Alapfelszerelés tüntetőknek

Először is, legyen jó cipőd. Puha, vastag talpú. Legjobb persze a bakancs, a Ciánkáliban viszonylag olcsón tehetsz szert majdnem új Martensre. Nekem a tüntetőbakancsom szép kék színű, benne sárga napocska, holdacska. Ha keményvonalas vagy, kössél magadra hungarocellt, ez valamelyest megvéd a rendőrök gumibotjától. Erre húzd a guevarás pólódat. A nyakadat jól tekerd be paleszkendővel úgy, hogy a szádat-orrodat is fedje. Erre vedd fel a fekete csuklyás pulcsit. Ne feledkezz meg az úszószemüvegről, valamelyest védelmül szolgál, ha könnygázt vetnek be.
A hátizsákodban – melyet politikai kitűzők, mint például “Our world is not for sale”, vagy “Love music, hate racism”, anarchia- és békejel díszít – legyen ásványvíz, lehetőleg másfél literes egy oldalzsebben. Egy kis tisztasági csomag – kisszappan, fogkefe, tiszta bugyi, intim törlőkendő -, mert lehet, hogy a rendőrségen töltöd az éjszakát (vagy még a másnapot is). Tömör barnakenyér, sajt, alma, répa – könnyű ételek. Egy kis csokoládé: magas energiatartalmú, gyorsan helyreállítja a vércukorszintet. És még valami legyen nálad: hagyma. Én még nem próbáltam, de hallottam, hogy működik a módszer. Ha könnygázzal lőnek, az kevésbé hatásos, ha beleharapsz egy vöröshagymába. Drog ne legyen nálad, szinte mindenhol büntetik. (Én egyszer két gramm speedet dobtam a csatornába – elfelejtettem kitenni a táskámból.) Szükséged van az okmányaidra, és jól tedd el a papírt, hogy kit kell hívnod, ha bajba kerülsz (ezt rendszerint a szervezőktől megkapod).
Maszlov Péterrel kézenfogva – én féltem – mentünk Firenzében a milliós tömegben.
- Ha éhes vagy szomjas vagy, szóljál – szólt Péter. – Van nálam fokhagymás kolbász és rum.

5 válasz: “Alapfelszerelés tüntetőknek”

  1. Bence

    Alapjában véve azt hiszem helyeslem a mindenféle ngo-s akciókat, végül is valahogy meg kell húzni a politikusok fülét. Így viszont amolyan legyünk már alter arcik, ill. hippy-jam-fest keveredésének tűnik. Kedves Répa (bocsi öt perece ismerem a blogod így csak ennyit tudok rólad) akkor ez most hogy van? A részvétel, vagy a message a fontos? Nekem ez nem jött le…

  2. Huba

    A prevenció a fontos inkább… Ha már tüntetésre kerül a sor , akkor a beteg páciens már rég haldoklik, sőt ejsze már a gyászjelentőjét osztogatják….
    Az nem megoldás, hogy félholtra vereted magad egy nemes cél érdekében. Előtte kell tenni ien nemes dolgokért: légy önkéntes, állj be egy csoportba, propagálj, kampányolj stb.

  3. Répa

    Igen, Huba, maximálisan egyetértek veled. Bár a tüntetés egy látványos, jó balhé, mégis csak a “végső megoldás”. Az ember először elkezd levelezni az önkormányzattal pár fa ügyében, aztán eljárást indít, futja-futja a köröket, majd a végén jön a demonstráció.

  4. batman

    Na ezért ne épült meg az északi Duna híd, mert mindent elszabotáltok.

  5. Répa

    Na persze, a zöldek/alterglobok/feministák stb. az emberiség fejlődésének kerékkötői.

Válasz