “Monday Bloody Monday”

    Yes…

    I can’t believe the news today
    Oh, I can’t close my eyes
    And make it go away
    How long…
    How long must we sing this song
    How long, how long…
    ’cause tonight…we can be as one
    Tonight…

    Broken bottles under children’s feet
    Bodies strewn across the dead end street
    But I won’t heed the battle call
    It puts my back up
    Puts my back up against the wall

    Monday, Bloody Monday
    Monday, Bloody Monday
    Monday, Bloody Monday

    And the battle’s just begun
    There’s many lost, but tell me who has won
    The trench is dug within our hearts
    And mothers, children, brothers, sisters
    Torn apart

    Monday, Bloody Monday
    Monday, Bloody Monday

    How long…
    How long must we sing this song
    How long, how long…
    ’cause tonight…we can be as one
    Tonight…tonight…

    Monday, Bloody Monday
    Monday, Bloody Monday

    Wipe the tears from your eyes
    Wipe your tears away
    Oh, wipe your tears away
    Oh, wipe your tears away
    (Monday, Bloody Monday)
    Oh, wipe your blood shot eyes
    (Monday, Bloody Monday)

    Monday, Bloody Monday (Monday, Bloody Monday)
    Monday, Bloody Monday (Monday, Bloody Monday)

    And it’s true we are immune
    When fact is fiction and TV reality
    And today the millions cry
    We eat and drink while tomorrow they die

    (Monday, Bloody Monday)

    The real battle just begun
    To claim the victory Jesus won
    On…

    Monday, Bloody Monday
    Monday, Bloody Monday…

    p.s.: Bono, please don’t mind !

Válasz