Mókusok és anarchista szubkultúra

Luca hazajött Finnországból.
- Répa, neked mindenképpen ki kéne oda jönnöd, hihetetlenül bírnád! Képzeld, mindig be kellett zárni a lakást éjszakára, mert különben beszöktek a mókusok, és fosztogattak a konyhában. A parkban simán lenyúlta az egyik a mogyorómat, és amikor vissza akartam venni tőle, még neki állt feljebb! Fent voltam északon is, egy Emmi nevű lánynál.
- Nem hoztál vodkát?
- Baromi drága volt a pia! Úgy 1600 forintba kóstált minimum egy feles. De sokat szívtam, és nyomtam valami lsd-s cuccot is, elég érdekes volt. Egyébként hihetetlen, húszezres város, és kurva nagy feminista-anarchista szubkultúrája van. Vörösfeminista squattok vannak, át is költöztem oda, miután Mattival összevesztem. Picsa kis város, és a Nestlé ralli ellen tüntettek, elállták az útját. Érted, egy kisvárosban! Több száz ember. Itt Pesten ha öt ember eljön, az már tömegnek számít.
- Hát igen. Én voltam olyan meghirdetett tüntetésen – az uniós csatlakozáskor égettük volna el a szavazócédulát -, ahol egyedül voltam, mert senki nem jött el.
- Na, hát ott olyan nincs. Hihetetlen sok anarchista fiatal van. És squattok, a legkisebb településen is. Ja, és a szex. Képzeld, ezek tök szabadon élnek. Egy buliban odajött hozzám egy pár, hogy tök szimpi vagyok nekik, és nincs-e kedvem velük szeretkezni. De ha nincs, mondták, az sem gond, akkor csak borozzunk. Ezt a lazaságot!
- És nem mondtad, hogy csak a sráccal elmennél?
- Á, nem tetszett. Meg tudod, összejöttem azzal a kovácslegénnyel. Egyébként meg Matti elmegy a kurva anyjába, gyerekpornót találtam a gépén.
- Miiiit? Megnézted?
- Csak az elejét. Nyolc-tíz éves kislányok, tök kifestve. Húszperces volt, én két percet néztem meg, azalatt levetkőztek, képzelheted, mi volt még a maradék időben.
- És mit csináltál?
- Kitöröltem és bőgtem. Aztán összepakoltam, és üvöltöztem Mattival. Még ő mondja nekem azt, hogy a sajtevés tehénholokauszt! Kurva anyját. Aztán persze magyarázta, hogy véletlenül volt a gépén, de én elhúztam onnan a csíkot.
- Durva.
- Az. Húst meg egyáltalán nem ettem.
- Nesze, bibsikém, itt egy kis kóser disznókolbász. A Wesselényi úti sakternál vettem. A lelkemre kötötte, hogy tejtermékkel nem lehet fogyasztani.
- Finya. Egyébként tök sokat kukáztam. Ott külön szemetese van a még fogyasztható kajáknak, azt dézsmáltam, mert éhen vesztem volna a vega koszton. Azért jó megint itthon lenni.

6 válasz: “Mókusok és anarchista szubkultúra”

  1. Karfa

    Csak azt nem értem, hogy mi a franc az a vörösfeminista squatt… De hát Istenem, úgy látszik én is “finoman szólva pallérozatlan” vagyok, mint a máramarosszigetiek, semmiképp sem olyan pallérozott, mint a pesti balliberális értelmiség.

  2. Répa

    Kafra, a máramarosszigeti spanjaim kicsit az Üvegtigrisben jól ábrázolt, nagyon egyszerű lúzerek voltak, aranyosak, drágák, de azért, ritka kivétellel, könyv nem nagyon volt a kezükben, ez az igazság. A vörösfeministán meg mit nem értesz? A feminizmusnak rengeteg ága van, ott van például az egyébként erdélyi születési Elisabeth Schussler Fiorenza, aki a katolikus-feminsta vonalat képviseli, vannak radikális, konzervatív, szocialista, meg mit tudom én, mennyi feminista. A vörösfeminista pedig a kommunista-anarchista-balos vonal, ami persze nem keverendő még véletlenül sem össze sem a maszoppal, sem az elmúlt kelet-európai rezsimekkel.
    Egyébként Pest is tele van bunkókkal, csak én vagyok szerencsés a válogatott barátaimmal :-) )

  3. Karfa

    Az igazság az, hogy a vörösfeministáról voltak halványlila fogalmaim, ha szabad egy szép színes képzavarral élnem. :) Inkább a squatt okozott némi fennakadást, de aztán rákerestem a Google-lal, és végül sikerült pallérozódni: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=squatt

  4. Karfa

    Na jó. Igazából az idegesített, hogy használunk egy csomó angol kifejezést, mert kurva menők vagyunk, csak épp nem tudjuk őket helyesen leírni.

  5. Répa

    Tök igazad van, de hát mit csináljak? Kurva menő vagyok:-))
    Jó, viccet félretéve: tényleg sok idegen, magyarral helyettesíthető szót használok – de az e-mailt kukaclevélnek hívom. Egyébként a foglalt házakról a transindex is írt róla http://lektur.transindex.ro/?cikk=3591
    De mégsem azt mondjuk, hogy megyünk házat foglalni, hanem hogy “szkvattolunk”.
    Ja, Ria most jött haza Szigetről. Kedves barátaim kedvenc vicce: – Melyik a legfinomabb szilva? – A pina puszilva.
    Hát azt hiszem, tényleg finomat szóltam, amikor csak pallérozatlannak neveztem őket. Szóval szerintem ne rágd tovább ezt a csontot.

Válasz