Lehet-e egy férfi feminista?

Lehet. Sôt, vannak nagyon erôs feminista férfimozgalmak. Például: 1989 Kanada egyik mûszaki egyetemén egy férfi vagy tucat nôt irtott ki. Méghozzá azért, mert ôt nem vették fel az egyetemre, amiért is ô azt tette felelôssé, hogy a nôk elveszik a férfiak helyét. Bement, és aki nôt csak látott, lelôtte…
E borzalmas bûncselekmény hatására kanadai férfiak egy csoportja megalakította az “új ember” mozgalmat. A nôk elleni erôszak a férfiakat is érinti, hiszen a nôk a nôvérük, anyjuk, barátnôjük, leányuk.
A diszkriminált csoporttal való politikai azonosulást vállalni kell: én leszbikus vagyok, cigány, palesztin vagyok és zsidó, megkínzott kurd, kövekkel dobálózó ír kisfiú…

6 válasz: “Lehet-e egy férfi feminista?”

  1. nelli

    a bukaresti melegfelvonulással kapcsolatban a román sajtóban (a kultúráltabban) olyan vélemények is helyet kaptak, hogy a melegek “nincsenek tekintettel” a többi ember érzékenységére, amikor ilyen fennen hangoztatják eltérésüket a normálistól! szóval a román társadalom messze áll még attól, hogy civilizáltan viselje a kisebbségeit.

  2. Adminisztrátor

    A melegeknek több száz éven keresztül titkolniuk kellett szexuális orientációjukat, ennyire zavarja a heterókat, hogy évente egyszer kimennek az utcára és felvonulnak? Én örülök, hogy már ki mernek menni!

  3. nelli

    én is örülök, ahhoz képest, hogy néhány éve még a törvény büntette a ahomoszexualitást, ez nagy szó. és csak kicsit dobálták meg őket :-) az ortodox egyház persze elítéli, és nyiltan kiállt egy szélsőjobbos szervezet mellett, amelyik ellentüntetést szervezett. szóval ehhez képest tényleg nagy dolog, hogy fel mertek vonulni.

  4. pocok

    teljesen megdobbentett milyen szinten agymosott a roman/ortodox tarsadalom.
    de a meleg tarsadalma sem jobb, sajnos.
    egyik kutya masik eb.

    ebben az orszagban a ferfiaknak divat transzvesztinek lenni, vagy homokosnak, mert megengedhetik maguknak a luxust, hogy himnemuekkel b…nak, a lanyok meg elvezik,, hogy a baratjuk elvezi, hogy egy lannyal csokoloznak.

    ferto?! mindketoldalrol egyarant.

  5. nelli

    nem tudom, én egyik oldalt sem ismerem igazán, csak amit a sajtóban olvastam. az tény azonban, hogy a toleranciától még messze van a román társadalom, bár szerintem egy baragan-i falusinak rettenetes trauma lehet ez a “szép új világ”, amit a tévében lát… én mindig az értelmiségen vagyok fennakadva.

Válasz